Ceviz her ne kadar aperatif olarak yense de yemeklere, özellikle de salatalara eklenerek de tüketiliyor. Ayrıca, beyin gelişiminde de önemli etkileri var. Peki omega-3 ve yağ asitleri açısından zengin olan cevizin faydaları neler? Sağlığa ne gibi etkileri var? Hangi miktarlarda tüketilmeli?
#Cevizin FaydalarıBazen mutluluktan ya da üzüntüden, bazen de kendiliğinden gelen tatlı isteği kriz haline dönüşebiliyor. Karbonhidrat ve yağ oranı yüksek besin öğelerinden oluşan tatlı, günlük ihtiyaçtan fazla tüketildiğinde obezite, diyabet ve hipertansiyon gibi kronik hastalıklara yol açabiliyor. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, tatlı krizlerini doğru yönetmenin yolları hakkında önemli bilgiler verdi.
#SağlıkSporun önemli bir kısmını beslenme oluşturuyor. Antrenman sırasında verimi ve dayanıklılığı arttırmada en önemli etkenlerden biri de beslenme. Düzenli ve sağlıklı beslenildiğinde verimli bir antrenman ve sağlıklı bir vücut kaçınılmaz. Peki, sporcular beslenmelerinde nelere dikkat etmeli? Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Adanç, konuyla ilgili merak edilenleri yanıtladı.
#BeslenmeEvdeyken insanın karnı normalden daha fazla acıkıyor, canımız sürekli yiyecek bir şeyler istiyor. Bu ortamda kilo almamak için sağlıklı atıştırmalıklara ihtiyacımız var. Sizin için birkaç basit malzemeyle evde kolayca yapabileceğiniz, tatlı ihtiyacınızı şıp diye kesecek tarifler hazırladık. İşte pratik enerji topu tariflerimiz…
#EvdehayatYaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çok sayıda dinsel ve folklorik söylenceye konu olan incirin reçeli de sofralarda yerini almaya başladı. Adını bir filme vermesi ardından daha fazla rağbet görmeye başlayan incir reçeli nihayet hak ettiği değeri buldu. Peki, incir reçeli nasıl yapılır? İşte, reçel yapmanın püf noktaları ve incir reçelinin tarifi
#İncir ReçeliLeblebi kuruyemiş denince ilk aklımıza gelenlerdir. Özellikle çocukluğumuzda kuruyemiş satan dükkanların önünde kavrulan ve kokusu sokağın öbür ucundan duyulan leblebilerin lezzeti unutulmaz. Leblebi tozu, dışı renkli şekerlerle kaplı leblebiler de çocukluk nostaljisinin tatlı birer unsurudur. Peki o tadını, kokusunu özlediğiniz sıcacık leblebileri evde yapamaz mısınız? Tabii ki yapabilirsiniz… İşte leblebi yapımına dair önemli ipuçları ve leblebi tarifi…
#LeblebiKuşburnu çayı, son yıllarda popülerliği artan, doğal ve sağlıklı bir içecektir. Marmelattan çaya kadar farklı şekillerde tüketeceğiniz E ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan kuşburnu yu yazın şerbetini yaparak da tüketebilirsiniz . Pek çok hastalığa karşı kilit rol oynayan her derde deva olan kuşburnu şerbetini bakın nelerle daha zengin hale getirdik!
#Kuşburnu ÇayıYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekGüvenilir gıdalara kolayca ulaşmak ve sağlıklı bir beslenme planı uygulayabilmek artık pek çoğumuz için önemli bir öncelik. Bunun yolu da önce doğru gıda okuryazarlığından, yani etiket bilgisinden geçiyor. Bu kavramın ne olduğunu ve hakkında doğru bilinen tüm yanlışları Prof. Dr. Sibel Özilgen’le konuştuk.
#GıdaYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriÖnceleri besini uzun süre saklayacak teknolojimiz, paketli gıdalarımız yoktu. Şimdiyse besinler her yerde, hazır. Bu değişim sürecinde yaşamdaki amacımız da değişti. Stresin ve bedendeki ani rahatlama isteğinin artmasıyla birlikte yeni bir gündemimiz oldu: Duygusal yeme atakları...
#YazarYazın sonu geldi, mutfaklarda kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Domatesler, biberler salça, meyveler reçel konserve oluyor, kurutulan sebzeler balkonları ve tezgahları renklendiriyor. Peki ya dondurma? Yaz sebzelerini ve meyvelerini kışa dondurarak saklamak istiyorsanız bu ipuçları sizin için.
#Gıda DondurmaGözlerde meydana gelen sıkıntılar, insanların yaşamını olumsuz etkilemektedir. Dünyaya açılan pencere olan gözlerin sağlığına dikkat etmek her birey için son derece önemli. Göz sağlığına dikkat etmek için ise gözde oluşan kızarıklıklar gibi sık karşılaşılan rahatsızlıklar hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor.
#Göz Kızarıklığı Neden OlurTüm dünyada erişkin ve çocuklarda görülen ishallerin önemli bir kısmından sorumludur. Hastalık bütün yıl boyunca görülebilir ve her yaştan insanları, açık ve kapalı toplulukları etkileyebilmektedir. Peki Norovirüs belirtileri nedir ve hastalık nasıl bulaşır?
#Norovirüs