Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, eğitim öğretim süreçlerine ailelerin etkin katılımını sağlamak için ‘Ailemle Eğitim Yolculuğum’ projesini hayata geçiriyor. Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda yürütülecek proje kapsamında öğrenciler; sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler ile sosyal sorumluluk çalışmalarına aileleriyle birlikte katılacak.
#Millî Eğitim Bakanlığı2021 yılında başlattığı sanat projesi ile sanata ve sanatçılara özel alan açtığını duyuran e-ticaret platformu Trendyol, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde sanatseverleri bağımsız sanatçıları yakından tanımaya ve eserlerini incelemeye davet etti.
#Dünya Sanat Günüİş Sanat Kibele Galerisi, doğumunun 118’inci yılında Zeki Faik İzer’i ‘Paris, İstanbul, Nice’ başlıklı sergiyle anıyor. Farklı disiplinlere duyduğu yakınlık nedeniyle ‘dağınıklık’ ve ‘kararsızlık’la eleştirilen İzer’in sanat anlayışına odaklanan sergi, sanatçının aile arşivindeki bazı resimleri ilk kez izleyiciyle buluşturuyor.
#Zeki Faik İzerTürk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nü özel bir video ile kutluyor. TEVİTÖL Görsel Sanatlar Öğretmeni Kamber Ceylan’ın yönetiminde, öğrencilerden Hüseyin Arda Aksoy’un çekimini yaptığı videoda okulun resim, tiyatro, müzik, dans gibi sanat kulüplerinde yetişen öğrenciler yer aldı.
#TEVİTÖLTürk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nü özel bir video ile kutluyor. TEVİTÖL Görsel Sanatlar Öğretmeni Kamber Ceylan’ın yönetiminde, öğrencilerden Hüseyin Arda Aksoy’un çekimini yaptığı videoda okulun resim, tiyatro, müzik, dans gibi sanat kulüplerinde yetişen öğrenciler yer aldı.
#15 Nisan Dünya Sanat GünüOkul öncesi dönemde görsel sanatlar ile ilgili etkinliklerin bir çocuğa kazandırdığı değerler çocuğun daha sonraki öğrenim yaşamına büyük katkı sağlamakla kalmaz, geri kalan bütün yaşamı için de büyük önem taşır. Sanat bilişsel ve duygusal bir etkinlik olarak özünde oyun barındırır ve çocukların sonsuz hayal gücünü, neşesini, ön yargısızlığını, cesaretini, umudunu ve yaratıcılığını yetişkin insan yaşamına taşır.
#Doç. Dr. Devabil Kara KimdirUluslararası Plastik Sanatlar Derneği (IAA), 10. Dünya Sanat Günü ödüllerini açıkladı. “Wallace Hartley Ödülleri” ismiyle verilen ödüllerde Arkas Sanat Merkezi “Yılın Sanat Kurumu” seçildi. Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın sanatı geniş kitlelerle paylaşma tutkusu ve vizyonu doğrultusunda faaliyet gösterdiklerini, sanat sevgisini çok küçük yaşlardan itibaren bireylere aşılamaya gayret ettiklerini söyledi.
#İzmirAntik eşyalarla dolu bir evde büyüdüyse de sanatla ilk teması fiziksel kuvveti sayesinde oldu, bir sergide resimlerin asılması için omuz verdi… Akademi yıllarında bu mahcup temas bir tutkuya döndü. Dünya Sanat Günü haftasında Türkiye’nin ilk galeri sahiplerinden Yahşi Baraz ile buluştuk. Kapalıçarşı mezatlarından, New York’un 1970’li yıllardaki avangard sanat ortamlarına, Warhol’lardan Doğançay’lara çok renkli bir yolculuk yaptık...
#GazetehaberleriDünya Sanat Günü, her yıl Nisan ayının 15. günü kutlanan, sanat etkinlikleri düzenlenip cadde ve sokakların sanat eserleri ile süslenildiği bir gün olarak kabul edilir. 2012 yılı itibarıyla kutlanmaya başlanılmıştır. Meksika’nın Guadalajara kentinde yapılan 17. Dünya Plastik Sanat Dernekleri Genel Kurulu’nda (A.I.A.P) Türkiye’yi temsil eden UPSD’nin ((Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) önerisiyle Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan, “dünya sanat günü” ilan edildi.
#Dünya Sanat Günü Nedir“Bedri Baykam sergisi yılın en şaşırtıcı ve mutlu sanat olayı bence. Seyirciler, ‘Saygı duyuyor insan bu resimlere’ derken ressam Bedri arkadaşlarıyla tabancalı, yumruklu bir oyun tutuşturmuştu.” Bu cümleler, ilk ‘küratörü’ ressam Kayıhan Keskinok’un bugün meslekte 60’a yakın yılı geride bırakmış Bedri Baykam hakkında yazdığı ilk eleştiri yazısına ait. Tarih, 1963. Sanatçı, altı yaşında! Bedri Baykam ile zamanda geriye yolculuk yapmak için Taksim’deki atölyesinde bir araya geldik…
#GazetehaberleriVatandaşlık Temel Geliri Araştırma Geliştirme Kültür ve Yayma Derneği Başkanı Dr. Ali Mutlu Köylüoğlu, bu ilginç projeyi bize anlatırken ‘acil durum vatandaşlık temel gelirini mutlak ihtiyaç ve çözüm’ olarak tanımladı. Yaklaşık beş yıldır çalışmalar yürütüyorlar. Dünyada gittikçe büyük ilgi görüyor. Oluşumun gerekçesini Köylüoğlu şöyle anlatıyor:
#YazarDünyada istisnai bir Chopin icracısı olarak tanınan ve Türk bestelerini 5 kıtada 60’a yakın ülkeye duyuran müzisyen Gülsin Onay, konser için geldiği Antalya’yı şöyle tanımlıyor: “Her mevsim düzenlenen festivallerle ünlü orkestraları ağırlayan Antalya, dünya sanatını buluşturan örnek bir şehir.”
#Gülsin Onay