Kış aylarında grip ve nezle gibi viral hastalıklara daha sık yakalanıyoruz ve öksürük de çoğunlukla bu rahatsızlıklarla birlikte gelen semptomlardan biri. Öksürmek solunum yollarımızın temizlenmesine yardımcı olan bir savunma mekanizması ancak uzmanlar 10 günden uzun sürerse başka bir sorun olabileceğinin altını çiziyor.
#ÖskürükVücutta yeterli miktarda demir minerali bulunmaması olarak tarif edilen demir eksikliği, kırmızı kan hücrelerinin (alyuvar) sayısının azalmasına ve ‘kansızlık’ ya da ‘anemi’ denen soruna neden oluyor. Yeni bir araştırmaya göre ABD'deki her 10 genç kadından yaklaşık dördünde, demir eksikliği bulunuyor. Uzmanlar Türkiye’deki durumun daha da endişe verici boyutta olduğunu söylüyor. Peki demir eksikliği neden son yıllarda bu kadar arttı? Hangi hastalıkların ilk sinyali olabilir? Bunun gibi pek çok soruya uzmanlarla cevap aradık.
#SağlıkHamilelik sürecinde midede çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Özellikle de bebeğin gelişmesi ile birlikte mide yanmasında artış görülür. Özellikle mide yanmasının nedenlerine de bakılmalıdır. Hamilelikte mide yanması neden olur, ne zaman başlar ve bebeğe zarar verir mi tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Anne adaylarının gebelik sürecinde her detay ile yakından ilgilenmesi gerekmektedir. Özellikle de hamilelik sürecinde meydana gelen değişimler çok merak ediliyor. Hamilelikte karın guruldama sesi gelmesi ve olması neden olur tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Ses telleri nodülleri ya da diğer adıyla vokal kord lezyonları, ses problemlerinin en yaygın nedenlerinden biridir. Bir lezyon, kırılmış veya enfekte olmuş bir alandır. Peki, Ses tellerinde nodül belirtileri nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkBiorezonans bir alternatif tıp tedavi yöntemidir. Eski elektro akupunktur yöntemine benzer. Biorezonans terapisi 1977 yılında keşfedilerek MORA olarak piyasaya sunuldu. Alman Franz Morell ve oğlu ile mühendis Erich Rasche tarafından geliştirilen metot daha sonra MORA (MOrell RAsche) olarak tanımlandı. İşte, biorezonans hakkında bazı bilgiler
#BiorezonansMide bulantısı, gelen uyarılar sonucunda midede bulantı hissinin ortaya çıkması ve kusma ile sonuçlanabilen bir duygu durumudur. Çocuklarda, bağırsak, idrar yolu ve boğaz enfeksiyonu gibi her türlü enfeksiyonun bulantı ve kusmaya neden olabileceğini ancak bazı belirtilere özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aslı Cömertpay, çocuklarda kusma ve bulantıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#ÇocukGünümüzde teknolojinin gelişimi ile birlikte hastalıklar da kolay bir şekilde tedavi edilebiliyor. Biorezonans tedavisi de çok merak ediliyor. Biorezonans nedir, ne işe yarar? Biorezonans nerelerde var, nasıl uygulanır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Biorezonans Nedir Ne İşe Yarar?Hatmi çiçeği çoğunlukla yol kenarlarında ve tarlalarda kendiliğinden yetişen bir bitki türü olup halk arasında Fatmagül çiçeği olarak bilinmektedir. Sağlık açısından da pek çok faydası olan bitkiler arasında yerini almaktadır. Sizin için Hatmi çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Hatmi çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konu başlıklarını tüm detaylarıyla derledik.
#Hatmi ÇiçeğiBeklenen adet (regl) döneminde adet görmemek, gebelik şüphesi uyandıran en önemli bulgudur. Beklenen adet gününde kanda veya idrarda yapılan gebelik testleri ile gebelik tanısı konulabilmektedir. Sonraki günlerde yapılan ultrasonografi ile de gebelik kesesinin rahim içinde görülmesi, rahim içi gebelik için en değerli tanı bulgusudur.
#GebelikFarenjit kış aylarında sık karşılaşılan hastalıklardan biri. Çeşitli nedenlerle oluşan farenjit, boğazda ağrı gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Peki farenjit nedir, belirtileri nelerdir? Farenjit bulaşıcı mıdır? Tedavi yöntemleri nelerdir? Konuyla ilgili detayları uzmanlardan öğrenelim.
#FarenjitTüm dünyayı paniğe sürükleyen, sınırları kapattıran ve sokağa çıkma yasaklarını beraberinde getiren Covid-19 salgını nedeniyle bugünlerde çok daha fazla strese maruz kalıyoruz. Evlerimizde vakit geçirmek durumunda olduğumuz bu süreçte ise beslenme programınızda yapacağınız bazı değişikliklerle hem stresle mücadele edebilir hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
#StresKronik gaz ve şişkinlik şikayeti olan kişilerde çölyak hastalığının akla gelmesi gerektiğini anlatan Gastroenteroloji Uzmanı ve Fitoterapist Doç. Dr. Bülent Yaşar, "Şişkinlik ve gaz şikayetlerine gece uykudan uyandıran karın ağrısı, kilo kaybı, kanama, uzun süren ishal, dışkılama alışkanlıklarında değişiklik ve kusma eşlik ediyor ise ciddi bir hastalık habercisi olabilir" dedi.
#ŞişkinlikKulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Değirmenci geceleri nefes durmasına uyku apnesi dendiğini söyledi. “Apne kelimesi Yunanca’da “soluksuz kalmak” anlamına gelir. Uyku apnesi erkeklerde kadınlardan 2 kat daha sıktır ve daha çok orta yaş üzerindeki erişkinlerde görülür.
#Uyku Apnesi İçin Hangi Doktora GidilirZorlanmadan nefes almak, rahat yemek yiyebilmek ve inatçı öksürüklerle boğuşmamak… Tüm bunlar gün içinde kolaylıkla yaptığımız rutin şeyler olsa da bazı hastalıklar en temel davranışlara bile engel koyabilir; gırtlak kanserinde olduğu gibi… Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatma Şen, hayat kalitesini büyük ölçüde etkileyen gırtlak kanseri hakkında önemli bilgiler veriyor.
#Gırtlak Kanseri BelirtileriÖzellikle soğuk havalarda etkisini arttıran sinüzit, baş ağrısı, burun akıntısı ve geniz akıntısı gibi belirtileri ile dikkat çekmektedir. Sinüzite iyi gelen en önemli durum ise baş ve yüz bölgesinin soğuk havadan korunması ve iyi muhafaza edilmesidir. Peki, sinüzit nasıl geçer ve tedavisi nasıl yapılır? İşte, sinüzite iyi gelen durumlar ve sinüzit nasıl geçer sorusu hakkında uzmanlardan bazı bilgiler
#SinüzitHıçkırıkla tanışmış olmalısınız. Eğer bugüne kadar tanışmadıysanız er veya geç günün birinde sizi de ziyaret edeceğinden emin olabilirsiniz. Genelde masum olsa da, hıçkırık bazen önemli bir sağlık sorununun da işareti olabiliyor. İsterseniz konuyu biraz daha detaylandıralım...