Ramazan geldi hoş geldi! Oruç tutanlar için ayın ilk birkaç günü zorlayıcı olabiliyor. Gün içinde çok acıkanlar iftar saatinde ağır yemeklere koşuyor. Ancak uzmanlar bunun doğru olmadığını, iftarda çok ağır olmayan yemekler tüketmenin sağlığa zararlı olduğunu belirtiyor. Sizin için ramazanın ilk gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve besleyici tarifler hazırladık. İşte 24 Nisan iftar menüsü…
#Ramazanİlibada Afyonkarahisar ve çevresinde doğada kendiliğinden yetişen bir ottur. Bahar aylarında doğadan toplanır ve dolma yapımında kullanılır. İlibada dolması genelde toplu olarak hazırlanır ve öğlen yemeklerinde köy/mahalle sakinlerinin toplandıkları sofralarda ortadan yenir veya komşularla paylaşılır. Özellikle Kütahya Devlet Hatun MTAL öğrencileri de bu geleneği devam ettirerek bizlere oraya ziyaretimizde ilibada dolmasını ve diğer yöresel bir lezzet olan Hamaylı tatlısını tatma imkânı yaşattılar. Ayrıca mevsimi ise bu dolmanın da sıra yemeklerinde yer alması mümkündür. Afyon ilibada dolması 10.03.2021 tarihinde 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında tescillenerek koruma altına alınmıştır. Şef Rüzgar Sünbül’ün reçetesiyle lezizz ilibada ve hamaylı tatlısı tarifleri sizlerle..
#İlibada DolmasıKarnabahar son birkaç yıldır sebze reyonunun yıldızı. Ne de olsa şekilden şekle girdiği farklı tarifleri sosyal medyada yayılıyor. Günümüzün bu popüler sebzesini yıllar önce zorla yiyen bir nesil, şimdi gönüllü olarak pizza tabanından ekmeğe, kısırdan ızgaraya birçok yemekte onu kullanıyor. İşte sizin de deneyebileceğiniz tariflerden birkaçı...
#Gülay Barbaros AltanYazın soframızda bol bol yer buluyor; bazen bir meze, bazen zeytinyağlı ve bol domatesli taze fasulyenin yancısı oluyor. Cacık ülkemizde başta salatalık olmak üzere türlü ottan yapılırken Yunanistan’da sirkeli, daha Batı’da limonlu yeniyor. En iyisi nasıl hazırlanır, içine farklı neler katılır, püf noktalarıyla birlikte bakalım.
#CacıkBazen soğanlı piyazını yapıp nar pekmeziyle tatlandırıyorum, bazen patates salatasına katıyorum. Semizotu veya yaşadığım Gaziantep’teki adıyla pirpirimin zeytinyağlı ve etli yemeği de nefis... Bu yemekler kurutulmuş pirpirimle de pişirilebiliyor. Semizotunu genelde yoğurtla karıştırıp yeriz ama bir de turşusunu kurun... Yemeklerin yanında soğuk soğuk yemesi de çok zevkli.
#SemizotuMercimek çorbasını sebzelerle. Ortaya harika bir çorba çıktı. İçimi kolay bu çorba Ramazan ayında favoriniz olacak. Mercimek çorbasını en önemli , içine konulan, soğan, patatesin ilk aşamada kavrulmasıdır. Eğer kavurmadan yapıyorsanız bir de kavurarak deneyin. İşte, Ramazan'ın sonlarına gelinirken, afiyetle ikram edebileceğiniz Ramazan 27. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüYılbaşı alışverişine çıkmadan önce, seçtiğim sağlıklı yemeklere uygun bir liste yaparım. Menüde daha az kalorili tatlara öncelik veririm. Kuru üzümlü salatadan kekikli hindiye, kapya biberli pilavdan fırında balkabağına bu özel gece için nefis önerilerim var.
#Yılbaşı AlışverişiSıkma köfte, Malatya, Mersin gibi illerimizde farklı şekillerde hazırlanıyor. Bugün sizlere GElinim Mutfakta Mersin yoğurtlu sıkma köfte tarifi detaylarını vereceğiz. Peki, sıkma köfte nasıl yapılır? İşte, Mersin usulü yoğurtlu sıkma köfte tarifi ve malzemeleri...
#Sıkma KöfteSivas’ın en çok sevileni mirik köfte lezzeti ile sizin de favoriniz olacak. Yapımı oldukça kolay olan mirik köfte kolaylıkla temin edebileceğiniz malzemelerden oluşuyor. Peki, Sivas usulü mirik köfte nasıl yapılır? İşte mirik köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Sivas Usulü Mirik Köfte Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta fellah köftesi tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Günün yemeği olan fellah köftesi en lezzetli yapan gelinlerin el becerileriyle kayınvalidelere sunulacak. Peki, fellah köfte nasıl yapılır, nerenin yemeği? İşte, fellah köftesi tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Gelinim Mutfakta Fellah KöfteEkranların sevilen sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta fellah köftesi ile sofrala konuk oluyor. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde karşılaştığımız fellah köftenin pişerken dağılmaması en önemli noktasıdır. Dilediğinizde buzlukta dondurup uzun süre kullanabileceğiniz dağılmayan fellah köftesi tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#Gelinim Mutfakta Fellah KöfteMutfakta gelenekselliğin sınırı ne kadar olmalıdır? Hangi yemek ne zamandır bizim? Mutfakta yeni malzemeler kullanmak gelenekselliğe aykırı mı?Yeni pişirme teknikleri gelenekselliği etkiler mi? Gelenek ile gelecek arasında mutfak bir köprü olabilir mi?
#İlisıra (Köy) DolmasıYemek programlarının artmasıyla birlikte yöresel bir lezzet olan fellah köftesi de adı çok duyulan yemeklerden biri oldu. Fellah köftesi tek başına oldukça lezzetlidir. Fakat kullanılacak olan domates rendesi yaz domatesleri ile olursa lezzeti birkaç kat daha da artacaktır. Aynı zamanda içerisine eklenecek sosta kullanılacak olan sarımsak miktarı isteğe göre biraz daha arttırılırsa daha da leziz bir fellah köftesi tüketmiş olacaksınız. Peki, fellah köftesi hangi yöreye ait? Fellah köftesi nasıl yapılır? İşte malzemeleriyle fellah köftesi tarifi
#Fellah Köftesi Hangi Yöreye Aitİçli köfteye benzer bir tarif olan kitel, ekranların ilgiyle takip edilen yarışması MAsterChef ile gündeme geldi. Kitel de bulgurla yapılıyor olsa da şekli ve malzemelerindeki farklılıklarla aslında içli köfteden ayrı bir lezzet. Peki, kitel nedir, nasıl yapılır? İşte, MasterChef kitel tarifi, yapımı ve malzemeleri.
#KitelRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi dördüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 6 Mayıs Perşembe, Ramazan'ın 24. günü için iftar menüsü...
#Bugün Ne Ğişirsem?Ramazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on yedinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 29 Nisan Perşembe, Ramazan'ın 17. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on altıncı gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 28 Nisan Çarşamba, Ramazan'ın 16. günü için iftar menüsü...
#RamazanGelinim Mutfakta izleyicileri, programda yapılan kabak sarma tarifinin verilmesiyle birlikte, sofralarında yer vermek için aramalara başladı. Ramazan ayı akşam menüsüne ne pişirsem diye düşünenler için, buyurun Gelinim Mutfakta kabak sarma nasıl yapılır sorusunun yanıtı…
#Gelinim Mutfakta Kabak SarmaRamazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerini titizlikle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için Ramazan'ın sekizinci gününe güzel enfes bir menü hazırladık. İşte 20 Nisan Salı günü 'lezizz' Ramazan menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte evlerde de iftar hazırlıkları başladı. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 4. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 16 Nisan Cuma gününe özel iftar menüsü...
#Bugün Ne Pişirsem?Ramazanın ilk haftasını tamamladık. İlk günlerde yaşanan oruçla ilgili zorluklar yerini bir rahatlığa bıraktı ancak iftar yapmanın keyfine doymak mümkün değil. Bugün yine iftar menüsüne gönül rahatlığıyla koyabileceğiniz nefis yemek tarifleri derledik. İşte karşınızda 30 Nisan iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemYöresel bir yemek olan boraninin farklı uygulamaları mevcut. Genellikle ıspanak ve kabaktan yapılan boraninin içerisinde kimi zaman börülce, bulgur, pazı ya da taze fasulye yer alabiliyor. Patates borani de bu yemeğin bir çeşidi. Peki, borani tam olarak nedir, patates borani nasıl yapılır?
#Borani NedirSıradan köfte tariflerinden sıkılanlar için Davut Çelebi köftesinin tarifini derledik. Bulgur, yarma buğday ve irmik üçlüsünden oluşan Davut Çelebi köftesi her evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlanabiliyor. İşte, Davut Çelebi köftesi tarifi
#Davut Çelebi KöftesiHem rengi hem de lezzeti ile sevilen meyvelerden biri olan balkabağıyla yapabileceğiniz enfes bir önerimiz var: Balkabağı sarması. Köftelik bulgur ve kıyma ile buluşan balkabakları, sarımsaklı yoğurtla sunuma hazırlanıyor, davet sofralarına yakışır bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, balkabağı sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?
#Bal Kabağı SarmasıTavuk ve bulgur, her ikisi de Türk mutfağının en sevilen lezzetleri ancak bir araya geldiklerindeki lezzet hiçbir yemekte yok. İşte tam da bu nedenle tavuk ve bulguru bir arada kullanabileceğiniz bir tarif derledik. Peki, tavşan içi yemeği nasıl yapılır? Tavşan içi yemeği tarifi
#Tavşan İçi Yemeği Nasıl Yapılır