Güncelleme Tarihi:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Afyonkarahisar, Ankara, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Çanakkale, Kars, Trabzon, Rize, Bayburt, Antalya, Şanlıurfa ve İstanbul'dan gelen muhtarlarla 13. Muhtarlar Buluşması dolayısıyla bir araya geldi.
Erdoğan toplantıda gündeme dair önemli mesajlar verdi.
Muhtarlar Toplantısı sonrası verilen yemek sırasında Erdoğan muhtarlara kendi eliyle aşure servisi yaptı.
Aşurenin balkabağı içinde getirilmesi dikkatlerden kaçmadı.
SAHRAP SOSYAL: FRANSIZ MUTFAĞINDA VAR
Hürriyet Kelebek'in yemek yazarı Sahrap Soysal, aşurenin ikram şekli ile ilgili şunları söyledi:
"Aşure bizim kutsal bir tatlımız, lezzetimizdir. Balkabağında yemekleri ikram etmek Fransız mutfağına ait bir gelenektir. İçinde et pişirilir. Bizim adetlerimizde ve mutfağımızda böyle bir ikram şekli yok. Aşure çorba gibi servis edilmez. Önceden tabaklara konulur, donması beklenir. Neden böyle bir ikram şeklini seçtiler bilemiyorum."
.