Yemek artıkları ve bayat ekmekler, çöpe atıldığında hem çok büyük bir israf hem de ekonomik kayba sebep oluyor. Bununla birlikte dünyanın büyük bir kısmının açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir ortamda, kaynakların son derece etkili kullanılması ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanabilmesi adına geri dönüşüm tarifleri harika birer çözümdür. Biz de bu sorumluluk duygusuyla hareket ettik ve evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin yollarını sizler için derledik.
#Bayat EkmekNereden bilebilirdim Mart 2020’nin ilk haftasında yaptığım seyahatin, meğerse Sakız’a uzun bir süreliğine son gidişim olacağını. İçime doğmuş gibi bu kez klasik gezdiklerimden farklı birkaç noktayı keşfetmeye karar vermiştim. Olimpi’den Avgonima’ya kadar farklı Sakız durakları, bu sefer de kalbimi fethetmeye fazlasıyla yetti.
#YunanistanÖzellikle evde yemek tutkunlarının yakından takip ettiği sosyal medya sitesi Pinterest, koronavirüs karantinası döneminde kullanıcılarının en çok hangi tarifleri arayıp pin'lediklerini açıkladı. Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerde özellikle hamur işleri öne çıkıyor. Peki hangi ülkede ne arandı? İşte cevapları...
#PinterestSizin için enfes bir atıştırmalık tarifimiz var bugün. Peynirli sarımsaklı ekmek. Yapılışı inanamayacağınız kadar pratik, lezzeti ise bağımlısı olacağınız kadar iyi. Üstelik çok fazla malzemeye de ihtiyacınız yok. Evde bulunan birkaç temel gıdayla bu işi kolayca halledebilirsiniz. Denemek isterseniz tarifimizi hemen aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…
#Peynirli Sarımsaklı Ekmek Nasıl YapılırSakız Adası, Türkiye’ye en yakın Yunanistan Adaları’ndan sadece biri. Çeşme’nin tam karşısında yer alan Sakız Adası, oldukça sessiz ve sakin. Adını adadaki sakız ağaçları sayesinde üretilen damla sakızından alıyor. Sahip olduğu doğal güzellik, tarihi yapıları ve eşsiz lezzetleri size zamanı unutturacak. İşte Sakız Adası gezi rehberi…
#YunanistanBalıkesir’in yöresel peynirlerinin kayıt altına alındığı ‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ kitabı, Frankfurt’ta düzenlenen Dünya Yemek Kitapları Yarışması’nda 3 finalist arasına girdi. Kitap, Hong Kong’da yapılacak finalde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
#PeynirYaz mevsimi henüz bitmedi. Hatta önümüzde yazın keyfini çıkarabileceğimiz bir bayram tatili bizi bekliyor. Çoğumuz planlarını yaptı bile. Ben de bayram için işinize yarayacağını düşündüğüm bir Alaçatı mekanlar dosyası yapmaya karar verdim. Yazın birkaç gittiğim Alaçatı’da en beğendiğim ve keyif aldığım mekanları karışık olarak sıraladım. İşte o mekanlar...
#AlaçatıABD'de bir kadın, organizasyonu için 30 bin dolar ödediği düğün iptal olunca, yemeğine evsizleri çağırdı. Kadın, düğününün iptal edilmesinin ardından ilk etapta gözyaşlarına boğulurken, daha sonra düğünü için verdiği parayı bölgede yaşayan çok sayıda evsize yemek düzenleyerek değerlendirdi.
#ABDEkmek israfını önlemeye yönelik olarak, bayat ekmekleri birbirinden lezzetli tatlı ve yemeklere dönüştürmek için çok sayıda tarif bulunuyor. Zengin fakir tüm sofraların vazgeçilmezi ve genellikle ne olur olmaz endişesiyle fazladan satın alınan, sonra tüketilemediğinden bir kısmı çöpe atılan ekmeğin israfını önlemek için başlatılan kampanya, yoğun ilgiyle ülke genelinde devam ediyor.
Pancar turşusunu hamburger arasına marulla yerleştirmeyi düşündünüz mü hiç? Veya pancarlı yoğurt yapmayı? Şiddetle tavsiye ederim. Pancar ıspanak ailesinden kırmızılığıyla ortalığı karıştıran bir kök. Tatlı, acı ve topraksı tatları barındırması ve cazip renkleriyle çiğken ayrı, pişmiş ayrı baş döndürüyor