sahrap soysal yemek haberleri sayfasında sahrap soysal yemek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 765 sahrap soysal yemek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞSahrap Soysal, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan ODTÜ’de Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nden mezun olmadan Sahrap adlı ticaret şirketini kurdu. Şimdilerde Türkiye’nin en önemli yemek ve kültür fenomeni olduğuna bakmayın, mezuniyetten sonra 11 yıl boyunca ticaretle, sigortayla uğraştı. ODTÜ’de aldığı eğitimi “Ufkumu açtı” diye anlatan Soysal, “Hocalarım bize çok güzel fikirler verirdi. Sadece kimya okumadık. Farklı bölümlerde seçimli dersler aldık. ODTÜ’de altyapımız çok güçlendi. Dünya görüşümüz arttı. Oradan aldığım dersler bütün hayatıma katkıda bulundu. Tüm yaşantımı biçimlendirdi” diyor.
#Gastronomi