Nur Tuğba Namlı'ya ne oldu, neden yok sorusu, bugün yerine farklı bir sunucunun bulunması üzerine merak konusu oldu. Neler Oluyor Hayatta programında Hakan Ural ile birlikte sunucusu olarak akıllarda yer edinen Nur Tuğba Namlı, ekran başındaki izleyicilerin gündeminde yer alıyor. Peki, Nur Tuğba Namlı neden yok, nerede, programdan ayrıldı mı? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Nur Tuğba NamlıKanal D’nin, sunuculuğunu Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı sevilen programı Neler Oluyor Hayatta, Nur Tuğba Namlı’nın doğum iznine ayrılması sebebiyle 7 Kasım’dan itibaren Hakan Ural ve Hilal Özdemir Babacan’ın sunumuyla ekrana gelecek. Bu gelişmenin ardından Hilal Özdemir Babacan'ın kim olduğu merak konusu oldu. Peki, Hilal Özdemir Babacan kimdir?
#Hilal Özdemir BabacanHamilelik süreci dolayısıyla bir süredir programa ara vereceği bilinen Nur Tuğba Namlı'nın yerine gelecek isim belli oldu. Doğum iznine ayrılan Neler Oluyor Hayatta programının sunucusu Nur Tuğba Namlı yerini bir süreliğine yakın arkadaşı, haber sunucusu Hilal Özdemir Babacan’a bırakacak.
#Nur Tuğba NamlıModern enerji çağına dijitalleşmeye geçişi bilişim ve enerji sektörü sanal ortamda konuşulacak. Dünyadan ve Türkiye’den alanında uzman konuşmacılar, dijital dönüşümde önemli firmalar, 26 Mayıs 2020’de enerji sektörünün ilk sanal forumu olduğu belirtilen Dijital Enerji Forumu ‘20 de bir araya gelecek.
#Dijital Enerji ForumuBBC Türkçe’nin haberine göre Hollandalı uzmanlar, yakın gelecekte çocuk ve gençlerin ciddi biçimde görme bozukluğu ve kör olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını açıkladı. Bunun nedeni ise uzun süre tablet, telefon ve televizyon ekranına bakılması, yeterince gün ışığında sokakta oynanmaması.
#TabletBİZİM İÇİNHER OYÖNEMLİHollanda İşçi Partisi’nin (PvdA) 12 Eylül seçimlerinde 27’nci sıradan aday gösterdiği TunahanKuzu, “Haklarımıza sahip çıkmak için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor. En büyüksorumluluğumuz da 12 Eylül’de sandığa gidip, bilinçli bir şekilde en doğru adaya oyumuzu kullanmaktır.Her oy önemli. 50 yıldır Hollanda’da yaşıyoruz. Artık misafir değil, ev sahibi konumundayız” dedi.
Amsterdam Büyükşehir Belediyesi, polisin sokaklarda vücut tarayıcıları kullanmak istemesi tepkilere yol açtı. Amsterdam havalimanı Schiphol’de 2007 yılından bu yana kullanılan bir vücut tarayıcısı, yolcunun üzerinde silah, uyuşturucu ya da elmas bulunup bulunmadığını gösteriyor.
İnsan yüreğini şen şakrak kılan ne? Araştırmacılar bu konuya daha yakından eğildi ve çoğumuzu hayrete düşürebilecek bulgular elde etti: En çarpıcı mutluluk özellikleri ve en düşük düzeyde depresyon belirtileri, arkadaş ve aile bağları güçlü kişiler arasında yaygın.
Bilim insanları, Kuzey Kutbundaki donmuş toprakların erimesinin ardından 'antik zombi virüslerinin' serbest kalabileceğinden ve bunun felaket boyutunda bir küresel salgını tetikleyebileceğinden endişe ediyor.
#Zombi VirüsBir yanda dünyanın en zengin insanlarından birine ait 500 milyon dolarlık bir süper yat, diğer yanda o yat geçebilsin diye sökülmek istenen asırlık bir köprü ve o köprüye gözleri gibi bakan Rotterdam sakinleri... Şubat ayında yaşanan köprü krizi ilk bakışta basit bir yerel yönetim meselesi gibi görünse de aslında derinlerde çok daha ilginç bir felsefi ayrımın sembolüydü. Nasıl mı? Anlatalım...
#RotterdamHollanda'da Covid aşısı konusunda şüpheleri olan Türkiye kökenli göçmenleri bilgilendirmek için, bugünden itibaren ulusal Türkçe aşı bilgilendirme hattı devreye giriyor. Hollandaca ve İngilizce hizmet veren aşı danışma hattı, artık arayanları Türkçe olarak da bilgilendirecek.
#Hollanda