Güncelleme Tarihi:
Neredeyse 10 bin metrekarelik salonda aynı anda 1440 yolcu ağırlanacak. Her yanı değişik yemeklerin hazırlandığı açık mutfaklar, özel içecek masaları, birbirinden rahat koltuklar ve özel dinlenme odaları ile 5 yıldızlı otel konforundaki özel yolcu salonununu THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, inşaatların bütün derdini çeken Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay ve şirketin basın müşaviri Yahya Üstün’le gezdim.
Dev salonun tuvaletlerinden, duşlarına, suit odalarından eğlence alanlarına kadar dört bir taraf ilginç tasarımların da bir arada sergilendiği bir platform olmuş.
Türkiye’nin dört bir yanından lezzetler, hepsi usta aşçıların ellerinden çıkıyor. Salon sadece bir dinlenme alanı olmaktan çok Türkiye’nin tanıtımında büyük bir görevi de üsleniyor.
İç ve dış hatlardaki salonlar dünyanın dört bir yanından gelen konukları her isteklerine cevap vererek ağırlayacak. İngiliz softroom mimari şirketinin tasarımı Do&Co’nun patronu Attilla Doğudan’ın dokunuşları ile kimlik kazanan salon için THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Çok emek verdik. Yine de 8 Nisan itibariyle gözüm üzerinde olacak. En ufak bir aksaklığa izin vermeyeceğiz. İç ve dış hatlardaki bu salonlar dünyada havalimanlarında yolculara sunulan konforun ve müşteri memnuniyetinin zirvesi olacak” dedi.
Dev salonda elbette Mescit, dua odaları salonun vazgeçilmezleri. Duşlar, tuvaletler, abdest alınan yerler hepsi özel mermerlerle yapılmış. Maksimum hijyene özen gösterilmiş.
THY’nin büyük taşınması ile birlikte hemen devreye girecek olan salonlarda mönüler hazır ve test imalatları uzun süredir devam ediyor.
Bu salonlar sayesinde THY’nin özel yolcularının sayısının da hızla artacağı düşünülüyor. Sinema, kütüphane, müze, çocuk oyun alanları, interaktif oyunlar, uçak simülasyonu, golf, çocuk restoranı, çay bahçeleri, kahve barları ile uçağını bekleyen, yada bir yerden gelip bir başka yere uçan transit yolcular içen de bu salonlar saatlerce sıkılmadan zamanın geçirilebileceği alanlar.
İSTANBUL Havalimanı’na gerçekleşecek büyük taşınma için geri sayım başladı.
İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, “Havalimanı otelimiz 5-6-7 Nisan tarihlerinde yüzde 100 doluluk oranı ile çalışacak. Ekibimiz 3 gün boyunca havalimanında yatıp kalkacağız. İlk gün yani 6 Nisan da saat 14.00’da uçuşlar başlayacak. Bu tarihte bileti olan yolcularımızın havalimanına erken gelmeleri iyi olur. Hem gezip, görme imkanı bulurlar hem de rahat bir şekilde yolculuklarını gerçekleştirirler. 6 Nisan saat 10.00’da İstanbul Havalimanı kapılarını yolculara açacağız” dedi.
Havalimanında en önemli alanların başında gelen yeme-içme noktaları da ‘Büyük Göç’ öncesi hazırlıklarını tamamladı.
İstanbul Havalimanı’nın yeme-içme alanlarını yöneten TUM İçtur’un CEO Hüseyin Dönmez, şu bilgileri verdi:
“Şirketimiz İstanbul Havalimanı’nın yiyecek içecek alanının işletmesini yürütmek üzere kurulmuş bir şirket olup yeme içme operatörü olarak işletme hakkını 25 yıllığına ihale yoluyla aldı. 34 bin metrekarelik yeme içme alanı, halihazırda dünyada tek çatı altında yer alan en büyük yeme içme alanı unvanına sahip. Bu alanlar bakery, coffee shop, fast food, restoran, bar ve yeme içme otomatları ile yolcularımıza hizmet vereceğiz. Bu kapsamda Burger King, Popeyes, Sbarro, Carl’s Jr, Sincerely Yogurt, Starbucks, Gloria Jean’s Coffees gibi birçok uluslararası markalar ile sözleşme imzalandı. 7 Nisan itibariyle toplamda 53 adet yeme-içme mekânı hizmete başlıyor.
İstanbul Havalimanı’nın 7 Nisan’da açılmasıyla birlikte yeme-içme alanlarındaki istihdam 1300 kişi dolaylarında olacak. Fiyat politikasında markalarla çalışmalarımız oluyor. Buradaki fiyatların Atatürk Havalimanı’ndan daha pahalı değil. Bu konuda çok titiz çalışmalar yürütüyoruz. Yolcuların en çok merak ettiği ve konuştuğu konular simit, çay ve su oluyor. Bu fiyatlar da çok yüksek değil."
GLOBAL markaların İstanbul Havalimanı’nda yer almasının önemine dikkat çeken Hüseyin Dönmez, şöyle konuştu: “Bir de bizim global markalarımız var. Mesala Simit Sarayı 7 ayrı noktada bulunuyor. Havalimanında en çok şubesi bulunan marka. Ayrıca Nusr-Et de burger ve steak konseptleri ile havalimanında hizmet vermeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak Nusr-Et’in ortaklarından Nusret Gökçe havalimanındaki yeri gördü ve anlaşmaya çok yakınız.
Bunun yanında Türk çayının tanıtımı da bizim için çok önemli. Yolcularımız İstanbul Havalimanı ile ilk defa bir havalimanında Michelin yıldızlı restoran şefi Akrame Benallal ile Vivanda markası altında yemek yiyebilecek ve Yo!Sushi markası ile tanışacak.”