GeriSeyahat Hırvatistan Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hırvatistan Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Hırvatistan Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Hırvatistan öğrenci vizesinin alınabilmesi için öğrencilerin yaşadıkları yerdeki Hırvatistan konsolosluğuyla görüşmeleri gereklidir. Tüm işlemler bu konsoloslukta ilgili prosedürler çerçevesinde gerçekleştirilir. Vize başvurularında en önemli hususlardan biri, talep edilen evrakların tam eksiksiz bir biçimde hazırlanmasıdır. Hırvatistan için özel belirlenen ve istenen evraklar hazırlandıktan sonra yetkili personellere teslim edilir. Hırvatistan öğrenci vizesi nasıl alınır, vize kaç günde çıkar, nasıl başvuru yapılır sizler için tüm ayrıntıları ile derledik.

Yurtdışı eğitimi için Hırvatistan’ı seçen öğrenciler vizeyle ilgili tüm sorunları doğrudan konsolosluk üzerinden giderebilirler. Vize başvurusu için de süreçleri bu kuruluş aracılığıyla yönetebilirler. Giriş yapılacak eğitim kurumu eğer gerektiği bir kabul verdiyse o zaman başvuru aşamasına her bir öğrenci sorunsuz geçiş yapabilir. Genel kanı olarak bilinenin aksine Hırvatistan için öğrenci vizesinin alınması çok aşırı zor olan bir durum değildir. Sadece konsolosluğun istediği belgeleri tam doğru ve eksik olmadan hazırlamak gereklidir.

 Hırvatistan Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye’deyken Hırvatistan öğrenci vizelerinin alımı için yapılması gereken ilk şey, yetkilendirilmiş bir konsoloslukla irtibata geçilmesidir. Bu yurtdışı ülkesine yönelik her ilde bir konsolosluk olmadığının bilinmesi gereklidir. İzmir, Ankara, Gaziantep ve Antalya gibi büyük illerde her zaman erişime açık Hırvatistan konsoloslukları bulunuyor. 

 Öğrencilerin bu kuruluş bünyesinde görevli personellerle görüşmeler sonrası, hangi evrakların hazırlanacağına dair bilgiler alınıyor. Ardından onların tamamen eksik olmadan hazırlamaları neticesinde başvurular yapılıyor. Olası ek bir işlemin ortaya çıkması ihtimaline karşı daima sürece standart olandan daha erken bir evrede başlanması gerekiyor. 

 Eğitim zamanlarından yaklaşık 3 ay öncesi, konsolosluğa başvurular için uygun bir zaman dilimi olarak kabul ediliyor. Bundan dolayı öğrencilerin çok fazla vakit kaybetmeden ve bilhassa en erken süre zarfında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor.

  Vize Kaç Günde Çıkar? 

 Yurtdışı ülkelere gidişi konusunda vizelerin çıkma durumları, zamansal olarak bazı farklılıklar gösterebiliyor. Hırvatistan için öğrenci vizelerinin çıkması yaklaşık olarak 1 ila 2 ay kadar bir süre alabilmektedir. Çünkü konsolosluk tarafından sunulan tüm belgelerdeki verilerin doğrulukları kapsamlı bir biçimde incelenmektedir. 

 Her şeyin yasal prosedürlere göre hazırlanmış olduğuna eğer bir kanaat getirilirse kişilere kabul verilmektedir. Vizeleri hazırlanarak onlara sorunsuz sunulmaktadır. Başvurudan sonra öğrencilerin dikkatle mutlaka sonuç durumu internet ortamında çeşitli web siteleri bünyesinde takip etmeleri gereklidir. 

 Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Hırvatistan öğrenci vizesi başvurusu, konsolosluğun yer aldığı ile gidilerek yapılır. Çünkü birtakım belgeleri de yüz yüze görüşmeden sonra yetkili birimlere teslim etmek gerekecektir. Öğrencilerin hiçbir eksik olmadan hazırlamaları gereken bazı evraklar vardır. 

 Bunlar arasında seyahat sağlık sigortası, konaklama belgesi, vize ücret makbuzu, sabıka kaydı, eğitim fonunu gösterir dekont ve öğrencinin konaklamasına ilişkin belgenin ibrazı gereklidir. Bunların dışında ilgili Hırvatistan konsolosluğunun istedikleri arasında 2 biyometrik fotoğraf, pasaport ve kabul mektubu gibi belgeler de yer alıyor. 

False