Yaz dönemine girilen bugünlerde artan vücut sıcaklığı nedeniyle beslenmeyle ilgili ihtiyaçlar değişkenlik gösterirken, beslenme düzeni de değişebiliyor. Bu nedenle yaz sıcaklarında çocuğun sağlığının korunması için tercih edilecek gıdalar, öğün sayıları, sıvı tüketim miktarı ve tüketilecek sıvılar yönünden dikkatli olmak gerekiyor. Peki yazın çocuklar nasıl beslenmeli?
#BeslenmeRafine şekersiz tarifler son dönemde sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorilerinin başında geliyor. Özellikle keklerde şeker kullanmak istemeyenler için hurma ve muz çok uygun malzemeler. Siz de nefis bir şekersiz kek yapmak isterseniz hurmalı kakaolu kek tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...
#Hurmalı Kakaolu Kek TarifiCoronovirüs etkilerini hızla göstermeye başlayınca tedbirler de hızla alınmaya başladı. Sağlığımızı korumaya çalışırken bir yandan da evliliğimizi korumaya çalışır olduk. Hatta hem coronovirüsle hem de eşinin şiddeti ile mücadele etmeye etmeye çalışan kadınlarımız olduğunu gördük.
#CoronovirüsSoğuk havaların gelmesi ile birlikte hastalıklar kapımızı çalmaya başladı. Bu dönemde beslenme programınızda yapacağınız ufak değişiklikler, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, hastalıklara karşı da korur. Hem sağlıklı hem de fit bir vücuda sahip olmak için Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Korkmaz, kış aylarında beslenme ile ilgili önerilerde bulundu.
#KışBu dönemde beslenme programınızda yapacağınız ufak değişiklikler, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, hastalıklara karşı da korur. Hem sağlıklı hem de fit bir vücuda sahip olmak için Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Korkmaz, kış aylarına özel 6 beslenme önerisinde bulundu.
#Bağışıklık Sistemini Güçlendiren BesinlerRamazan sofralarının olmazsa olmazlarından biri de elbette tatlılardır. İftardan sonra kapanışı midenizi yormayacak tatlılardan yana yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! İşte iftar sofralarınızı bir kat daha güzelleştirecek birbirinden hafif ve leziz 3 şekersiz tatlı tarifi...
#Mucize LezzetlerYaz yaklaştıkça daha ‘sıkı’, fit bir görünüme sahip olma arzumuz artmış olabilir. Ama zaman zaman kendini gösteren tatlı krizleri ne olacak? Aslında şerbetli tatlılara, paketli ve bol kalorili seçeneklere yönelmeden de tatlı ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Formumuzu korurken tatlı krizleriyle başa çıkabilmek için 5 diyetisyenden hem lezzetli hem düşük kalorili 5 tarif aldık.
#SağlıkSağlık Bakanlığı, Ramazan’da sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu: Sahuru atlamayın, hafif bir kahvaltı tercih edin. İftarda azar azar küçük porsiyonlar şeklinde beslenin. Günde en az 8 bardak su içmeyi hedefleyin. İftardan sonra ve sahurda dişlerinizi fırçalayın.
#RAMAZANSevgili Hürriyet Okurları… Aşırı şeker tüketimi, kan şekerinde düzensizlik başta olmak üzere vücutta tahribata sebep olabilecek pek çok rahatsızlığa davetiye çıkarabiliyor. Doktor Almıla Suna Nizamoğlu, bu hafta bizlere ‘şeker’ ve ‘şeker tüketimi’ hakkında önemli bilgiler verdi.
#Almıla Suna NizamoğluTatlıyı, şekerli şeyleri çoğumuz seviyoruz ama fazla tüketimi hem kilo almaya hem de şeker hastalığı, karaciğer yağlanması gibi bir dizi sağlık sorunlarına neden olduğu için pek çok insan rafine şeker yerine doğal tatlandırıcıları tercih ediyor. Mutfağımızda en çok yer bal, akçaağaç şurubu, pekmez gibi doğal tatlandırıcılar bulunuyor. Peki, bu tatlandırıcıları gözümüz kapalı tüketebilir miyiz? Tamamen doğal ve sağlıklı diyebilir miyiz? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk
#BalPek çok insan daha sağlıklı olduğunu düşündüğü için rafine şekere yerine alternatif olarak bal, pekmez, akçaağaç, agave şurubu gibi doğal tatlandırıcıları tüketiyor. Ancak doğal diye tükettiğimiz bu lezzetler gerçekten sandığımız kadar sağlıklı mı? Hem bu konuda yapılan araştırmaları inceledik hem de Diyetisyen Nur Ecem Baydı Ozman ile konuştuk.
#Doğal Tatlandırıcı