Saray kebabı tavuklu ve etli çeşitleriyle akşam yemeği sofralarında tercih edilebilecek ana yemeklerden biridir. Gelinim Mutfakta Saray kebabı tarifi, izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Günün tarifi Saray kebabı nasıl yapılır merak edenlere, işte tarifin malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Saray KebabıBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaTesti kebabı günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Özel testisinde hazırlanan bu kebabın bir özelliği de resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır. Peki, testi kebabı hangi yöreye ait, nasıl yapılır? İşte, testi kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Testi KebabıMüslamanlar için aşura demek yılın ilk ayının onuncu günü demektir. Hicri yılın ilk ayının onuncu günü oruç tutma geleneği İslamiyet ile birlikte başlamamıştır. Araplar ve Yahudiler bu onuncu günde İslam dini doğmadan önce de oruç tutarlardı. İslamiyetle birlikte oruç için ramazan ayı belirlendikten sonra; Müslümanlar oruç tutmasa bile bu günü kutlamaya devam etmişlerdir.
#BursaRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 21 Nisan Çarşamba günü 'Lezizz' iftar menüsü...
#RamazanOn bir ayın sultanı Ramazan sonunda geldi. Oruç tutanlar için ilk gün biraz zorlu geçebilir. Gün içinde çok acıkanlar, iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırmaya başladı. Biz de, Ramazan'ın 1. gününe özel çorbadan tatlıya nefis yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenlerdenseniz, işte Ramazanın birinci gününe özel iftar menüsü...
#Nefis Yemek Tarifleri10 yıl önce Türkiye’ye geldi. Hayatının aşkıyla karşılaşıp evlendi. Kına gecesi de yaptı, hamama da gitti. Türkiye’deki en güzel dönemini Bağcılar’da geçirdi. Türkçe konuşamıyordu ama komşuları onu o kadar sevdi ki ekmeğe bir kere bile para vermedi! Yakında Ortaköy’de açacağı yeni restoranı için 2.800 ayrı zeytinyağı tadan İtalyan şef Danilo Zanna, yaza kadar 'feci' Türkçe çalışıp herkesi şaşırtacağını söylüyor.
#Danilo ZannaTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteKapalıçarşı yalnız İstanbul’dan değil ülkenin ve dünyanın her köşesinden insan manzaralarının kadrajınıza girdiği sürpriz dolu bir mekân. Çarşı sadece alışveriş düşkünlerinin değil gurmelerin de keyif alacağı bir yer. Buradaki lezzet mekânları gerçekten efsane… Esnafın söylediği şu: “Kapalıçarşı’da kötü yemek olmaz, yapan da barınamaz.” Buyurun birlikte gezelim…
#KapalıçarşıKurban Bayramı geliyor. Bir çok kişinin yola çıkmak için sabırsızlandığını biliyorum. Onun için size rota önerilerinde bulunacağım. Bayramı bahane edip Kapadokya bölgesine giderseniz, sonbaharın en güzel görüntüleriyle karşılaşacağından emin olabilirsiniz. Yazımda size Kapadokya’yı değil de yörenin lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım.
Pideci İsmet İnce (53) Nevşehir’in Avanos İlçesi’ndeki restoranını her yıl bir ay kapatıp sırt çantasıyla yollara düşüyor. Dünyayı, insanları keşfe çıkıyor. 1991’den bu yana üç kıtada 50’ye yakın ülke gördü. İzlenimlerini önce restoranının web sayfasında, ardından Birgün, Cumhuriyet gibi gazetelerde yayımladı. 2008 sonbaharında bir ayını Myanmar’da geçiren İnce “Şimdiye kadar gördüğüm en içten, dost canlısı halktı. Güleryüzleri seyahatte çektiğim tüm zorlukları unutturdu” diyor. İnce, gezginlik serüvenini, Mandalay’ın saray ve tapınaklarını anlattı.