- KBÜ Tıp Fakültesinde dünyada ilk kez uygulandığı belirtilen yöntemle ayak siğili bulunan hastalar, lezyonların altına D vitamini enjekte edilerek tek seansta sağlığına kavuşuyor - KBÜ Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aktaş: - "Hastalardan aldığım sonuçlar çok başarılı' diyebilirim. Bu, bize çok büyük bir heyecan verdi"
Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için gıda takviyeleri oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak, bu takviyeleri doğru bir şekilde kullanmak ve beklenen faydayı görmek için dikkat edilmesi gereken noktalar var. Yanlış zamanlama, yetersiz bilgi veya düşük kaliteli ürün tercihleri, takviyelerin etkisini azaltabilir veya zararlı hale getirebilir. İşte gıda takviyeleriyle ilgili doğru bilgiler ve uygulamalar...
#Gıda TakviyesiGünümüzde gıda takviyesi almayan neredeyse yok. Probiyotikler, demir, magnezyum, çinko gibi mineraller, multivitaminler derken her gün bir avuç takviye yutan var. Ancak uzmanlar bazı takviyelerin bilinçsiz kullanımının düşük miktarlarda bile sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. İşte ayrıntılar...
#A VitaminiBu yıl çocuklar farklı virüslerle köşe kapmaca oynuyor; anne-babalar telaşlı. Hangi ilacı kullanmalı, antibiyotiksiz geçer mi gibi sorular akıllarında... Elbette çocukların tedavisinde bitkilerden yararlanmak mümkün. Ama doğru kullanım için doktorunuzun ve eczacınızın danışmanlığında olmalı.
#Dr. Ecz. Metin UyarSon zamanlarda folik asidin hamilelik süresince ne denli önemli olduğu biliniyor. Ancak pek çok hamile kadın folik asit alma miktarını bilmiyor. Hamilelik sırasında aşırı folik asit komplikasyonlara neden olabilir. Peki, Hamilelikte folik asit eksikliği ve fazlalığı nelerdir detayları ile derledik.
Hamilelikte ortaya çıkan sorunlardan bir tanesi ayak yanmasıdır. Üstelik sadece ayaklarda değil sellerde de yanma meydana gelebilir. Bu olay hamilelikle birlikte gelişen pek çok durumdan kaynaklanıyor. Hamilelikte ayak yanması neden olur? Nasıl geçer? Hamilelikte ayak yanmasına ne iyi gelir detayları ile derledik.
İzmirli uzman estetisyen Diba Barışan, bir süre önce piyasaya sunduğu ve kendi adını taşıyan güneş kremiyle kadınların güzelliğine güzellik kattıklarını söyledi. Kremlerin her mevsim kullanılabileceğini belirten Barışan, ürünün güneş ışınlarının zararlı etkilerini azalttığı ve cildin yaşlanma sürecini yavaşlattığı için talep gördüğünü kaydetti. Geliştirdikleri cilt kreminin zararlı kimyasal ve sentetik içermediğini vurgulayan Diba Barışan, şöyle dedi:
#1Kolza yağı, kolza tohumlarından elde edilmiş olan ve kurumayan yaş bir yağdır. Amerika, Fransa, Belçika, Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda, Danimarka, Polonya'da çok yaygın olarak bulunur ve yetiştirilir. Bunun iki ayrı türü bulunmaktadır. Yazlık ve kışlık olmak üzere ayrılır. %40 yağ, proteini içerisinde barındıran bir yağ türüdür. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kolza Yağı NedirTüm dünyayı sarsan Covid-19 enfeksiyonundan korunmak hamilelik döneminde ayrı bir önem sahip. Bunun nedeni ise hamilelik sürecinde bağışıklık sistemindeki değişimlerin anne adaylarını viral solunum yolu enfeksiyonlarına daha duyarlı hale getirmesi ve Covid-19 enfeksiyonunun daha ağır seyredebilmesi.
#HamilePandemi döneminde gebelerin nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında bilgiler paylaşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mesut Taşkeli, aile dışındaki bireylerle sık görüşülmemesi, görüşme esnasında maskeli olmaları ve 15 dakikadan uzun süre konuşmamaları konusunda uyardı.
#Hamilelik2020 yazına koronavirüs salgınının gölgesinde girmeye hazırlanıyoruz. Hava sıcaklıkları her geçen gün artarken bazı araştırmalara göre virüsün deniz ve havuz suyundan bulaşma ihtimali düşük. Ancak virüsün soyunma kabinleri, şezlong gibi ortak kullanım alanlarından bulaşma ihtimali bir hayli yüksek. İşte uzmanların yaz için uyarıları...
#YazarSoğuk hava iyice etkisini gösterdi. Kış mevsiminde grip ve nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonları artış gösteriyor. Özellikle hamileler durumdan çok daha fazla etkileniyor. Peki, kış aylarında nezle veya grip olan hamileler ne yapmalı? Hamileler kış hastalıklarından nasıl korunmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sibel Malkoç, kış hamilelerine önerilerde bulundu.
#HamileSoğuk havanın iyice etkisini gösterdiği kış mevsimlerinde grip ve nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonları da artış gösteriyor. Özellikle hamileler durumdan çok daha fazla etkileniyor. Kış aylarında nezle veya grip olan hamileler ne yapmalı? Kış hastalıklarından nasıl korunmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sibel Malkoç kış hamilelerine önerilerde bulundu.
#Kış HamileleriHamilelik, her kadın için zor bir dönemdir, ancak hamileliğiniz yaz aylarında denk geldiyse bunu fırsata çevirmek sizin elinizde. Çünkü sıcak havalarda, yaz aylarının getirmiş olduğu o evhamı, birkaç küçük öneriyle atlatabilirsiniz. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Selen Sakar Ecemiş, yazın alınabilecek küçük önlemlerle nasıl daha güzel bir yaz ve hamilelik geçirebilmenin yollarını anlatıyor.
#Yaz HamileliğiHamileyken gribe yakalanmak bebeğe zarar veri mi? Hamilelikte gripten korunmak için neler yapılmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Figen Temelli Akın, anne adaylarına üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı almaları gereken önlemleri anlatıyor.
#Bağışıklık SistemiBahar ayları, polenlerin artması ile birlikte alerjik sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar, sık sık bahar alerjisinden muzdarip. Peki polen alerjisi nedir? Bahar alerjisi nasıl geçer?
#Polen Alerjis