Yazın sonlarına doğru yavaş yavaş ilerlediğimiz bugünlerde kış hazırlıkları da başladı. Domateslerin en lezzetli, meyvelerin en kokulu, salatalıkların biberlerin en bol olduğu bu mevsimde salça, turşu, reçel, tarhana gibi kış hazırlıklarınızı yapıp mutfak bütçenizin üzerindeki yükü biraz olsun hafifletmeye ne dersiniz? Cevabınız 'evet'se leziz tariflerimiz sizi bekliyor...
#Domates Sosu TarifiMasterChef çiğ köfte tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Sıra gecesi konseptiyle yarışmacıların hazırladıkları Masterchef çiğ köfte nasıl yapılır araştırmaları evlerinde lezzet şöleni yaşatmak isteyen izleyici kitlesinin odaklandığı konulardan oldu. Çiğ köfte etli , etsiz farklı şekillerde hazırlansa da püf noktalarına dikkat etmek önem taşıyor. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ köfte yapımının püf noktası...
#Çiğ KöfteMasterChef pide tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hamuru tam kıvamında, taş fırında pişmiş gibi lezzetli mi lezzetli oluşuyla ev yapımı pide tarifini çok seveceksiniz. Pide kıymalı, kuşbaşılı kaşarlı, sucuk, peynir gibi dilediğiniz malzemelerle yapılabilir. evde pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ev yapımı pide tarifi ve yapılışı...
#Masterchef PideEv yapımı salça, yemeklere hem lezzet hem de sağlık katıyor. Evde yapılan domates ve biber salçası, katkı maddesi bulundurmuyor ve farklı aroması ile dokusuyla daha fazla lezzeti içinde barındırıyor. Ancak saçla yaparken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Uzman Diyetisyen Betül Merd, sağlıklı ev salçası yapmanın koşulları hakkında bilgi verdi.
#Salça YapımıYazın kıpkırmızı ve nefis domatesleriyle salça zamanı geldi. Ev yapımı salçalar, kış boyunca yemeklerin tadını katlıyor. Domates salçası yapılırken genellikle kabuklarını kullanmıyoruz. Ancak domates kabuklarından da salça yapmak mümkün. Peki Domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte püf noktaları...
#Domates Kabuğundan Salça TarifiEvde salça yapımı ve sonrasında muhafaza etmesi epey zahmetli bir iş olabilir. Ancak hem bu işlemi kolaylaştıracak hem de salçaların bozulmasını önleyecek teknikler bulunuyor. İşte Chef Rüzgar SÜNBÜL ile ev yapımı salçanın püf noktaları...
#Ev Yapımı SalçaMasterChef lazanya tarif izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Nefis bir İtalyan lezzeti olan kıymalı lazanya sofralarında değişik lezzet arayanların favori yemeklerinden biridir. Sizler de farklı bir lezzet denemek istiyorsanız, lazanya tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, ev yapımı lazanya nasıl yapılır? İşte, lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri...
#LazanyaAkşam işten eve geldiğinde hızlı bir yemek arayanlara, annesinin mutfağının lezzetini arayan öğrencilere, mantı yemek isteyen ama hamur açmakla mantı katlamakla uğraşacak vakti olmayanlara... Hazır mantının hitap ettiği kitleler saymakla bitmiyor. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile kısa süre içinde nefis bir şölene dönüşen hazır mantı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte hazır mantı yapmanın püf noktaları...
#MantıAslen Arap mutfağına ait olan içli köftenin tarifi Türkiye’nin farklı yörelerine göre farklılık gösteriyor. Kimileri kızartmayı tercih ederken; kimileri suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile servis ediyor. Haşlama içli köfte kızartmaya kıyasla daha hafif bir lezzet. Peki, haşlama içli köfte nasıl yapılır? İşte haşlama içli köfte tarifi...
#Haşlama İçli KöfteÖzellikle doğu bölgelerimizin en temel lezzetlerinden olan ve kebaba rakip olarak görülebilecek bol etli içli köftenin evde yapımının zor ve zaman alıcı olduğu bilinir. İçli köftelerinizi doldururken köfteye kolay şekil vermek için her bir doldurma işleminden önce elinizi suya ya da yağa batırın. Peki, haşlama içli köfte ve kızartmalık içli köfte tarifi nasıl yapılır? Evde kolay içli köfte tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...
#İçli KöfteÖzellikle Kayseri yöresine ait bir hamur işi tarifi olan mantının, aslında Sinop mantısı, Tepsi mantısı, Boşnak mantısı, kolay mantı, çıtır mantı gibi pek çok çeşidi bulunuyor. Bugün sizlere en çok aranan Kayseri mantısının evde kolay yapımı için püf noktalarından ve lezzetli mantı sosunun hazırlanışından bahsedeceğiz. Eğer siz de akşam yemeğinde sofralarınızı şenlendirmek istiyor ve mantı nasıl yapılır, nasıl pişirilir merak ediyorsanız, işte sizlere evde kolay Kayseri mantısı tarifi ve yapımı için püf noktaları.
#MantıÜlkemiz gastronomi açısından birbirinden lezzetli yemekleri ile büyük bir ilgi görüyor. Yöresel lezzetler arasında köfte türleri apayrı bir yere haizdir. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz köfteler yanlarında salatalar ve patates kızartması gibi beğenilen yemekler eşliğinde sunulurken bazı köfte türleri ise yanlarına hiçbir ek ürün ilavesi olmadan tek başına da oldukça sevilerek tüketiliyor. Doyurucu bir yemek olan içli köfte bunların başında geliyor. Özellikle kızartma ve kıymalı tatları sevenlere hitap eden içli köfteye dair içli köfte nasıl kızartılır? İçli köfte yağda kaç dakika kızartılmalı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İçli KöfteYaprak sarması en sevilen yemeklerden bir tanesidir. Yaprak sarması pişirmek isteyen kişiler ya da ilk kez pişirecek olan kişiler yaprak sarmasının nasıl pişirildiğine dair araştırma yapmaktadırlar. Yaprak sarması pişirmenin ve ne kadar su konulacağına dair bir takım ipuçları yer almaktadır. Son günlerde yaprak sarması nasıl pişirilir şeklinde araştırmalar artmıştır Peki yaprak sarması nasıl pişirilir? Yaprak sarmasına ne kadar su konulur? Sarmanın püf noktaları nelerdir? İşte yaprak sarması ile ilgili bütün detaylar.
#Yaprak SarmasıSalça yemeklerin olmazsa olmazı. Zeytinyağı ve peynirle de nefis bir kahvaltılık. Marketlerde hazır olarak çeşitli salçalar var. Ancak mevsim domatesiyle evde hazırlanan salçanın lezzeti bambaşka. Peki domates salçası nasıl yapılır? İşte kaynatmadan, güneşte, çiğden ve pişirerek evde domates salçası yapımının püf noktaları...
#Domates Salçası Nasıl YapılırTürk mutfağında birçok güveç çeşidi vardır. Sebzeli ve etli güveçlerin yanı sıra karides güveç gibi deniz ürünlerinden oluşan bir güveç, ayrıca güveç pilavı ve yine güveç içerisinde pişirilen piti gibi yemekler bulunmaktadır. Özellikle Kayseri, Sivas, Çorum, Kütahya (Gediz), Aydın, Afyon, Konya, Balıkesir (Bigadiç) ve Beypazarı bölgelerinde güveç yemekleri yaygındır. Peki, evde güveç nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, güveç tarifi ve malzemeleri...
#Güveç TarifiIsparta Eğirdir yöresine ait sazan dolması MasterChef programı ile aranan tariflerden biri oldu. İç pilavı ile muhteşem bir lezzet olan sazan dolması kışa hazırlandığımız bu aylarda akşam yemeği için harika bir alternatif. Peki, sazan dolması nasıl yapılır? İşte MasterChef sazan dolması tarifi ve malzemeleri...
#Sazan DolmasıKarnıyarık ister misafir sofralarında yer alsın ister aile üyelerinin akşam yemeği menülerinde, patlıcana hayır diyemeyenlerin aklına ilk gelen yemektir. Peki karnıyarık nasıl yapılır? İşte, fırında karnıyarık yapımının detayları…
#KarnıyarıkDomates salatadan çeşit çeşit yemek tarifine mutfakların olmaz olmaz sebzelerinden biri. Genellikle de kabukları soyularak tüketimi tercih ediliyor. Ancak domates kabuklarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirmek mümkün. Bunlardan biri de salça yapımında kullanmak. Peki domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte evde domates kabuğundan salça yapımının püf noktaları...
#DomatesSalça yemeklere lezzet veren enfes bir malzemedir. Sağlığında emin olduğunuz ve doğal yöntemlerle yaptığınız salça ise vazgeçilmez bir tercihtir. Evde kolayca yapabileceğiniz salçanın püf noktaları ise oldukça önemlidir. Bugünkü yazımızda hem biber hem de domates salçasının yapımı, püf noktalarını ele aldım. Peki, evde biber ve domates salçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı salça tarifi ve püf noktaları...
#Domates SalçasıMercimek çorbasını sebzelerle. Ortaya harika bir çorba çıktı. İçimi kolay bu çorba Ramazan ayında favoriniz olacak. Mercimek çorbasını en önemli , içine konulan, soğan, patatesin ilk aşamada kavrulmasıdır. Eğer kavurmadan yapıyorsanız bir de kavurarak deneyin. İşte, Ramazan'ın sonlarına gelinirken, afiyetle ikram edebileceğiniz Ramazan 27. gün menüsü...
#Ramazan Menüsüİçimi çok kolay bir çorba. Hem oldukça sağlıklı hem de çok besleyici. Harika bir başlangıç. Çok besleyici, bir çorba... Kereviz yediremediğiniz sevdiklerinize, bayılarak yiyecekleri bir çorba tarifi. İşte, sizler için hazırladığım, tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği ve daha fazlasından oluşan Ramazan 22. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüTam ismine layık bir çorba yoğurtlu bir çorba; Lebeniye çorbası. Arapça kökenli leben kelimesinden gelen, içinde köfte ve nohut bulunan harika yoğurtlu bir çorba. Güneydoğu Anadolu bölgesine ait bir çorba tarife köfteli çorbada denilir. Oldukça besleyici bu çorbadan hem dayanamayıp ikinci tabağı almayın, şehzade kebabına yer bırakın.
#Ramazan Menüsü