Annem, “Niye yemeklerimiz çocukluğumuzdaki gibi lezzetli değil, sebzeler artık çok tatsız” deyince hemen sözünü yapıştırırdı: “Evladım artık toprak, su, hava çok kirlendi. Hiçbir şey bizim zamanımızın tadında değil. Yine sizi doğal besledik ama Allah torunlarımın yardımcısı olsun...”
#Sahrap Soysal“DEKOLTE krizi” nedeniyle geçen hafta yazdığım “Sabah okurlarının bilme hakkı” başlıklı yazıma, Sabah gazetesi ombudsmanı İbrahim Altay, gazetesinde “Ombudsman nasıl çalışmalı” başlıklı bir yazıyla yanıt verdi. Yazımda Sabah okurları için dile getirdiğim “bilme hakkı”, elbette Hürriyet okurları için de ihmal edilmemeli.
Yemek Yazarı ve Programcı Sahrap Soysal MasterChef'e konuk oldu. Sempatik tavırlarıyla izleyicinin beğenisini kazanan Sahrap Soysal kitapları ve hayatı merak edildi. Peki, Sahrap Soysal kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? İşte, Yemek Yazarı ve Programcı Sahrap Soysal kitapları...
#Sahrap SoysalYemek kültürü uzmanı ve yazarı Sahrap Soysal, nam-ı diğer ‘Sahrap Abla’ ile buluştuk… Babasının memuriyeti sebebiyle çocukluğunu birçok şehirde geçiren Soysal, 6 yaşından itibaren ‘yöresel lezzetler’ tadımı yapabilme imkanı bulmuş. ODTÜ Kimya mezunu… 20 sene profesyonel hayattan sonra bir ‘espri’ üzerine yemek programcılığına başlamış. Bugünden geriye bakınca, “Kimyayı yemekçi olmak için okumuşum, gözlerimi kapayana kadar bu işi yapmak istiyorum” diyor.
#Sahrap SoysalSon günlerde halkın kafasındaki en önemli soru Çin aşısı mı olmalı Alman aşısı mı? Çin aşısı için gönüllü olan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Alman aşısı yaptıran Kelebek yazarı Sahrap Soysal deneyimlerini Hürriyet için anlattı:
#GazetehaberleriHürriyet Gazetesi ve Siyahkalem Köy Projesi, Anneler Günü kutlamaları kapsamında Zekeriyaköy’de köy kahvaltısı düzenledi. “Köy Çiçek Açtı” adlı etkinlikte Kelebek yazarları ile bir araya gelen Köy Projesi’nin reklam yüzü Mustafa Sandal, anneler ve çocuklarla keyifli saatler geçirdi.
#Hürriyet GazetesiSahrap Soysal’ın yıllarca televizyon ekranlarından ve Kelebek sayfalarından tarif ettiği yemekler, artık birinci elden, sahibinin lezzetinden. Beyoğlu Şişhane’de açtığı kendi adını taşıyan restoranında İstanbul’un ve Anadolu’nun her yerinden gelen hayranlarını ağırlıyor. Fakat bu kadının yemekleri mi daha nefis, sohbeti mi daha leziz karar vermek zor. Müşteriler ona bayılıyor, dükkâna adımını atan dışarı sarmaş dolaş çıkıyor.
#Savaş ÖzbeySahrap Soysal’ın yıllarca televizyon ekranlarından ve Kelebek sayfalarından tarif ettiği yemekler, artık birinci elden, sahibinin lezzetinden. Beyoğlu Şişhane’de açtığı kendi adını taşıyan restoranında İstanbul’un ve Anadolu’nun her yerinden gelen hayranlarını ağırlıyor. Fakat bu kadının yemekleri mi daha nefis, sohbeti mi daha leziz karar vermek zor. Müşteriler ona bayılıyor, dükkâna adımını atan dışarı sarmaş dolaş çıkıyor.
#Sahrap Soysal