Daha sonbaharın serinliğini hissetmeden haberleri duymaya başlamıştık. Yepyeni sergiler, konserler, festivaller, oyunlar, filmler ve kitaplar yoldaydı. Eylül ayının gelmesiyle birlikte kültür ve sanat dünyası da sezonu açtı, birbirinden güzel etkinliklerin, yayınların tarihi belli oldu. İçlerinden kaçırmamamız gerekenleri derledik.
#EylülBorusan Contemporary’de açtığı ‘Kaçak Dünya’ başlıklı sergide soyu tükenmekte olan hayvanlara çağdaş sanat penceresinden bakan Amerikalı sanatçı Diana Thater, dünyadaki son beyaz gergedanı görüntülerkenki duygularını “Onunla vakit geçirmek çok zevkliydi. Fakat aynı zamanda melankolik ve üzücüydü” diyor.
#KitapsanatŞehirde yaşamanın en büyük artılarından biri kültür ve sanat etkinliklerini yakından takip edebilmek. İyi yemeğin peşinde şehrin sokaklarını turlayanların sayısı da giderek çoğalıyor. Hazır Michelin Rehberi’ne giren 53 restoranımız varken biz de bu iki tutkuyu birleştirdik. Şehrin en iyi restoranlarında güzel bir yemek deneyiminin ardından gidebileceğiniz sanat galerilerinin, müzelerin, tarihi yerlerin izini sürdük.
#Michelin RehberiSimit ve çay kokan dünyanın en eşsiz şehri İstanbul hakkında birikmiş kelimelerim var. Onun eşsizliğini anlatacak tamamlanmamış cümlelerim, çizdiğim resimlerim , okuduğum kitaplarım, dinlediğim müziklerim, karış karış gezdiğim sokaklarım var. Nedim’in; Bir taşına acem mülkünün tamamı fedadır dediği üzerine en çok edebi eserin yazıldığı Şehr-i İstanbul içerisinde koca bir tarihi, iyileri, kötüleri, huzuru, devleri, cüceleri , yorgunlukları , koşuşturmaları, sabah 8 akşam 6 durmaksızın akan bir kaosu barındıran hepimizin masalı.
#İstanbulŞehrin müzelerinde yalnızca zihin açan sergiler var sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü artık her birinin restoranı en az düzenledikleri sergiler kadar iddialı. Kimi menüye ilhamını sanattan alan dokunuşlar katıyor, kimi sizi geçmişe doğru uzun yolculuklara çıkarıyor. Saatlerce oturmak isteyeceğiniz müze restoranlarına alalım sizi.
#Sakıp Sabancı Müzesi2014 yılında 70’inci yaşına girmenin mutluluğunu yaşayan Borusan, yönetim merkezi olan Perili Köşk’te özel bir çalışmaya imza attı. Çağdaş sanatçı Thierry Dreyfus’un, Borusan’ın 70’inci yılı için ürettiği ‘Our Dreams Remain Our Dreams’ adlı video eseri, tarihi binanın dış cephesinde sergileniyor.
#BorusanTÜRKİYE’de yabancıya her banka satışında, sektörde şu soru gündeme geliyor: "Bankalar Yasası, banka sahipliğini ’en korkulacak iş’ haline getirdi. Hissedardan genel müdüre, herkes diken üstünde. Bir banka batsa, hissedarların, yöneticilerin hayatı kayar. Ama yabancı banka hissedarları ile yöneticilerine kimse dokunamaz. Yabancı bankacılar ayrıcalıklı konumda."