Diş ve ağız sağlığıyla ilgili oradan burdan duyduğumuz, kimi komik kimi "yok artık" dedirten sayısız efsane var. Bazen diş hekimlerinin önerilerinin bile önüne geçebilen bu efsaneler, diş ve ağız sağlığı üzerinde telafisi mümkün olmayan kötü etkilere yol açabiliyor. Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Ahmet Mihmanlı, bu efsaneleri paylaştı.
Tavernacı sakalı, bombeli saç, göğüs kılı... Kadınlar erkeklerdeki bu ve benzeri 20 özellikten (!) nefret ediyor. Boxer dergisi, sessiz kalan kadınların tercümanı oldu, çoğunun sineye çektiği "kusur"lardan oluşan 20 maddelik listeyi yeni sayısında sayfalarına taşıdı.
Yaş bir sayıdır. Yaşın anlamı ise tamamen sizin bakış açınıza göre değişir. Peki neden 40 yaş sendromu yaşanır? 40 yaş hayatımızda neleri değiştirir? Bu yaşımızın tadını en sağlıklı ve verimli bir şekilde nasıl çıkarabiliriz? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda.
#SağlıkDişleri kahvaltıdan önce mi fırçalamak lazım yoksa sonra mı? Diş hekimlerinin uzun zamandır tartıştığı bir konu bu… Bazı diş hekimleri önce, bazıları sonra fırçalamanın daha iyi olduğunu söylüyor. İngiltere’de bir diş hekiminin dişlerin sabah kahvaltıdan sonra değil önce fırçalanması gerektiğini, sonra fırçalamanın dişlere zarar verdiğini söylemesi ile tartışma tekrar gündeme geldi. Peki, bu konuda kabul görmüş bir doğru var mı? Hangisi daha sağlıklı? Uzmanlarla konuştuk…
#Diş SağlığıBeyaz dişler temizliğin simgesidir, öz güvenimizi artırır, estetik bir görünüm sağlar. İşte bu nedenle zamanla sararan dişlerimizi beyazlatmak isteriz. Peki, bu amaçla yapılan beyazlatma işlemleri ne kadar etkili ve sağlıklı? Bilmeden dişlerimize zarar veriyor olabilir miyiz? Uzmanlar yanıtlıyor
#Diş SağlığıMercan ailesinin bir üyesi olan sinaritin vücudu kalın ve iri pullarla kaplıdır. Beyaz, sıkı, yağsız ve lop etlidir. Balıkçıların dikkatini en çok çeken balıklar arasında yer alır. Bu nedenle de pek çok kişi bu balığın özelliklerini ve nasıl avlanabileceğini merak ediyor. Sinarit balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Diş kırılması, çok sık karşılaşılan durumlarda biridir. Diş kırıldığı zaman vakit kaybetmeden tedavi ettirmek gerekir. Aksi takdirde pek çok soruna neden olabilir. Bu nedenle de ciddiye alınması gereken bir durumdur. Diş kırılması, hem estetik hem de sağlık açısından sorun yaratan bir problemdir. Diş kırılması neden olur sizler için derledik.
#Diş KırılmasıDişleri kaplayan ve temelini oluşturan diş eti dokusunun veya diş kökünün açığa çıkması ile oluşan hastalıktır. Diş eti çekilmesi sonucunda dişlerin hasar görme olasılığı artar ve diş kaybı yaşanabilir. Diş eti çekilmesinden kaynaklı ağrılara iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yöntemlerle çare bulunabilir. Peki diş eti çekilmesi nasıl geçer? Evde diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Diş eti çekilmesi neden olur? İşte diş eti çekilmesine iyi gelen bitkisel ve doğal öneriler...
#Diş Eti Çekilmesi NedenleriEvet yanlış görmüyorsunuz, fotoğrafını gördüğünüz bu şey renkli kalemle çizilmiş bir karikatür ya da çizgi film karakteri değil, yaşayan gerçek bir canlı türü… Adı pembe alt kanatlı güve ve maalesef bu ilginç canlı için haberler hiç iyi değil...
#Nesli Tükenen BitkilerKoronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar hem hastaneleri meşgul etmemek hem de kendilerini korumak amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ediyor. Bu anlayışın tedavisi ertelenmeyecek hastalıklar ve özellikle gebeler için doğru olmadığını belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Rukiye Parlak, gebelik döneminde kadınların yaklaşık yüzde 80’inde görülen aşermenin sağlıksız yaşanması durumunda ağız ve diş sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.
#KoronavirüsKoronavirüs salgını sebebiyle vatandaşlar hem hastaneleri meşgul etmemek hem de kendilerini korumak amacıyla hastanelerden uzak kalmayı tercih ediyor. Bu anlayışın tedavisi ertelenmeyecek hastalıklar ve özellikle gebeler için doğru olmadığını belirten Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Rukiye Parlak, gebelik döneminde kadınların yaklaşık yüzde 80’inde görülen aşermenin sağlıksız yaşanması durumunda ağız ve diş sağlığını tehlikeye soktuğunu söyledi.
#Dt. Rukiye ParlakEstetik diş hekimliğinin, sağlıklı ve güzel bir gülümsemeyi sağlamak amacı ile genel diş hekimliği ile bazı temel prosedürlerin beraber uygulandığı bir süreci kapsadığını ifade eden Diş Hekimi Yalçın Genç, "Diş estetiği tedavi hizmetleri porselen laminalar, metalsiz porselen kaplamalar ya da köprüler, diş beyazlatma yöntemleri, onley dolgular, zirkonyum köprüler ya da implant üstü porselenleri kapsamaktadır" dedi.
#DişEvde diş beyazlatmanın kötü sonuçları olabileceğine karşı uyaran Dr. Öğr. Üyesi Burak Gümüştaş, “Beyazlatma tozu, karbonat, elma sirkesi ile fırçalamalar dişlerin yüzeyinde çizikler oluşturur. Bu çizikler kısa zamanda renklendirici maddelerin tutulumu ile daha da sarı görünümde dişlere neden olur” dedi.
#Karbonat Dişe Faydalı MıEvde diş beyazlatmanın kötü sonuçları olabileceğine karşı uyaran Dr. Öğr. Üyesi Burak Gümüştaş, “Beyazlatma tozu, karbonat, elma sirkesi ile fırçalamalar dişlerin yüzeyinde çizikler oluşturur. Bu çizikler kısa zamanda renklendirici maddelerin tutulumu ile daha da sarı görünümde dişlere neden olur” dedi.
#Karbonat