Narımor Butik Otel’in restoran şefi Atilla Heilbron, modern Türk yemeklerini yerel malzemelerle hazırlıyor. Hamur yerine ayva jölesi kullanarak yaptığı ravioli benzeri cevizli kereviz, kereviz çıtırlarıyla bir başyapıt. Dana kontrfile 2 gün tuza yatırılıp 1 gün kurutulmuş, baharatlı bir yağdan geçirilip pastırma gibi ince ince kesilmiş; mısır püresi, patlamış mısır, jalapeno turşusu gibi kullandığı diğer tüm malzemelerle bütünlük içinde...
#Atilla HeilbronManisa Spil Dağı Milli Parkının restoran bölümüne girmek isteyen kızıl geyikle diyaloğa girmeye çalışan restoran şefinin görüntüleri güldürdü. Restoran şefini dikkatlice dinleyen kızıl geyik 'Git, yarın sabah yine gel' sözünün üzerine arkasını dönerek ormanın yolunu tuttu. Cep telefonu ile kaydedilen ve 'Oğlum bak git' yazısı ile paylaşılan o anlar ise sosyal medyada bir gün içinde 2 milyon izlenmeye ulaştı.
#ManisaO, Türkiye’nin en önemli seslerinden, bestekârlarından biri. Oğlu da onun yolunda ilerliyor. Hem de kendi söz ve besteleriyle, emin adımlarla... Lider Şahin yeni şarkısı ‘Rezil Rüsva’da babası Selami Şahin’le ilk kez düet yapıyor. Baba-oğulla buluştuk; ilişkilerini, ünlü isimlerin eksik olmadığı hayatlarını ve anılarını konuştuk: “Lider’i sahnede ilk izlediğimde gökyüzünde bir yıldız gibi uçuyordum.”
#Selami ŞahinKartal D-100 Karayolu'nda bulunan bir balıkçıda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alınırken restoranda hasar meydana geldi.
#KartalTürkiye’nin önemli havalimanlarının yönetimi kadınlara emanet. İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Bodrum-Milas havalimanları TAV Genel Havacılık tarafından yönetiliyor. Genel Havacılık’ın başında ise Berrin Yer bulunuyor. Ankara Esenboğa ve Milas-Bodrum havalimanları da kadınlara emanet. Ankara’nın başında Nuray Demirer, Bodrum’da ise İclal Kayaoğlu var.
#YAZARDünya havacılık tarihinin en önemli çalışmalarından biri olarak gösterilen ve ‘Büyük göç’ adı verilen taşınma için geri sayım başladı. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, “5, 6 ve 7 Nisan tarihlerinde havalimanı otelinde ekiple kalacağız. 6 Nisan saat 10.00’da kapıları yolculara açacağız” dedi.
#GazetehaberleriDünya havacılık tarihinin en önemli çalışmalarından biri olarak gösterilen ve ‘Büyük göç’ adı verilen taşınma için geri sayım başladı. TÜRK Hava Yolları (THY) İstanbul Havalimanı’nda yaptığı dünyanın en büyük özel yolcu salonunu kapılarını (CIP) ilk kez Hürriyet’e açtı. Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Cebeci izlenimlerini yazdı. Ayrıca İstanbul Havalimanı'nda Nusr-Et ve ilk defa Michelin yıldızlı restoran şefi Akrame Benallal'ın da açılacağı öğrenildi. İşte tüm ayrıntılar...
#Uğur CebeciANTALYA’da, et restoranından 8 kişilik rezervasyon yaptıran Mehmet Kozan, hesabı istediğinde, fişte yazan 827 liranın 285’inin meze için olduğunu gördü. Restoranla ilgili valiliğe şikayette bulunan Kozan, "Biz restorana gittiğimizde mezeler masaya yerleştirilmişti. Biz de ikram olduğunu düşündük. Uyarmadılar ve fiyata işlemişler" dedi.
#ANTALYAAntalya'nın Kemer ilçesinde, S.M.'nin (29) evlilik teklifi yaptığı kız arkadaşını etkilemek için gerçekleştirdiği havai fişek gösterisi, orman yangınına yol açtı. Yangın, yakında bulunan otel personeli, itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürülürken, havai fişeği attığı belirlenen S.M. ise gözaltına alındı.
#AntalyaCihangirli bir arkadaş geçenlerde tatlı ekşi çemkiriyordu: “Bizim burada bazı mekanlar (Kahve 6 ve Journey) omletine ekstra yumurta istediğin zaman yumurta başına beş lira alıyor. Düşün, üç tane ekstra yumurta koydurduğunda omlet bayağı pahalı oluyor!Bir yumurta neden beş lira diye garsona sorduğumda gururla şöyle yanıt verdi: Çünkü bizimki organik!”
#Onur Baştürk