Gelinim Mutfakta Saray kebabı tarifi: Saray kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Saray kebabı tavuklu ve etli çeşitleriyle akşam yemeği sofralarında tercih edilebilecek ana yemeklerden biridir. Gelinim Mutfakta Saray kebabı tarifi, izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Günün tarifi Saray kebabı nasıl yapılır merak edenlere, işte tarifin malzemeleri ve yapım aşamaları...
Akşam yemeği için farklı bir şeyler denemek isterseniz, saray kebabını mutlaka denemelisiniz. Yanına patates püresi de ekleyerek nefis bir menü oluşturabilirsiniz. Peki saray kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte saray kebabı tarifi..
SARAY KEBABI MALZEMELERİ
200 gram dana kuşbaşı
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı krema
150 gram mantar
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
SARAY KEBABI NASIL YAPILIR?
Tereyağını tencerede eritin.
Üzerine küçük küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurun.
Daha sonra eti ilave edin.
Et, kavurduktan sonra mantarı ekleyin.
Mantarlarda suyunu salıp çektikten sonra arabiber ve tuz ekleyin.
Üzerine su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Et ve mantar piştikten sonra kremayı da ilave edip 20 dakika kadar daha pişirin.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...