Safra Kesesi haberleri sayfasında Safra Kesesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1376 Safra Kesesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Safra kesesi, sindirim sistemimizin önemli organlarının başında geliyor. Obezite, sık doğum yapma, hızlı kilo alıp verme ve genetik yatkınlık gibi faktörler safra kesesi taşı oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Prof. Dr. Cemalettin Aydın, safra kesesi taşlarının oluşumu ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
#SağlıkSafra kesesi problemi yaşayan kişiler için ızgara balık, fırında patates ve pişmiş sebze gibi tüketim kaynakları öne çıkar. Ayrıca uzun ve kısa esmer pirinç tüketimi de yine bu konuda yararlı kaynaklar arasında gelir. Peki, safra kesesine iyi gelen yiyecekler nelerdir? Safra kesesine iyi gelen meyveler, sebzeler ve gıdalar hakkında ayrıntıları derledik.
#Safra Kesesine İyi Gelen YiyeceklerTaş, iltihap gibi nedenlerden dolayı safra kesesi ameliyatı olmak gerekebilir. Bu durumda safra kesesinin mevcut görevlerini karaciğer üstlenir. Safra salgısı depolaması artık yapılmadığı için, karaciğer sindirim sırasında safra salgılayarak bu açığı kapatmaya çalışır. Bu nedenle hastalar bazı sindirim sorunları yaşayabilir. Peki Safra kesesine iyi gelen çorbalar nelerdir? Safra kesesine iyi gelen çorba tarifleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Safra KesesiZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyat edilen Nermin A.'nın (47) safra kesesinden 1250 tane taş çıkarıldı. İlk defa bu kadar çok taşa denk geldiğini belirten Dr. İlhan Taşdöven, taşlarla kendi ismini yazdı.
#İlhan TaşdövenBirden bire ortaya çıkan ve uzun süre geçmeyen şişkinlik, hazımsızlık, bulantı, karın ve sırt ağrısı, kaşıntı gibi belirtiler safra kesesi problemlerine işaret edebiliyor. Safra kesesi taşı ve polipleri yaşam kalitesini düşüren ve gerekli önlemler alınmadığında hayatı tehdit eden ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor.
#Safra KesesiSafra kesesi taşları oldukça ağrılı seyreden ve yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır. Uzun zaman belirti vermeyip daha sonra ani sancılarla ortaya çıkan safra kesesi taşları safra kanallarında tıkanmalara ve iltihaplanmalara yol açıyor. Tüm bu olumsuzlukları önlemek için beslenmenin çok önemli bir etken olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Öztürk safra kesesi taşı belirtilerini, tedavi yöntemlerini ve beslenme tüyolarını sizin için anlatıyor.
#Safra KesesiSafra kesesi taşı, Türkiye ve dünyada binlerce kişinin karşılaştığı problemler arasında yer almaktadır. Bitkisel çözümlerle ağrı dindirilmeye çalışılsa da, genellikle ameliyatın kaçınılmaz olduğu safra kesesi, kapalı ya da açık operasyonlarla alınabilmektedir. İşte, bu rahatsızlıktan muzdarip olan birçok kişinin araştırdığı safra kesesi ameliyatı hakkında merak edilen detaylar
#Safra KesesiSafra kesesi kanseri, genellikle erken evrede zor tespit edilen hastalık türüdür. Şikayetleri genellikle taşa bağlı problem olarak gözlemlenmektedir. Cerrahi operasyonla çözüme kavuşturulabilen Safra kesesi kanseri, uzmanlar kemoterapi yöntemiyle de ele alınabilmektedir. İşte, safra kesesi kanseri hakkında detaylı bilgiler
#Safra KesesiObezite dünya genelinde de ülkemizde de her geçen gün hızla artıyor. Öyle ki Türkiye son beş yıldır obezitede Avrupa birincisi oluyor. Peki ne yapacağız? Rakamlar neden sürekli artıyor? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Onur Taşçı anlatıyor.
#ObeziteSafra kesesi, sindirim sistemimizin önemli organlarının başında geliyor. Obezite, sık doğum yapma, hızlı kilo alıp verme ve genetik yatkınlık gibi faktörler safra kesesi taşı oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Prof. Dr. Cemalettin Aydın, safra kesesi taşlarının oluşumu ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
#SağlıkSağlıklı yaşam bilincinin giderek arttığı günümüzde bireylerin daha fazla "kişiye özel sağlık çözümleri”ne yöneldiklerini belirten Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hakan Yüceyar, bu çözümler arasında öne çıkan uygulamalardan birinin de gaita mikrobiyota testi olduğunu söyledi. Yeni nesil dizilim teknolojisiyle gerçekleştirilen bu testin bireyin bağırsak florasındaki bakterileri detaylı şekilde analiz ederek, çeşitlerini ve organizmadaki oranlarını ortaya koyduğunu vurgulayan Yüceyar, “Her bireyin beslenme alışkanlıkları farklı olduğu üzere, aldığı bakteri ve virüs çeşitleri de farklıdır. Bu nedenle gaita mikrobiyotası tamamen kişiye özeldir. Özellikle kalın bağırsaklarımızda trilyonlarca bakteri yaşamaktadır ve bu bakteriyel çeşitlilik kişiden kişiye değişmektedir. Dolayısıyla, bakteriler ile bulundukları organizma (konak) arasındaki etkileşimin de bireye özgü olduğu bilinmektedir. Ayrıca yaş ve beslenme şekline bağlı olarak bağırsak florası zamanla değişkenlik gösterebilir” dedi.
#Gaita MikrobiyotasıHer ne kadar çok fazla gündeme gelmese de obezite, 21’inci yüzyılın en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Türkiye ise obezitede son beş yıldır Avrupa birincisi olarak maalesef rekor kırıyor. Her geçen gün artan obezite rakamları, her yaştan insanı riske atıyor.
#ObeziteDoç. Dr. Sertaç Ata Güler, ameliyat ettiği hastalarından çıkardığı organları çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra tıbbi fotoğrafçılık ile sanat eserine dönüştürüyor. Tıbbi fotoğraflarıyla hem öğrencilerin eğitimine hem de bilimsel makalelere ışık tutan Güler, canlı dokularla oluşturduğu sanatsal fotoğraf sergisini Tıp Bayramı’nda Sakarya Üniversitesi’nde açtı.
#Organİzmir Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Yoldaş, Da Vinci Robotik Cerrahi ile yapılan safra kesesi ameliyatlarının hastalara büyük konfor sağladığını ve hastaların yaşam kalitesini artırdığını söyledi. Da Vinci Robotik Cerrahi’nin geleneksel cerrahi yöntemlere göre birçok avantaj sunduğunu dile getiren Prof. Dr. Yoldaş, “Biz cerrahlara ameliyatın daha kolay, sorunsuz ve güvenli bir şekilde uygulanması konusunda avantaj sağlamakla birlikte hastalarımıza da daha konforlu, az ağrılı bir ameliyat ve gündelik hayatlarına daha çabuk dönmelerini sağlamaktadır” dedi.
#1Bu yıl 50. yılını kutlamaya hazırlanan İnönü Üniversitesi’nin Karaciğer Nakil Enstitüsü’nde son birkaç yıldır dünya çapında başarılara imza atılıyor. En son geçen eylül ayında gerçekleştirilen yedili çapraz karaciğer nakilleriyle birbirini hiç tanımayan yedi hasta hayata tutundu. Merkezin başında Malatya’nın kendi topraklarından bir isim var: Prof. Sezai Yılmaz. Onunla eski albümleri karıştırıp kendi hikâyesini dinledik; ‘vücudun motoru, bir derya deniz’ dediği ‘karaciğer’i ve yapılan çalışmaları daha yakından öğrendik…
#KaraciğerSafra kesesinde oluşan sertleşmiş safra sıvısı birikintilerine safra taşı denildiğini belirten İzmir Özel Gazi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emran Kuzey Avcı, “Safra kesesi, karnın sağ tarafında, karaciğerin hemen altında bulunan armutvari bir yapıdır. Safra ise karaciğerde üretilen ve safra kesesinde biriktirilen bir sıvıdır. Safra kesesinin görevi, açlık durumunda safra sıvısını biriktirip yoğunlaştırmaktır. Öğünler sonrasında da yoğun safra salgısıyla birlikte yiyecekler rahatlıkla sindirilebilmektedir” dedi.
#1Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, İtalyan basınına geniş kapsamlı bir röportaj verdi. Mourinho; Fenerbahçe tercihi, İtalya geçmişi ve futbola dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
#FENERBAHÇEKış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı YaşamGenç yetişkinler arasında kanser vakalarının alarm verici şekilde artması, sağlık alanında büyük bir kaygı yaratıyor. İngiltere Kanser Araştırmaları Derneği’nin verilerine göre, 24-49 yaş grubunda safra kesesi kanseri vakaları 1990’lardan bu yana yüzde 84 oranında yükseldi. Onkologlar, bu durumu 'salgın' olarak nitelendirirken, çoğu uzman erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguluyor. Peki safra kesesi kanseri neden artıyor? Ülkemizde durum nasıl? Belirtileri neler? Nelere dikkat edilmeli? Doç. Dr. Osman Köstek ile mercek altına aldık.
#KanserKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveFenerbahçe'nin eski futbolcusu ve spor yorumcusu Serhat Akın, silahlı saldırının ardından ilk kez konuştu. Serhat Akın, "İnşallah en kısa zamanda bu iş aydınlığına kavuşacaktır. Bundan şüphem yok. Dediğim gibi benim her şeyim ismimle şerefimle devletimize teslimdir. Ben devletimizin arkamızda olduğunu biliyorum ve onlara sonsuz güveniyorum. Bu işi de aydınlığa kavuşturacaklar" dedi.
#Serhat Akınİzmir’de, nadir görülen ‘karoli’ hastalığına yakalanan ve zaman içerisinde karaciğer nakli olması gereken 24 yaşındaki Melisa Altınışık’a dayısının oğlu umut oldu. Naklin ardından hayata tutunan genç kız, “Kuzenim benim için kendini feda etti. Benim bir abim var. Artık ikinci abim de kuzenim” dedi.
#AVRUPADAN HABERGerçekten neyin önemli olduğuna karar vereceğimiz ve hangi sorumlulukların hayatımızda olması gerektiğini sorgulayacağımız bir haftaya giriyoruz. Çünkü 3 Eylül Salı günü 11 derece Başak burcunda Satürnyen bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniayda Zosma sabit yıldızı etkin olacak.
#YeniayUzun yıllardır İsviçre’de yaşayan türkücü Seher Dilovan, sağlığıyla ilgili zor günler geçiriyor. Dilovan, yaşadıklarını sosyal medya hesabında açtığı canlı yayında takipçileriyle paylaştı. Gözyaşlarını tutamayan Seher Dilovan ‘Dualarınıza ihtiyacım var’ dedi.
#Seher DilovanAXA Türkiye CEO’su Yavuz Ölken, kamunun üzerindeki sağlık yükünün her geçen yıl arttığını belirterek, “Sağlık sigortacılığını geliştirmenin tam zamanı. Bu iş tek başına sigorta sistemi ile olmaz, özel hastanelerle işbirliği yapmalıyız” dedi.
#AXA Türkiye