GeriBeslenme Önerileri Yemek yaparken en sık yapılan hatalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yemek yaparken en sık yapılan hatalar

Yemek yaparken en sık yapılan hatalar

"Yemek yaparken el alışkanlığı haline dönüşmüş, hemen hemen herkesin yaptığı ufak hataların ya da doğru bilinen yanlışların yemeklerin lezzetinden çaldığını biliyor musunuz?"

* Çoğumuz ıspanak, asma yaprağı ve yabani otları önce bol suda haşlayıp sonra sularını süzerek yemek yapıyoruz. Oysa bu vitamin değerlerinin neredeyse %95'ini kaybetmelerine yol açıyor. Bu yüzden sebze sularını dökmeyin.

* Sebzelerin ve meyvelerin kesildikten sonra bekletilmesi C vitaminlerinin kaybolmasına neden olur.

* Sütlü tatlılar yapılırken pirinç unu, şeker ve süt birlikte konur ve pişirilirse içlerindeki protein kaybolur.

* Kullanılmış yağlar açıkta, aydınlık ve sıcak yerlerde bekletilirse enerji değerlerini kaybeder.

* "Pişirmeyle yiyeceklerin besin değeri kaybolur" cümlesini sık sık duyarız, halbuki usulüne uygun olarak yapılan hiçbir pişirme, yiyeceklerin besin değerinin kaybolmasına sebep olmaz.

* Bayatlayan ekmekleri değerlendirebileceğiniz birçok tarif var; bayat ekmek tatlısı, ekmekli puding, pide kebabı, bayat ekmek böreği, Çerkez tavuğu, sarımsaklı ekmek, köfte İskender, yalancı paça ve tirit bunlardan sadece birkaçı...

* Lahana sarması yapılırken kırılmış yapraklardan pazı ve pancar sarması yaparken, sap kısımlarından da yemek ve çorba yapabilirsiniz. Özellikle sarma içi de kaldıysa, hepsi birlikte çorba yapılabilir.

* Marulun dışındaki yeşil kısmı, karnabahar ve kerevizin yeşil yapraklarını doğrayıp salata yapabilirsiniz.

(Evim Dergisi)

False