Sakın Dışarı Çıkma filmi konusu ve oyuncu kadrosu merak ediliyor. 2018 yapımı film TV'de ilk kez Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Christian Alvart'ın yönetmen koltuğunda oturduğu film izleyicileri ekrana kilitleyecek. Peki Sakın Dışarı Çıkma filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte ayrıntılar...
#Sakın Dışarı ÇıkmaKimi polis, kimi asker, kimi esnaf, kimi öğrenci... 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde demokrasinin rafa kalktığını, ülkesinin korkunç bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu fark eden binlerce vatandaş sokaklara döküldü. Onların silahı yoktu, sadece demokrasiye olan inançları ve gönüllerinde vatan sevgisi vardı. 15 Temmuz Darbe girişimi şehitlerinin aileleriyle konuşarak üç yılda hayatlarında nelerin değiştiğini sorduk. Demokrasi kahramanlarının hikâyelerini dinledik.
#GazetehaberleriAilesinin ilk göz ağrısıydı Uhud Kadir Işık. Doğduğunda annesi Naciye Işık, henüz reşit olmuştu. Birlikte büyüdüler, oynadılar, koştular, yüzdüler, çamurlarla oynayıp topraktan evler, kaplar yaptılar. Her şeyi birlikte yaptılar, her yere birlikte gittiler. Onlar, ‘anne-oğul’dan çok daha fazlası; en yakın arkadaş, birbirlerinin sırdaşıydı.
#15 Temmuz“Soğuğa çıkma, terli terli su içme hasta olursun” ya da “Soğuk su içme, dondurma yeme boğazın şişer”... Hepimiz benzer cümlelerle büyütüldük ve doğruluğunu sorgulamadık bile... Büyüklerimizin akisine pek çok uzman soğuk suyun ya da dondurmanın boğazı şişirmediğini, terli su içmenin bizi hasta etmediğini, hatta şişen boğaz için buzun iyileştirici özelliği olduğunu söylüyor. Peki biz büyüklerimizi dinleyeceğiz yoksa uzmanları mı?
#DondurmaHer gün kalan ömrümüzden bir gün eksiliyor ve biz hiç ölmeyecekmişiz gibi yaşıyoruz. Ama başımıza kötü bir olay geldiğinde ya da ciddi bir hastalık yaşadığımızda aslında hayatımızın her anının, geçirdiğimiz her dakikanın ne kadar kıymetli olduğunun farkına varıyoruz. Her günümüzü ‘Bugün kalan hayatımızın ilk günü’ diye doya doya yaşamamız gerekiyor ancak bu bilinçle yaşamamız da her zaman mümkün olmuyor. Peki eğer daha kısa yaşayacağınızı bilseydiniz hayatınızda neyi değiştirmek isterdiniz? Bu sorunun yanıtını ölümcül hastalık teşhisi konulan insanlardan duymak ister misiniz?
#KanserArkadaş gruplarının çocuklular ve çocuksuzlar diye ikiye ayrıldığı zamanlarda ilişkiler önemli bir sınavdan geçiyor. Çocuğu olmayanlar her daim çocuk sorumluluğu ve gürültüsü eşliğinde buluşma planı yapmak istemezken, çocuğu olanlar ise bu duruma içerleyebiliyor. Peki gerçekten çocuksuz buluşmak istemek, çocuğu olan arkadaşları dışlamak anlamına mı geliyor?
#Bir Sorudan FazlasıHükümetin sübvansiyonları kısıtlama planlarını bir haftadır protesto eden çiftçiler traktörleriyle bugün Berlin’de yaşamı durdurdular. Federal Meclis ve Başbakanlık binasının çevresi başta olmak üzere kentte güvenlik önlemleri artırılırken, 1300 polisin görev aldığı açıklandı.
#ALMANYAAnne babalar bazen çocukları için doğru olduğuna inandıkları şeyi yaparken aslında onlara zarar verebiliyor, korumak isterken baskı altında hissetmelerine neden olabiliyor. Kaç yaşında olurlarsa olsunlar çocuklarının bir birey olduğunu kabul edemeyen, kendi sözlerinden çıkmasını istemeyen ebeveynlerle de sıklıkla karşılaşabiliyoruz. Hatta bazen durum çocukların ailelerini mutlu etmek için yaşadıkları bir noktaya geliyor. Ama bazen de çocuklar büyüyünce, “Anneme babama kızıyordum ama haklılarmış” diyebiliyor. Peki çocuğu korumak ile baskılamak arasındaki sınır nerede çekilmeli? İşte toplumun farklı kesimlerinden çeşitli ‘yetiştirilme’ hikayeleri ve uzman yorumları…
#Çocukları BaskılamaAnne babalar bazen çocukları için doğru olduğuna inandıkları şeyi yaparken aslında onlara zarar verebiliyor, korumak isterken baskı altında hissetmelerine neden olabiliyor. Kaç yaşında olurlarsa olsunlar çocuklarının bir birey olduğunu kabul edemeyen, kendi sözlerinden çıkmasını istemeyen ebeveynlerle de sıklıkla karşılaşabiliyoruz. Hatta bazen durum çocukların ailelerini mutlu etmek için yaşadıkları bir noktaya geliyor. Ama bazen de çocuklar büyüyünce, “Anneme babama kızıyordum ama haklılarmış” diyebiliyor. Peki çocuğu korumak ile baskılamak arasındaki sınır nerede çekilmeli? İşte toplumun farklı kesimlerinden çeşitli ‘yetiştirilme’ hikayeleri ve uzman yorumları…
#Bir Sorudan FazlasıTürkiye’yi etkisi altına alan "Eyyam-ı Bahur" olarak adlandırılan sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Pro. Dr. Şen canlı yayında uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şen, "Sağlık açısından risk teşkil ediyor. Geçen kesinlikle dışarı çıkmayın demiştik. Bugünkünde ise hakikaten dışarı çıkmayın işiniz yoksa, haftaya erteleyin işlerinizi" dedi. Öte yandan Şen, "Salı günü ise soğuk hava geliyor. Serinleyeceğiz hepimiz. Serinleyeceğiz derken ortalamanın 1-2 derece aşağısına düşecek" ifadelerini kullandı.
#Eyyamı BahurGece gündüz demeden canla başla hayat kurtarmaya çabaladılar, günlerce sevdiklerinden uzak kaldılar, koruyucu giysilerin altında zar zor nefes alırken hastalarına nefes olmaya çalıştılar. Maskeler yüzlerinde, tanık oldukları kayıplar ruhlarında derin izler bıraktı. Salgının başlangıcının üzerinden üç yıl geçti, pek çok şey eski haline döndü. Peki ya sağlık çalışanları pandemiden önceki hayatlarına dönebildi mi?
#Covid-19“Kayınvalidem hamile olduğumu öğrendiğim günden beri ayağımdaki çoraptan içimdeki atlete kadar her şeyin hesabını soruyor. Sanki karnımdaki bebeğin sahibi o, ben de bebeğin taşıyıcı anneymişim gibi davranıyor. Onun için artık varsa yoksa torunu…” Bu cümleler size de tanıdık geliyor mu? Benzer durumun parçası olan iki taraftan kişilerle konuştuk...
#HamilelikUkrayna - Rusya savaşında 7'nci günde de kan dökülmeye devam ediyor... Rusya-Ukrayna müzakerelerinde Rus heyetine başkanlık eden Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinski, Ukrayna heyetinin Kiev'den yola çıktığını ve toplantı yerine 3 Mart sabahı (bugün) varacağını belirtti. Akşam saatlerinde Kiev'de çalan siren seslerinin ardından tren istasyonuna yakın bölgedeki ısıtma sistemleri vuruldu. Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Zelenski'nin güvenlik garantileri isteğine ilişkin görüşmeye hazır olduklarını söylemdi. Akabinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de Rusya Devlet Başkanı Putin'e mesaj gönderdi. Blinken, "Rusya geri çekilirse, diplomasi yolunu seçerse, biz de aynı şeyi yapmaya hazır bulunuruz" dedi. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...
#UkraynaRusya’nın Ukrayna’yı işgali tüm dünyanın gündemine damgasını vurdu. Her geçen saat şiddetlenen savaş sebebiyle siviller evlerindeki sığınaklara ve metrolara sığınmış durumda. Yaşanan gelişmeleri ve işgalin ciddiyetini bir de Ukrayna’da yaşayan Türklerden dinleyin.
#RusyaOlası bir depremi 10 saniye önceden haber verebilen 'erken uyarı sistem'leri, google'ın kendi sistemini kullanıma açmasıyla yeniden tartışma konusu oldu. Elektrik ve doğalgaz sistemleri için Türkiye'de de yıllardır kullanılan ancak can güvenliğini tehlikeye atabileceği gerekçesiyle verileri halkla paylaşılmayan erken uyarı sistemi, uyarılara ilişkin 'refleks' sorunlarını yeniden alevlendirdi. İşte uzmanların öngörüleri ve teknoloji sayesinde cebimize kadar giren 'uyarı sistemi' hakkında bilmemiz gerekenler.
#Deprem Uyarı SistemiBulutlu ve yağmurlu havada kimi huzur bulduğunu anlatıyor, kimi “Sokakta yaşayan insan ve hayvanlar olmasa hep yağmur yağsın isterdim” diyor. Yağmurda yürürken ıslanmanın ve üşümenin ona bu dünyaya ait hissettirdiğini söyleyen de var. Kışa yaklaştığımız bu günler için “Tam benim havalar” diyenler anlatıyor...
#KışCovid-19 virüsünün uğramadığı dünyanın cennet köşelerinden birine hafta sonu tatili için gidip 1,5 yıl boyunca kalmak ister miydiniz? 'Ah nerede o günler' dediğinizi duyar gibiyiz. Aşağıda tam olarak bunu yaşayan bir kadının hikayesi var. Ama okudukça şaşıracağınızı şimdiden söyleyelim...
#TongaÇanakkale'de 100 bin nüfusta görülen koronavirüs vaka sayısı bir haftada 348,81'den 546,77'ye yükseldi. Son hafta açıklanan vaka sayısıyla Çanakkale koronavirüs hasta oranında Türkiye dördüncüsü oldu. Artan vakalar nedeniyle kentte yeni kısıtlamalar getirildi. Halk pazarında alınan önlemler kapsamında yalnızca sebze ve meyve tezgahları kuruldu. Kolluk kuvvetlerinin açık alanlarda HES kodu sorgulaması yapması ve şehir dışından gelen misafirlerin geldikleri evlerde 10 gün süreyle izole olmaları kararlaştırıldı.
#ÇanakkaleÇanakkale'de 100 bin nüfusta görülen koronavirüs vaka sayısı bir haftada 348,81'den 546,77'ye yükseldi. Son hafta açıklanan vaka sayısıyla Çanakkale koronavirüs hasta oranında Türkiye dördüncüsü oldu. Artan vakalar nedeniyle kentte yeni kısıtlamalar getirildi. Halk pazarında alınan önlemler kapsamında yalnızca sebze ve meyve tezgahları kuruldu. Kolluk kuvvetlerinin açık alanlarda HES kodu sorgulaması yapması ve şehir dışından gelen misafirlerin geldikleri evlerde 10 gün süreyle izole olmaları kararlaştırıldı.
#ÇanakkaleYalnız yaşamak kendi seçimleriydi, hayatımıza bir virüs girip bizi dışarı çıkamaz hale getirene kadar da evde tek olmakla ilgili bir sorunları yoktu. Bir yılını geride bıraktığımız koronavirüs pandemisinde yalnızlığı bir tercih olmaktan çıkıp mecburiyete dönüşen dokuz kişi yaşadıklarını anlattı. Şimdi kimi iki lafın belini kırmak için bakkalda lafı uzatıyor, kimininse eskiden bir haftadan fazla kalamadığı aile evinden kendi evine dönesi gelmiyor...
#Gazetehaberleriİstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ikinci cumartesi gününde de yoğunluk yaşanıyor. Kentte trafik yoğunluğu saat 15.05'te yüzde 72'ye ulaşırken 17.00 itibarıyla yüzde 54 olarak ölçüldü. Özellikle sahil bölgelerinde kalabalıklar oluştu.
#İstanbulGenetik yatkınlığı olan (atopik) kişilerde ‘alerjen’ olarak adlandırılan maddelerin vücuda girerek bağışıklık sistemini uyarması ve abartılı bir yanıt oluşturması sonucunda ortaya çıkan alerjik hastalıkların ülkemizde görülme sıklığı giderek artıyor. Bu artışın özellikle çocuklarda daha belirgin olduğunu söyelen Medicana International İzmir Hastanesi Çocuk Alerji, Astım ve İmmünoloji Uzmanı Doç. Dr. Şule Çağlayan Sözmen, “Alerji herhangi bir çocukta görülebilir. Ancak, alerji öyküsü olan ailelerdeki çocuklarda daha yaygındır” dedi.
#İzmir