Kayseri yağlaması malzemeleri ve hamuru, MasterChef yarışması ile merak ediliyor. Yağlama, şebit denilen bazlama türü ekmeğin üzerine kıymalı ve yoğurtlu sosun eklenmesiyle hazırlanıyor. Pasta gibi görünümüyle tadına doyum olmuyor. Kayseri'nin bu meşhur lezzetini kendi mutfağınızda denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Yağlama TarifiŞebit yağlaması da denilen Kayseri yağlaması sofralarınıza hem besleyici hem doyurucu bir yöresel lezzet olarak konuk oluyor. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde pratik Kayseri yağlaması tarifi ve yapım aşamaları...
#Kayseri YağlamasıTürk mutfak kültürü devirdiğimiz 100 yıllık süreçte sürekli olarak gelişmiş. Batılılaşma dönemi, ilk lokantacılık adımları, göçmenlerin etkisiyle gelişen pastacılık kültürü, küreselleşmenin etkisiyle hayatımıza giren restoran zincirleri, yerel ürünlerimizin çeşitlenmesi gibi başlıklarla yemek kültürümüzün mihenk taşlarını inceledik.
#CumhuriyetKayseri yağlaması MasterChef yarışması ile birlikte araştırılmaya başlandı. Şebit adı verilen bazlamaların, özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle birlikte lezzetini alan yağlama tarifi, Kayseri yöresinin sevilen ürünlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Peki, Yağlama nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kayseri yağlaması tarifi
#Kayseri YağlamasıEge Bölgesi'nin tarihi dokusu ve eşsiz güzellikleri ile ilham veren illerinden birisi Afyonkarahisar. Anadolu'nun gelenek ve göreneklerini geçmişten günümüze muhafaza eden Afyonkarahisar, İstiklal Savaşında çok önemli bir yere haiz. Gastronomi alanında ise hızla ve emin adımlarla ilerleyen, Türk mutfağının inceliklerini en güzel şekilde içeren leziz yemekleri ile mutfağımızı dünyaya tanıtmayı misyon edinen şehir, ziyaretçilerini bekliyor. Merak edenlere özel Afyon Yemekleri - Afyonkarahisar'da ne yenir ve neyi meşhur? Afyonkarahisar mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#AfyonkarahisarKayseri mutfağının sevilen lezzetlerinden yağlama MasterChef programıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Kat kat hamuru ve soslu kıymasıyla eşsiz bir tada dönüşen yağlama, farklı yeme tarzıyla da dikkat çekiyor. Peki, yağlama nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, Kayseri yağlaması tarifi detayları...
#Kayseri Yağlaması TarifiKayseri mutfağı denilince akla ilk gelenlerden olan yağlama incecik hamuru ve kıymalı harcıyla sofralarda yerini alıyor. Sunumunda ise sarımsaklı yoğurdun tercih edildiği yağlamayı yemesi de ayrı bir meziyet. Yerken rulo şeklinde sarıp yoğurda bandırmayı unutmayın diyor ve Kayseri yağlaması tarifi MasterChef incelikle evinize getiriyoruz.
#Kayseri YağlamasıSon zamanlarda eğitim platformlarında sıklıkla karşımıza çıkan kavramlardan biri oyunlaştırmadır. Peki ama oyunlaştırma nedir? Oyunlaştırma, bir oyunu oyun yapan özelliklerin, oyun dışı durumlarda kullanılması olarak tanımlanabilir. Burada vurgulanmak istenen; oyunlaştırılmış ortamlarda oynanacak bir oyun bulunmadığı ama oyun oynama hissinin olduğudur.
#DOÇ. DR. SELAY ARKÜN KOCADERE KİMDİR?Kayseri denince mantıdan sonra akla gelen meşhur lezzetlerden olan Kayseri yağlamasını, aslında evde de kolayca yapabilirsiniz. İncecik şebit adı verilen yufkasıyla, kıyma ve en son sosunda yoğurtun buluşması tabiri yerindeyse yerken damak çatlatıyor. Sizler için, sofralara çok yakışan ve başka menüde Kayseri yağlamasından başka hiçbir yemeğe gerek kalmayacak bu kurtarıcı tarifi hazırladık. İşte meşhur Kayseri yağlaması tarifi
#Kayseri Yağlaması Tarifi2020’de 2.6 milyon yeni aboneyle en yüksek yıllık abone artışını elde eden ve 50 milyon abone sayısını geçen Türk Telekom, 28.3 milyar TL gelire ulaştı. Son 12 yılın en yüksek seviyesi olan 3.2 milyar TL’lik net kâra ulaşan şirketin yeni hedefi 50 milyon abonenin yarattığı sinerji ile ürün çeşitliğini arttırıp iyileştirmek. Şirket bu sayede kâr ve gelirini yükseltmeyi amaçlıyor.
#Ümit ÖnalTürkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, yeni yıla yeni istihdam sağlayarak başladı. 2020’de 9 binin üzerinde çalışanı bünyesine katan Türk Telekom Grubu, yeni yılın ilk günlerinde tüm Türkiye’de görev alacak 500 teknikeri daha saha ekibine dâhil etti.
#Türk TelekomYağlama tarifi ile evlerinde leziz bir menüye yer vermek isteyen pek çok kişinin araştırdığı tarifler arasında popülaritesini koruyor. Şebit adı verilen bazlamaların, özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle birlikte lezzetini alan yağlama, Kayseri yöresinin sevilen ürünlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Peki, Kayseri yağlaması yapmak için hangi malzemeler gerekiyor? İşte, kolay ve lezzetli yağlama tarifi
#YağlamaDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriTürk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Kıraç, EBA kullanımına sunacakları 3 GB ücretsiz interneti Türk Telekom olarak 5 GB daha artırarak toplamda 8 GB'a çıkardıklarını belirterek, sistem için internet tanımlamalarına başladıklarını bildirdi.
#Türk TelekomKoronavirüs nedeniyle eğitime ara verilmesi sonrası Türk Telekom’un fiber altyapısı ve Sebit online platformu ile tüm öğrencilere desteğe hazır olduğunu söyleyen Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Online eğitim ile ilgili şirketimiz Sebit’in yıllara dayanan bilgi ve tecrübesi var. Salgının dünyada yayılma sürecinde de uzaktan eğitim konusunda yapılacakları zaten çalışmıştık” dedi.
#Gazetehaberleri