Ekonomist Dergisi bu haftaki kapağını Franchising 100 araştırmasına ayırdı. Yılda iki kez tekrarlanan araştırmada, bayi ağına göre Türkiye’nin en büyük 100 franchising şirketini sıralanıyor. Dergi, yıl sonuna kadar verilecek bayilik sayısına ve koşulların ne olduğuna da yer veriyor.
‘Balkan Ninnisi’ dizisiyle ekrana gelen Erdal Özyağcılar, dördüncü kez yurtdışında dizi çekiyor. Çekimlerin sürdüğü Üsküp’te sorularımızı yanıtlayan usta oyuncu, “Bu dizilerle Balkanlarda yaşayan Türklerin hatıra defterlerini açtık” dedi.
#Erdal ÖzyağcılarYol lokantaları uzun yolculuklarda soluklanmak ve karın doyurmanın ötesinde, yeni tadlar keşfetmek için iyi bir fırsat. Ama nerede mola verdiğinize bağlı. Seçim yapmanın iki yolu var. Ya daha evvel yolu mekana düşen ve memnun kalan eşin, dostun tavsiyesine bakacaksınız, ya da maceracı ruhla, gözünüze kestirdiğiniz lokantaları deneyeceksiniz.
Genç yaşlı herkesin, ama en çok çocukların sevdiği köfte, temelde bayat ekmek ve kıyma ile yapılsa da, baharatların ve kıyma türünün değişimiyle farklı lezzetlere bürünür. Kimi kimyonsuz, kimi maydanozsuz ağzına koymaz, ızgarada pişmiş ekmek arası köftenin tadına doyulmaz. Türkiye’de pek çok ilin adıyla anılan köfte çeşitleri var. Tekirdağ, İnegöl, Adapazarı, İzmir köfte gibi.