Sabıka kaydı nerden alınır? E-devlet sistemi sayesinde artık adli sicil kaydı yani sabıka kaydı almak oldukça kolay bir hale geldi. İş başvurularında ve resmi kurumlarda istenen bu önemli belge nasıl sorgulanır haberin devamında…
#E Devlet Sabıka Kaydı Sorgulamaİkinci el araç satış yetki belgesi, yeni döneme girilirken gündemde yer alıyor. İkinci el araç satışı yapabilmek için gerekli olan yetki belgesi, Ticaret İl Müdürlüklerinden alınabiliyor. Başvurular, İkinci El Kara Taşıtları Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden yapılıyor ve başvuru sürecinde çeşitli belgeler gerekiyor. Yetki belgesi olmadan 2. el araç satışı yapılamayacağı için bu belgeyi almak isteyenlerin başvuru sürecini dikkatlice takip etmeleri önem taşıyor. Peki, Araç satış yetki belgesi nasıl alınır? 2024 yılı için 2.el araç satış belgesi nereden ve nasıl alınıyor?
#Araç Satış Yetki BelgesiİBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı terör soruşturmasıyla ilgili Saraçhane’de basın toplantısı düzenledi. Hedefine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu koyan İmamoğlu, “Eski Başkan Mevlüt Uysal ve Sayın Vali Ali Yerlikaya’nın sorumlu olduğu dönemde 4 bin 116 kişiden 1800’ü için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması istenmemiş. Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi de bizim gibi hileci mi oluyor?” dedi.
#Ekrem İmamoğluRusya oturma izni almak için iş kurmanız, eğitim almanız, gayrimenkul sahibi olmanız ya da Rus biri ile evlenmeniz gerekir. Bu koşulları taşıyorsanız ikamet edeceğiniz bölgedeki göçmenlik ofislerine oturma izni başvurusu yapmanız gerekir. Gereken evrakları edinerek başvuru gerçekleştirmeniz ve sonucu beklemeniz gerekir. Rusya oturma izninin nasıl alındığını ve şartlarını sizin için derledik.
Romanya aile birleşimi vizesi almak için; Romanya'nın Türkiye çapında yer alan temsilcilerine başvuru yapılması gerekmektedir. Romanya'nın Türkiye'deki temsilcilikleri ise; Romanya İzmir Başkonsolosluğu, Romanya İstanbul Başkonsolosluğu ve Romanya Ankara Büyükelçiliği'ne aittir. Romanya ile birleşimi vizesi için gerekli belgelerin hazırlanması gereklidir. Romanya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Romanya aile birleşimi vizesi ne kadar süre içinde çıkar sizler için derledik.
Avrupa ülkelerinden biri olan Portekiz pek çok kişinin yaşama ve yerleşme hayali olduğu ülkelerden biridir. Bu ülke için oturma izni almak isteyen kişiler belirli şartları yerine getirmelidir. Portekiz oturma izni için ilk olarak konsolosluk üzerinden başvuru yapılmaktadır. Oturma ve yerleşme nedeni açıkça belirtilerek bazı mülakat ve görüşmelerden geçilmektedir. Ardından kayıt için evraklar işleme alınmaktadır. Portekiz oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
Makedonya öğrenci vizesi almak için tüm öğrencileri, bulundukları bölgedeki en yakın Makedonya konsolosluğuna gitmeleri gereklidir. Orada kabule yönelik tüm işlemler gerçekleştirildiğinden buna gereksinim vardır. Genel olarak hemen her bir bölgede bu konsolosluğa öğrencilerin erişme şansları vardır. Yasal çerçevede birtakım belgelerin hazırlanmasına binaen ilgili vize rahatlıkla alınabilir. Makedonya öğrenci vizesi nasıl alınır, vize kaç günde çıkar, nasıl başvuru yapılır sizler için merak edilenleri derledik..
Letonya oturma izni almak için Letonya'da bulunan bir bankaya en az 300 bin Euro yatırım yapılmaktadır. Sonrasında Letonya oturum iznine başvuru yapılabilir. Letonya'dan oturum izni almak için Riga ya da farklı bir şehirden gayrimenkul satın alınmaktadır. Letonya oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
Yunanistan'dan oturma izni almak için eğitim, iş, gayrimenkul ya da yatırım amaçlı izin almanız gerekir. Eğitim ve iş geçici olurken gayrimenkul satın alarak ve gelirinizi ispat ederek Yunanistan'dan kalıcı oturma izni alabilirsiniz. Yunanistan oturma izni almanın şartları ve başvuru hakkında ayrıntıları sizler için derledik.
İtalya öğrenci vizesi, en yakında bulunan İtalya konsolosluğuna giderek alınmaktadır. Prosedürlere uygun olarak bir başvuru yapıldığında vize belirli bir zaman sonra elde edilmektedir. Öğrenciler hangi ülkede yaşıyorlarsa direkt oradaki konsolosluğa müracaat etmelidirler. Giriş yapılacak üniversite nezdinde kabule yönelik her şey gerçekleşmişse, vize alımı için başvuru aşamasına geçme gerekmektedir. İtalya öğrenci vizesi nasıl alınır, vize kaç günde çıkar, nasıl başvuru yapılır? İşte, merak edilen detaylar.
Hollanda oturma izni, uyum sınavına bağlı olarak alınmaktadır. Hollanda oturma izni alabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir. Süresiz ve süreli oturma izni almak isteyenler için farklı seçenekler bulunmaktadır. 90 günlük Hollanda seyahat izni almak isteyenler oturum izin başvurusu yapmak zorundadır. Hollanda oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır sizler için ayrıntıları derledik.
Hırvatistan öğrenci vizesinin alınabilmesi için öğrencilerin yaşadıkları yerdeki Hırvatistan konsolosluğuyla görüşmeleri gereklidir. Tüm işlemler bu konsoloslukta ilgili prosedürler çerçevesinde gerçekleştirilir. Vize başvurularında en önemli hususlardan biri, talep edilen evrakların tam eksiksiz bir biçimde hazırlanmasıdır. Hırvatistan için özel belirlenen ve istenen evraklar hazırlandıktan sonra yetkili personellere teslim edilir. Hırvatistan öğrenci vizesi nasıl alınır, vize kaç günde çıkar, nasıl başvuru yapılır sizler için tüm ayrıntıları ile derledik.
Estonya aile birleşimi vizesi, hangi ülkede bulunuluyorsa ona binaen en yakında yer alan Estonya konsolosluğuna başvuru sonucunda alınmaktadır. Her bir vize seçeneğinde olduğu gibi aile birleşimi vizesinde de ona özgü birtakım özellikler bulunmaktadır. Bazı aracı kurumlar da vizenin alınması noktasında kişilere profesyonellikle yardımcı olmaktadırlar. Estonya aile birleşimi vizesi nasıl alınır, ne kadar sürede çıkar, gerekli evraklar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Çekya öğrenci vizesinin vize başvuru merkezlerinden kişilerin kendileri tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Çekya öğrenci vizesi uzun süreli Schengen öğrenci vizesi olarak geçer. Çekya öğrenci vizesinin başvuru tarihi sonrası 15 iş günü içinde çıktığı bilinmektedir. Fakat daha erken tarihte başvuru yapmakta fayda vardır. Çekya öğrenci vizesi almak için ne yapmak gerekir, kaç günde çıkar ve nereye başvuru yapılır sizler için derledik.
Bulgaristan aile birleşimi vizesi, Bulgaristan'da yaşayan aile üyelerin bir araya gelmesi için verilmektedir. Uzun süreli vizeler arasında olan aile birleşimi vizesi, eş birleşimi vizesi olarak adlandırılmaktadır. Peki, Bulgaristan aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Ne kadar sürede çıkar? Gerekli evraklar nelerdir sizler için merak edilen tüm detayları derledik.
Belçika 90 günden uzun süreli eğitim almak isteyen kişilerin D tipi Belçika Eğitim Vizesi almaları gerekmektedir. Avrupa Birliği üyesi olmayan ülke vatandaşları Belçika Krallığında özel veya devlet kolej ya da üniversitede eğitim almak için vize başvurusunda bulunması gerekir. Online sistem üzerinden alına randevu sonrasında kişiler öğrenci vizesi için başvuru yapabilir. Peki Belçika öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır? Belçika öğrenci vizesi hakkında ayrıntıları derledik.
Adli sicil kaydı gündelik hayatta resmi evrak işlemlerinde en çok istenen evraklardan bir tanesidir. Adli sicil kaydının temiz olması son derecede önemlidir. Özellikle yeni bir işe girerken istenen adli sicil kaydı birçok kişi tarafından temin edilmektedir. Adli sicil kaydı artık elektronik ortamdan çok kolay bir şekilde temin edilmektedir. Son günlerde adli sicil kaydı ile ilgili araştırmalar fazlalaşmıştır. Peki adli sicil kaydı nedir? Adli sicil kaydı nasıl alınır? Adli sicil kaydında hangi suçlar görülür? İşte adli sicil kaydı ile ilgili tüm bilgiler.
#Adli Sicil KaydıSabıka kaydı aynı zamanda adli sicil kaydı olarak ifade edilmektedir. Özellikle iş başvurusu ile beraber birçok farklı amaç altında mutlaka sabıka kaydının alınması gerekir. Peki, sabıka kaydı nedir ve nereden alınır? Sabıka kaydı nasıl silinir ve sildirme işlemi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sabıka KaydıÇek, ticari hayatta sıkça kullanılan, yeni girişimcilerin de tahsilat ve ödeme işlemlerini düzenlemek için yararlanabileceği bir evraktır. Kısacası, çek sık kullanılan bir ödeme aracıdır. Çekin, ne kadar bankaya verildiği zaman ödenmesi gerekse de piyasada da vadeli olarak kullanılır. Çek nedir, nasıl düzenlenir ve tahsil edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çek Nedir Nasıl Düzenlenir Ve Tahsil Edilir?Yabancı uyruklu göçmenler Hollanda'da belli başlı bazı kriterleri tamamlayarak vatandaşlık alma hakkına sahip olabilmektedir. Bu konuda Türkiye üzerinden de pek çok vatandaş bu konu hakkında bilgi almaya çalışıyor. Peki, Hollanda vatandaşlığı nasıl alınır? Hollanda vatandaşlık başvurusu, şartları ve gerekli belgeler hakkında bilinmesi gerekenler.
#Hollanda Vatandaşlığı Nasıl Alınır?5 Ağustos tarihinde ön başvuruları alınmaya başlanan 2 bin 250 erkek, 250 kadın olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrenci alımı Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) için bekleyiş devam ediyor. Başvurularını tamamlayacak olan adaylar, e-devlet ile işlemlerini gerçekleştirecekler. peki, PMYO ön başvuruları nasıl yapılır? Ön başvuruda istenen belgeler neler? İşte, o konuya dair bilgiler.
#PMYO Ön BaşvurularıGençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara başvurular başladı. Yurt başvuruları "e-devlet" üzerinden alınacak. Peki, KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? İşte, konuya dair merak edilen detaylar...
#KykPolis olmak isteyen vatandaşların merakla araştırdığı 22. Dönem POMEM polis alımı başvurusu, 23 Mart tarihine kadar devam edecek. 10 bin polisi kadrosuna dahil edecek olan Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi aracılığıyla eğitimlerini verecek. Peki, 22. Dönem POMEM polis alımı başvuru şartları neler olacak? İşte, on binlerce adayın merakla araştırdığı süreç hakkında merakla araştırılan yaş, boy ve puan detayları
#PomemAÖF DGS kayıtlarının ne zaman yapılacağı binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer aldı. DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Peki, AÖF DGS kayıtları ne zaman yapılacak? DGS ek yerleştirme işlemi ne zaman?
#DGSTrafikte en fazla merak edilenler... Doğru bilinen yanlışlar... Hız ihlali yapan araç, MOBESE sistemi tarafından 50 metre ile 1000 metre arasında tespit edilebiliyor. Tespit edilen tüm ihlallere ceza veriliyor. Ambulans ve itfaiyeye yol verirken kural ihlali yapan araçlara ceza uygulanmıyor.