reçel yapımı haberleri sayfasında reçel yapımı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 346 reçel yapımı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sabah kahvaltılarını tatlandıran reçellerin yapımı biraz zahmetli olabiliyor. Reçelin lezzetinin ve kıvamının doğru olması için bazı noktalara dikkat etmek ve önemli hatalardan kaçınmak gerekiyor. Reçel yaparken en sık karşılaşılan hataları sizin için derledik...
#Reçel YapımıReçel, meyve yemeyen pek çok kişinin bile kahvaltılarda tercihi oluyor. Dahası özlenen yaz meyvelerini reçel yaparak kış sofralarında da görmek mümkün. Kahvaltı sofralarını renklendiren, hem gözümüze hem de damağımıza hitap eden o güzel reçelleri yapmak isteyenlerin birkaç püf noktasına dikkat etmesi gerekiyor. İşte öneriler…
#ReçelReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelPassiflora (çarkıfelek) meyvesi çeşitli sağlık yararlarına sahip egzotik bir mor meyvedir. Passiflora meyvesi, güçlü bir antioksidan kaynağı olduğu ve başka sağlık yararları da olabileceği için son zamanlarda çok dikkat çekiyor. Peki passiflora meyvesi nedir, neye iyi gelir, nerelerde yetişir ve nasıl yenir? İşte passiflora (çarkıfelek) meyvesi faydaları ve özellikleri…
#Passiflora MeyvesiSıkılmış bir insan için, zamanın daha yavaş geçtiği algısı ile zihinsel yorgunluk daha da kötüleşir. Özellikle pandemi döneminde olduğumuz ve evlere kapandığımız şu zamanlarda vakit neredeyse geçmiyor. Fakat yeni başlangıçlar yaparak, can sıkıntınızı ortadan kaldırabilirsiniz. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Can Sıkıntısına Ne İyi Gelir Nasıl Geçer?Pandemi öncesi Antalya’nın batısında yer alan Finike’ye yolum düşmüştü. Merkeze sadece 5 km uzaklıkta yeni bir cennet köşesi keşfetmiştim. Adı Turkuaz Köy. Meşhur Finike portakalının yetiştiği bahçeler arasında ve Limyros Nehri kenarında konumlanmış doğayla baş başa bir yer…
#AntalyaSevginizi katın, kısık ateşte pişirin.Kilo vermek/sağlıklı beslenmek/para biriktirmek... Yeni yıl kararlarınız arasında bunlardan en az biri varsa yolunuz evde yemek yapmaya çıkıyor demektir. Mutfak, pek uğradığınız bir yer değilse nereden başlayacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. Alanında uzman isimlerin, başlangıç seviyesindekiler için hazırladığı bu önerilere göz atın. Şimdiden elinize sağlık!
#Yemek YapmaSabah kahvaltılarını tatlandıran reçellerin yapımı biraz zahmetli olabiliyor. Reçelin lezzetinin ve kıvamının doğru olması için bazı noktalara dikkat etmek ve önemli hatalardan kaçınmak gerekiyor. Reçel yaparken en sık karşılaşılan hataları sizin için derledik...
#Reçel YapımıReçel, meyve yemeyen pek çok kişinin bile kahvaltılarda tercihi oluyor. Dahası özlenen yaz meyvelerini reçel yaparak kış sofralarında da görmek mümkün. Kahvaltı sofralarını renklendiren, hem gözümüze hem de damağımıza hitap eden o güzel reçelleri yapmak isteyenlerin birkaç püf noktasına dikkat etmesi gerekiyor. İşte öneriler…
#Reçelİncir meyvesinin olgunlaşmasında kullanılan erkek incirin reçellik sezonu başladı. Üreticide kilosu 70 kuruşa alınan ilekler reçel olduktan sonra tüketiciye kilosu 30 TL’ye satılıyor. Üreticinin ve çiftçinin her zaman aracıya çalıştığını belirten Aydınlı ilkeçilerden Gürkan Kuşlu, “Biz topladığımız ilekleri satarken kilosunu 70 kuruşa satıyoruz. Reçeli ise 30 TL’ye satılıyor” diye konuştu.
#İncir