Filmlere, dizilere ürün yerleştirme çalışmalarına alışkınız. Peki, rüyalarımıza da reklam almaya hazır mıyız? Biliminsanları rüya yerleştirme reklamcılığının ‘şaka’ olmadığını söylüyor. Dünyada bazı markalar uyku-rüya yerleştirme konusunda gönüllülerle çalışmalara başladı bile.
#Yazar1986 yılında Çernobil Nükleer Santrali'nin kaza sonucu patlayarak binlerce insanın ölümüne neden olması insanlık tarihine en büyük nükleer felaketlerden biri olarak yazılmıştı. Korkunç kazanın üzerinden 35 yıl geçtikten sonra uzmanlar santralde nükleer reaksiyonların tekrar başladığı konusunda dehşete düşüren bir uyarı yaptılar.
#UkraynaKoronavirüsle ilgili yalan yanlış birçok bilgi dolaşıyor. Bu öyle bir seviyeye ulaştı ki Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten bir açıklama geldi. BM Sekreteri bilgiyi doğrulama mecburiyeti bulunan gazetecilerin güvenilir kaynaklar olduğunu söylüyor.
#Science MagazineTurkey has just been drawn to yet another controversy with the officially supported science magazine, "Bilim ve Teknik," refraining from publishing a 16-page cover story that highlighted Darwin’s ideas. As also reported in these pages yesterday, the story prepared by the magazine’s chief editor, Dr. Çiğdem Atakuman, was removed at the last minute by Professor Ömer Cebeci, the vice president of TÜBİTAK (The Scientific and Technological Research Council), which sponsors the publication.
Hepimiz bayılıyoruz, yememek için kendimizi zor tutuyoruz. Ama ‘Bir ısırık alıp bırakacağım’ dedikten sonra kendimizi kaybediyoruz ve sonrası pişmanlık... Çikolata, çok lezzetli bir atıştırmalık ama içerisinde yağ ve şeker olduğu için sağlıksız olduğu düşünülüyor ve gönül rahatlığı ile tüketilemiyor. Özellikle kilo problemi olan kişilerin rüyalarını süsleyen çikolata, acaba sağlıklı bir gıda olabilir mi? Uzmanlar doğru çikolata türünü seçtiğiniz sürece bu soruya ‘evet’ yanıtını veriyor.
#ÇikolataCovid-19'a yol açan virüsün Çin'de bir laboratuvardan yayılmış olma ihtimali geçen yıl bu zamanlar bir deli saçması olarak görülüyordu, şu an ise ciddi ciddi araştırılıyor. Bu farkı yaratan ise bir grup amatörün dedektif gibi sürdürdüğü ince araştırmalar oldu. Peki bunu nasıl yaptılar?
#Vuhan Viroloji EnstitüsüDünyayı kasıp kavuran Covid-19 virüsünün kaynağını halen kesin olarak bilmiyoruz. Salgının ilk günlerinde ortaya atılan ancak daha sonra gözden düşen laboratuvar sızıntısı teorisi ise son dönemde yeniden üstelik çok daha güçlü bir biçimde tartışılır hale geldi.
#ÇinKüresel Uygulama Ekonomisi, 2007’de Apple’ın ilk iPhone’u piyasaya sunmasıyla başladı. Apple’ın 2008’de App Store’u açması uygulama geliştiricilerinin her yerde akıllı telefonlarda çalışabilecek uygulamalar yazmaları için bir yol açtı. Bu uygulamalar çoğu insan için günlük hayatın temel bir parçası ve iş için vazgeçilmez birer araç haline geldi.
#VoscreenFareler iğne ipliğe döndü şimdi sıra insanlarda Üniversitede daha öğrenciyken bulduğu bir fikirle Harvard'da araştırma laboratuvarı kuran 35 yaşındaki Dr. Umut Özcan, obezite konusunda keşfettiği bir ilaç için şirket kurdu. Onayları tamamlandığında, kilo problemine karşı şimdiye kadarki en etkili ilaç olacağı düşünülen ürün, beş yıl içinde raflarda olacak. Umut Özcan da, Dersim'den Boston'a uzanan başarı öyküsüne bir ilaç şirketi sahibi olarak devam edecek.
ANKARA-A citizen has filed a complaint against Turkey's top science and technology institution, stating that the institution’s censorship of a Darwin story in its magazine was malpractice. The Prosecutor’s Office has accepted the application and has opened a case.
JOUNIEH, Lebanon -A new high-brow literary journal looks through the eyes of voyeurs, clerics and foot fetish experts. This mix of gonzo reporting, scholarly study and old-school Playboy is fueling the ire of religious and women’s groups, but its editor doesn’t flinch: ’We have to stop condescending to the Arab reader’
BEIRUT - US President Barack Obama’s new approach toward the Middle East has received noteworthy praise from even the longstanding US foes in the region, while some traditional allies such as Suadi Arabia and Egypt keep tight-lipped. Meanwhile, some Arab leaders wonder whether Obama will be able to turn his slogans into reality
With the European Year of Innovation and Creativity of 2009, we, the politicallly naive people, might have expected TUBİTAK, the Scientific and Technological Research Council of Turkey, to come to the fore with large-scale activities that placed the spotlight on some of the excellent projects they have launched in the past and present.
The discussions over Darwin in Turkey call to mind the medieval period: scientific facts versus religious dogmas. The age of the world, its protection against the sun, modern physical laws and the evolution of human and animal species cleared the way for critical minds. Darwin should be discussed in this perspective
Censorship applied by the Scientific and Technological Research Council of Turkey, or TÜBİTAK, on the founder of evolutionary theory, Charles Darwin, as the world celebrates his the 200th birthday, coincides with the institution’s new initiatives. In January for instance, TÜBİTAK took the lead and a "Turkish R&D Day" was organized at the European Parliament, or EP.