Reflü Hastalığı haberleri sayfasında Reflü Hastalığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 711 Reflü Hastalığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mide kapakçığında meydana gelen sorun nedeniyle bu kasın çalışmaması ve besinlerin yemek borusundan yukarıya hareket etmesi sonucu da reflü meydana geliyor. beslenme düzeni ve alınan gıdalar reflüye neden olabiliyor. Ancak reflüye iyi gelen bazı meyve ve yiyecekler sayesinde evde doğal ve bitkisel yollarla çözüm üretilebilir. Peki reflüye ne iyi gelir? Evde reflü ağrısı nasıl geçer? Reflü neden olur? İşte Evde reflüye iyi gelen yiyecekler, doğal yöntemler ve bitkisel çözümler
#ReflüBirçok insan yemek sonrası midesinde hazımsızlık ve yanma hissinden şikayet etmektedir. Bu durum bazı kişilerde geçiciyken bazı kişilerde sık sık tekrarlanan bir hastalık haline gelir. Sebebi ise toplumun yaklaşık yüzde 20’sinde görülen ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen reflüdür. İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ayşegül Navdar reflü ve reflüsü olan hastaların nasıl beslenmesi gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler veriyor.
#ReflüUzun süre devam eden reflüde, barret özofagus denilen yemek borusu ile midenin birleştiği noktada ortaya çıkan mukozal değişiklikler oluşmaya başlayabileceğini söyleyen Gastroenteroloji Uz. Dr. Gökhan Aksakal, reflü şikayetlerini azaltacak 10 öneride bulundu.
#Reflü Nedirİftar ve sahur zamanı yemeğe aşırı yüklenme ve yanlış beslenme sonucu mide rahatsızlıkları oluşabilir. Uzun süren açlığı takiben fazla miktarda ve hazmı güç besinlerin hızlı bir biçimde tüketilmesi sonucu, mide boşalma zamanı uzar ve midenin sindirim için ürettiği asit miktarında artış meydana gelir. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek reflü hastalarına önerilerde bulundu.
#RamazanHer 5 kişiden biri reflü hastası! Reflüye karşı 10 etkili önlem! Göğüste yanma hissi, mideden ağza doğru yükselen acı-ekşi mide içeriği, ses kısıklığı, boğazda gıcıklanma… Bu ve benzeri şikayetlerle kendini gösteren reflü hastalığı son yıllarda giderek daha sık görülüyor.
#ReflüGastroözofagiyel reflü yani halk arasındaki adıyla reflü hastalığı mide içeriğinin yukarıya, yemek borusuna doğru geri kaçması olarak biliniyor. Hastalar genel olarak durumlarını ‘’yediklerim ağzıma geliyor’’ cümlesiyle özetliyor. Ancak kişi tanı konmuş reflüsü olmamasına rağmen, yemeği fazla kaçırdığı için de benzer şikayetlerle karşılaşabiliyor. İşte bu nedenle uzmanlar reflüyü fizyolojik ve patolojik olarak ikiye ayırıyor.
#ReflüHızlı yaşam temposuna ayak uydurmak için genellikle besinleri çabuk ve aceleyle tüketiyoruz. Fakat hızlı yemek yeme alışkanlığı, başta kilo artışı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili yapılan pek çok araştırma ise tehlikenin giderek arttığını gösteriyor. Peki hızlı yemek tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Standart yemek hızı ne kadar olmalı? En önemlisi yemek yeme hızını bilinçli olarak yavaşlatmak için hangi adımlar atılmalı? Bunun gibi pek çok soruya Prof. Dr. Alper Yurci ile cevap aradık.
#SağlıkUzmanlar genellikle ciddi bir şeyin işareti olmasa da inatçı karın ağrılarını görmezden gelmenin tehlikeli olabileceği konusunda uyarıyor. Çünkü hayati organlar karın bölgesinde yer alıyor ve bu bölgedeki ağrı, apandisit ya da böbrek enfeksiyonundan kaynaklı olabiliyor. Londra'da yaşayan aile hekimi Dr. Hana Patel, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, karın ağrısının tam olarak nerede olduğuna bakarak ağrının sebebinin anlaşılabileceğini söyledi. İşte karın ağrılarının yerleri ve işaret ettiği hastalıklar…
#Karın AğrısıKarın ağrıları, kramplardan şişkinliğe, mide rahatsızlıklarından iştah kaybına pek çok semptoma eşlik ediyor. Peki her karın ağrısı aynı mı? Ağrının yerinin size sorununuz hakkında çok önemli ipuçları verdiğini biliyor muydunuz? İşte ilginç detaylar…
#Karın AğrısıBirçok insan gece geç saatlerde rahatsız bir şekilde terleyerek uyanmaktan şikayetçi. Terlemek vücudumuzun en doğal eylemlerinden biri fakat aynı şey gece uykuda terlemek için söylenebilir mi? Uzmanlar, gece terleyerek uyanmanın ciddi rahatsızlıkların habercisi olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.
#Gece TerlemesiGreyfurt, tropikal bir narenciye meyvesi olarak bilinmektedir. Ekşi ve hafif acımsı bir tadı olan greyfurt oldukça faydalı bir meyve olmasına rağmen bazı ilaç gruplarıyla etkileşime girebilmektedir. Greyfurt tüketmek; kalp sağlığı için fayda sağladığı gibi bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Aynı zamanda vücut için birçok farklı faydası da bulunmaktadır. Ancak bazı kişilerin greyfurt tüketmemesi gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#GreyfurtMide asidinin yemek borusuna doğru yükselmesi ile meydana gelir. Reflü en çok 30-40 yaş aralığındaki nüfusun %30-40’ını etkiler. Şişmanlık, hamilelik, karın içi basıncın artması, genetik yatkınlık gibi durumlar, reflü oluşumunda büyük rol oynar. Peki, reflüye iyi gelen kuruyemişler nelerdir? Reflüye hangi kuruyemiş türleri iyi gelir detayları ile sizler için derledik.
#Reflüye İyi Gelen KuruyemişlerGünümüzde ağız kokusu her yaşta görülebilen bir sağlık problemidir. Erkeklerde kadınlara göre daha fazla görülen ağız kokusu çocuklarda da görülmektedir. Bu sebeple ebeveynlerin ağız kokusuna neden olacak şeyleri iyi bilmeleri gerekmektedir. Peki, çocuklarda ağız kokusu neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda ağız kokusuna ne iyi gelir? Sizlere çocuklarda görülen ağız kokusu problemleri ile ilgili merak edilenleri derledik.
#ÇocukReflü hastalığı hem yetişkinlerde hem de çocuklarda görülen hastalık çeşitlerinden biridir. Hastalığın tanısını koymak için kişide belirli incelemeler yapılması gerekmektedir. Özellikle gösterilen belirtiler doğrultusunda tedavi aşamalarına geçmek çok daha doğrudur. Çocuklarda oluşan reflü hastalığı da özellikle anne ve babalar tarafından keşfedilmektedir Belirtileri takip eden ebeveynler daha sonra uzman kişi desteğine başvurmaktadır. Çocuklarda reflü nedir, neden olur, nasıl geçer, belirtileri nedir ve neler iyi gelir sizler için derledik.
#ÇocukHazımsızlık genellikle kendi başına bir durumdan ziyade gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH) , ülser veya safra kesesi hastalığı gibi altta yatan bir sorunun işaretidir. Tüm bunlar dispepsi olarak da adlandırılır, üst karın bölgesinde kalıcı veya tekrarlayan ağrı veya rahatsızlık olarak tanımlanır. Peki dispepsi nedir, tehlikeli mi? İşte dispepsi belirtileri ve tedavisi...
#DispepsiProtein kaçağı, idrarda yüksek miktarda protein olması anlamına gelir. Protein kaçağı, daha çok idrarda yüksek miktarda protein olması sonucunda ortaya çıkar. Protein kaçağı sorunu olan kişinin böreklerinden idrar yolu ile çok miktarda protein atılması ile sonuçlanır. Bu durumda protein kaçağı, idrar testi ile kolaylıkla tespit edilir. Proteinüri nedir? İdrarda protein değeri kaç olmalı sizler için derledik.
Kas gerginliği veya eklem iltihabı kaburga ağrısına sebep olabilir. Ancak kaburga ağrılarınızın altında kalp sorunları ve hatta kalp krizi de yatabilir. Kısaca riske atılmaması gereken bir rahatsızlıktır. Peki, kaburga ağrılarına neden olan durumlar nelerdir detayları ile derledik.
#Kaburga AğrısıMide ekşimesi, çeşitli mide problemlerinin sonucu hamilelikte, tatlı ya da ekşi yiyince gibi zamanlarda ortaya çıkan bir durumdur. Özellikle yağlı ve ağır beslenme sonucunda mide ekşimesi meydana gelebilir. Mide ekşimesi aynı zamanda gaz yaparak sindirim problemlerine de sebep olabilir. Peki, mide ekşimesine ne iyi gelir, neden olur? Mide ekşimesi nasıl geçer? İşte, mide ekşimesinin belirtileri ve iyi gelen bitkisel yöntemler
#Mide Ekşimesine Ne İyi GelirMide kapakçığında meydana gelen sorun nedeniyle bu kasın çalışmaması ve besinlerin yemek borusundan yukarıya hareket etmesi sonucu da reflü meydana geliyor. beslenme düzeni ve alınan gıdalar reflüye neden olabiliyor. Ancak reflüye iyi gelen bazı meyve ve yiyecekler sayesinde evde doğal ve bitkisel yollarla çözüm üretilebilir. Peki reflüye ne iyi gelir? Evde reflü ağrısı nasıl geçer? Reflü neden olur? İşte Evde reflüye iyi gelen yiyecekler, doğal yöntemler ve bitkisel çözümler
#ReflüGünümüzde giderek sıklığı artan ve birçoğumuzun yaşam kalitesini bozan reflü hastalığı veya tıbbi adı ile gastroözofageal reflü hastalığı mide asidi ve bunun yanında mide içindeki diğer safra, gıda artıkları gibi içeriğin yemek borusuna doğru geri gelmesidir.
#ReflüMide içeriğinin mideden yemek borusuna doğru geri kaçışı gastroözofageal reflü olarak tanımlanır ve halk arasında kısaca reflü hastalığı olarak bilinmektedir. Reflü nadiren ve kısa süreli oluyorsa bu durum fizyolojik olarak normal kabul edilir ve kişide bir şikayet yada rahatsızlığa yol açmaz . Ancak reflü hastalığı durumunda kişide sıklıkla yemeklerden sonra olan ciddi bir çok yakınma olabilmektedir.
#GastroözofagealGünümüzde giderek sıklığı artan ve birçoğumuzun yaşam kalitesini bozan reflü hastalığı veya tıbbi adı ile gastroözofageal reflü hastalığı mide asidi ve bunun yanında mide içindeki diğer safra, gıda artıkları gibi içeriğin yemek borusuna doğru geri gelmesidir.
#Sağlık YanınızdaTürkiye’de mide koruyucu olarak bilinen ilaçların çok sık, gereksiz ve uzun süreli kullanıldığını belirten Gastroenteroloji Bölümünden Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Genel olarak güvenli kabul edilseler de asit baskılayıcı ilaçlar 1 yıldan daha uzun süre ve yüksek doz kullanımlarda kemik yoğunluğunda azalma ve kırıklara, bağırsak ve akciğer enfeksiyonlarına, magnezyum ve vitamin B12 eksikliklerine yol açabilir” dedi.
#Doç. Dr. Bülent YaşarAğız kokusunun ara sıra olabileceği gibi bazen de kronik nedenlerden dolayı gerçekleşebileceğini söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral, “Midede bulunan helikobakter enfeksiyonu, reflü hastalığı ve gastritlerde de ağız kokusu olabilir. Ağız kokusu olan bireylerde endoskopi yapılarak mide hastalığı, reflü ve helikobakter olup olmadığı araştırılmalıdır. Patoloji saptanmazsa, ağız ve boğaz muayenesi, diş muayenesi ve göğüs hastalıkları muayenesine kişi yönlendirilmelidir” dedi.
#Prof. Dr. Vedat GöralPandemi sürecinde sigara tüketiminin ve satışının arttığını söyleyen Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “ABD’de yapılan bir araştırma, bu dönemde sigara satışlarının yüzde 0,4 oranında arttığını, dolayısıyla da sigara tüketiminin maalesef nüksettiğini gösteriyor” dedi.
#Doç. Dr. Mustafa AydınReflü, sık karşılaşılan mide rahatsızlıklarından biri. Midede ekşime ve yemek borusunda yanma gibi belirtilerle ortaya çıkabileceği gibi bazen farklı bulgularla da gösterebiliyor. Peki reflü nedir, belirtileri nelerdir? Hangi durumlar reflüyü tetikler? Reflü şikayetleri nasıl azaltılabilir? Konuyla ilgili detayları uzmanlardan öğrenelim.
#Reflü