Sarı veya kırmızı olarak bilinen kantaron yağı, sarı kantaron çiçekleriyle hazırlanıyor. Kullanım alanı da geniş olan bu yağ, aktarlarda da bulunuyor. Ancak evde de hazırlamak mümkün. Peki sarı kantaron yağı nasıl yapılır? İşte kantaron yağı tarifi
#Sarı Kantaron Yağı Nasıl YapılırGünümüzde besinler mevsiminde taze taze tüketilirken bazı durumlarda ise kurutularak tüketilmesi gerekiyor. Sarımsak da belli metotlar ile kurutulan bu besinler arasında sayılabilir. Sarımsak nasıl kurutulur ve saklanır? Evde taze baş, yaş ve yeşil sarımsak kurutma ipuçları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#SarımsakYaprak sarması sofralarımızın baş tacı. Etli, etsiz, bulgurlu, pirinçli ve zeytinyağlı yaprak tarifleri menülerin favorisi. Asma yaprakları saklanarak her mevsim leziz yaprak sarmaları yapılıyor. Hazır vakti de gelmişken asma yaprağının nasıl muhafaza edileceği merak ediliyor. Peki asma yaprağı nasıl saklanır? İşte salamura, kavanozda ve buzlukta asma yaprağı saklamanın püf noktaları
#Asma Yaprağı Nasıl SaklanırSarımsak, mutfakların olmazsa olmazı. Yemeklere ayrı bir lezzet katmasının yanı sıra antioksidan özelliğiyle de sağlık için yararlı. Bu nedenle bol bol alınır. Peki sarımsaklar bozulmadan nasıl saklanır? İşte kabuklu, kabuksuz ve rendelenmiş sarımsağı buzdolabında veya dondurucuda saklanmanın yolları
#Sarımsak Nasıl SaklanırMutfaktan eksik edilmeyen sebzeler arasında sarımsak yer almaktadır. Ancak sarımsağı doğru biçimde saklama konusunda sıkıntılar yaşanabilmektedir. Oysa soyulmuş veya soyulmamış olan sarımsağı tadı bozulmadan saklamanın yolları bulunmaktadır. Soyulmuş olan ya da ayıklanmış olan sarımsakların nasıl saklanabileceğini sizler için derledik.
#SarımsakSarımsak, soslardan pilavlara, sebze yemeklerinden etlere her şeye lezzet katan mucize bir malzeme. Dolayısıyla mutfakta elimizin altında mutlaka birkaç diş sarımsak bulundurmak gerekiyor. Ancak bir kötü huyu var ki doğru koşullarda saklanmazsa kısa süre içinde tazeliğini yitiriyor. Peki sarımsağı daha uzun süreler boyunca aromasını ve diriliğini kaybetmeden nasıl saklayabilirsiniz? Gelin ipuçlarımıza bir göz atın…
#Sarımsak Nasıl SaklanırDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiDeğerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#KuşkonmazMenemen her mevsim sofraların aranan lezzeti. Sadece kahvaltı da değil, her öğün keyifle tüketilen bir lezzet. Yazın güzel domatesler de kışlık menemen için oldukça uygun. Bol ve kıpkırmızı nefis domateslerle menemeni hazırladıktan sonra geriye kışın sadece ısıtıp üzerine yumurta kırmak kalıyor. Tercihe göre soğanlı veya soğansız olarak yapabilirsiniz. Peki konserve menemen nasıl yapılır? İşte kavanozda kışlık ve kahvaltılık menemen tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Konserve Menemen Nasıl YapılırGünümüzde birbirinden farklı yemekler yapılabilir. Yemeklerde kullanılan besinler de farklılık gösterir. Her sebze ve meyve zamanında yeniliyor. Bazı sebze ve meyveler ise kurutularak tüketilebilir. Domates nasıl kurutulur ve saklanır? Evde fırında, ipte ve güneşte çeri, armut ile dilimli domates kurutma nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#DomatesSalça yemeklere lezzet veren enfes bir malzemedir. Sağlığında emin olduğunuz ve doğal yöntemlerle yaptığınız salça ise vazgeçilmez bir tercihtir. Evde kolayca yapabileceğiniz salçanın püf noktaları ise oldukça önemlidir. Bugünkü yazımızda hem biber hem de domates salçasının yapımı, püf noktalarını ele aldım. Peki, evde biber ve domates salçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı salça tarifi ve püf noktaları...
#Domates SalçasıEt yemekleri Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Ancak özellikle söz konusu kurban eti ise marinesi ayrıca önem taşır. Normalde sertliğiyle bilinen kurban eti marine edildiğinde lokum gibi pişebilir. Peki, et nasıl marine edilir? İşte, kurban eti marinesi püf noktaları...
#Kurbanlık Et MarinesiBitkisel protein ve folat bakımından zengin bir sebze olan bakla, bahar aylarıyla birlikte sofralarda yerini almaya başladı. Bu sağlıklı besini belli işlemlerden geçirerek kış ayları için derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Peki bakla derin dondurucuda nasıl saklanır? İşte baklayı saklamanın yolları...
#BaklaSarımsak, kültür sebzeleri arasında önemli bir yeri bulunuyor. Kokusu ve tadı pek ilgi çekmese de hemen hemen bütün evlerde günlük kullanılan bir sebzedir. Filizlenen, yeşeren sarımsaklarınızı toprağa ekerek, yeni sarımsaklar elde edebilirsiniz. Sarımsak tohumu hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
İnsan vücudunda her gün serbest radikaller yani hücre atıkları oluşur. Serbest radikallerin vücutta birikmesi sağlık açısından önemli sorunlara yol açabilir. Bunlar arasında, gastrointestinal hastalıklar, infertilite, kardiyovasküler hastalıklar, solunum ve sindirim sistemi bozuklukları sayılabilir. Yeterli miktarda antioksidan alımı ile serbest radikallerin olumsuz etkilerinden kurtulmak mümkündür.
#AntioksidanTurşular geleneksel mutfağımızın en önemli parçalarından. Buna bir de sağlığa faydaları eklendiğinde turşuyu soframızdan neden eksik etmememiz gerektiğini anlıyoruz. Fermente bir gıda olan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirmekten kilo kontrolünü desteklemeye vücudumuza birçok yarar sağlıyor. Ancak dışarıdan alınan turşular içindeki olası katkı maddeleri nedeniyle kafa karıştırabiliyor. Bu nedenle ev yapımı turşunun yerini hiçbir şey tutmuyor. Peki evde turşu yaparken nelere dikkat edilmeli? Turşu yapmanın püf noktaları hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda bulabilirsiniz…
#Turşu Nasıl Yapılır