şeker iş haberleri sayfasında şeker iş hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1579 şeker iş haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Şeker-İş Sendikası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) 14 şeker fabrikasının satışına ilişkin ihalenin yürütmesinin durdurulması için Danıştay’da dava açarken, ÖİB yetkilileri hakkında da suç duyurusunda bulundu. Sendikanın şikâyet dilekçesinde 14 fabrika için teklif verme süresinin 35 gün olduğuna dikkat çekilerek, “Bu sürede fabrikalar gezilemez, almak için para bulunamaz” denildi.
#Gazetehabereleri14 şeker fabrikasının özelleştirme ilanının ardından başlayan imza kampanyasında 850 bini geçtiği iddia edildi. Hedef, bir milyondan 5 milyona yükseldi. Şeker-İş Sendikası hükümete, AB ve ABD’de olduğu gibi üreticiler, çalışanlar ve kamunun yer aldığı üçlü bir yönetim modeli önermeye hazırlanıyor.
#Şeker FabrikasıŞEKER-İŞ Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Türkiye’de denetim olmadığı için sağlık sorunlarına yol açan Nişasta Bazlı Şeker’in (NBŞ) ne kadar üretildiğinin hesabını yapamadıklarını belirterek, “Bu nedenle Türkiye sağlık açısından kesinlikle büyük risk altındadır. NBŞ’yi sınırlamamak cinayettir” dedi.
#Şeker-İşŞeker-İş Sendikası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) 14 şeker fabrikasının satışına ilişkin ihalenin yürütmesinin durdurulması için Danıştay’da dava açarken, ÖİB yetkilileri hakkında da suç duyurusunda bulundu. Sendikanın şikâyet dilekçesinde 14 fabrika için teklif verme süresinin 35 gün olduğuna dikkat çekilerek, “Bu sürede fabrikalar gezilemez, almak için para bulunamaz” denildi.
#Gazetehabereleri14 şeker fabrikasının özelleştirme ilanının ardından başlayan imza kampanyasında 850 bini geçtiği iddia edildi. Hedef, bir milyondan 5 milyona yükseldi. Şeker-İş Sendikası hükümete, AB ve ABD’de olduğu gibi üreticiler, çalışanlar ve kamunun yer aldığı üçlü bir yönetim modeli önermeye hazırlanıyor.
#Şeker FabrikasıŞEKER-İŞ Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Türkiye’de denetim olmadığı için sağlık sorunlarına yol açan Nişasta Bazlı Şeker’in (NBŞ) ne kadar üretildiğinin hesabını yapamadıklarını belirterek, “Bu nedenle Türkiye sağlık açısından kesinlikle büyük risk altındadır. NBŞ’yi sınırlamamak cinayettir” dedi.
#Şeker-İşTürk dizi tarihine damgasını vuran işlerde rol aldı. Canlandırdığı karakterler çok sevildi. Son dönemde görüntüsüyle daha da parlıyor. “Son halim 34 yaşında vardığım noktanın bir sonucu” diyor. Güçlü duruşuyla hepimize ilham verirken aslında bazen zorlandığını da “Defalarca itibar suikastına uğradım, defalarca ayağım kaydı, düşmedim mi düştüm ama benim bugüne gelebilmemin tek sebebi zekâm, yeteneğim, çalışkanlığım ve bu işi seviyor olmamdı” diye itiraf ediyor. Hazal Kaya şimdi hem yeni dizisi hem de eşiyle birlikte kurduğu yapım şirketiyle karşımızda. Onunla hayatı, geçmişi, bugünü, işlerini, çocuklarını ve Ali Atay’la evliliğini konuşuyoruz.
#Hazal KayaYazarımız Ebru Erke geçen hafta Japonya’ya gidip Türk çayını anlattı. Biz de kendisiyle buluşup çayımızı, kültürümüzdeki yerini, Japonya gibi çay gelenekleriyle meşhur bir ülkede Türk haftasında yaşadıklarını ve yeni markasını konuştuk.
#Melis YılmazMevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
#SardalyaAnadolu’nun en saf ürünlerini son derece dozunda duru ve rafine dokunuşlarla şekillendiriyor. Savaş Zafer, yaşadığı toprağın kültürüne sahip çıkan ve malzemesinin kıymetini bilen, özetle yeni nesle dair umutlarımızı canlandıran şeflerden. Bundan sonra adını çok daha fazla duyacağımıza eminim.
#Savaş Zaferİçinde bulunduğumuz bu sıcak günlerde vücudun terle attığı suyu ve mineralleri yerine koymak çok önemli. Ancak bazı durumlarda su içmek terli olmadığı gibi fazla su tüketimi ölümcül durumları beraberinde de getirebiliyor.
#DehidrasyonAşırı işlenmiş gıdalar günümüzde beslenmenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Üstelik birçoğumuz yiyip içtiğimiz şeylerin bu kategoride olduğundan bile habersiziz. En kötüsü de "sağlıklı alternatifler" olarak tüketilen pek çok şey de aşırı işlenmiş gıdalar arasında yer alıyor. Peki aşırı işlenmiş gıdaları nasıl ayırt edebiliriz?
#BeslenmeAşırı işlenmiş yiyecekler sağlık alanında son dönemin en tartışılan konuları arasına girdi. Bu konuda yapılan güncel bir araştırma da çok can sıkıcı sonuçlar ortaya koydu.
#Aşırı İşlenmiş YiyeceklerFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#Fiyat1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide ŞekeriFrancesca'nın 51 yaşındayken sürekli tatlı yemeye başlaması ailesinin dikkatini çekmiş, hatta zaman zaman gerginliklere yol açmıştı. Bunun bir hastalık belirtisi olduğunu ise çok sonra anlayacaklardı. Peki neydi Francesca'nın hastalığı? Şeker ihtiyacının yanı sıra hangi semptomları gösteriyordu?
#DEMANSYazdığı kurgusal casusluk romanlarıyla ünlenen Elly Conway’in karşısına gerçek bir casus çıkar ve onu Londra’dan Fransa’ya uzanan farklı bir serüvenin içine dahil eder. Bond filmlerini tiye alan ‘Kingsman’ serisiyle tanıdığımız Matthew Vaughn son filmi ‘Argylle: Gizli Casus’ta delidolu bir casusluk komedisine imza atmış.
#Kültür SanatMichelin yıldızlı Arkestra’ya çok ama çok bayıldım! Fransa, Lyon’daki Institut Paul Bocuse mezunu şef Cenk Debensason’un tabaklarında Fransız ekolünü fazlasıyla hissediyorsunuz. Ama öyle ağır soslara bulanmış proteinlerden bahsetmiyorum. Tam tersi, Fransız mutfak tekniklerinin biraz Uzakdoğu malzemeleriyle daha çağdaş halini düşünün…
#Arkestra‘MasterChef Türkiye All Star’da dokuz ay süren maraton geçen hafta sona erdi. Bu sene kupayı kucaklayan isim Esra Tokelli oldu. Onunla buluştuk; yarışma boyunca yaşadıklarını, hayatını, 1 yaşındayken nasıl alevler içinde kaldığını, lösemiyle mücadelesini ve başarısını konuştuk: “Bu işin okulunu okuyup eğitimini alanlar vardı ama bence mutfakta güzel şeyler yapabilmek için pratiğe çok ihtiyaç var. 45 yaşımdayım, 7 yaşımdan beri mutfaktayım.”
#Hakan Gence