Zuhat Taşer ve Oğulcan Aydoğmuş... En çok dinlenen podcast programlarından biri olan ‘Bu Mu Yani’nin arkasındaki iki isim. Birçok ödülleri ve 2 milyonun üzerinde dinlenmeleri var. Z Kuşağı’nı arkasına alan podcast sunucuları “Ciddi konular konuşuyoruz ama aslında biz de bir şeylerin cevabını arıyoruz” diyor.
#Zuhat TaşerSimge Sağın'ın hayatı katıldığı televizyon programları ve seslendirdiği şarkılar ile gündeme gelmeye devam ediyor. Konservatuvarda öğrenciyken Zeynep Dizdar, Gülşen, Yaşar ve Serdar Ortaç gibi şarkıcılara vokallik yapan ünlü şarkıcı "Miş Miş" adlı şarkısı ile müzik dünyasında büyük çıkış yakaladı. Altın Kelebek Ödülü ve üç Radyo Boğaziçi Müzik Ödülü olmak birçok ödüle layık görülen Simge Sağın, 2018 yılında ise yılın en çok çalınan ikinci kadın şarkıcısı oldu. Peki, Simge Sağın kimdir ve kaç yaşında? İşte, Ünlü şarkıcı Simge Sağın'ın hayatı hakkında merak edilen bilgiler.
#Simge Sağın KimdirBugün Türkiye’nin her yerinden 16 milyondan fazla kullanıcısı var, günde ortalama 530 bin sipariş alıyor... 2015’te Türk internet tarihinin en yüksek değerlemesiyle dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero’ya katılan Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın ile geçmişine yolculuk yaptık… İşte yerli ve milli ‘garaj çocuğu’muz Nevzat Aydın’ın hikâyesi...
#GazetehaberleriBağımsız müzik gruplarının sesini duyurmak amacıyla ‘radyo boğaziçi’ tarafından hayata geçirilen ‘Battle of the Bands’ yarışması, Türkiye’nin dört bir yanındaki yetenekli müzisyenleri 21. kez bir araya getiriyor. Müzisyenler 5 Ekim’de Boğaziçi Üniversitesi güney kampüsünde düzenlenecek etkinlik için 17 Eylül’e kadar başvuruda bulunabilecek.
#RADYO BOĞAZİÇİSon dönemde ilk kişisel resim sergisi “Anachronismus”la adından sıkça söz ettiren Can Bonomo'ya nasıl olup da bu kadar değişik sanat alanında eserler ürettiğini sorduk, durmadı cevabı yapıştırdı:Üzerine yeni bir şeyler koymadıkça, üretmenin manası yok!
#Can Bonomo AnachronismusRadyo Boğaziçi’nin 11. Müzik Ödülleri’nde “En İyi Çıkış” ve “En İyi Alternatif Müzik Sanatçısı” dallarında aday olan Miya’nın 1 yıl önce piyasaya çıkan “Uzaklaşmalıyım” albümü yıllar boyu dinlenecek cinsten. Arkeoloji, grafik tasarımı okuyup ardından oyunculuk yapan ancak mutluluğu müzikte bulan Miya ile hep “iyiye doğru gitmemek” elde değil.
Çoğumuz onları internetteki videoları sayesinde tanıdık. Metroda yolculuk yaparken aniden caz söylemeye başlayan müzik korosunun görüntülendiği video on binlerce kez tıklandı. Ardından çok önemli bir başarıyla adlarından söz ettirdiler. Boğaziçi Caz korusu önce Avusturya’da düzenlenen Dünya Koro Şampiyonası’nda birinci oldu, ardından şampiyonların yarıştığı Grand Prix’den de altın madalya kazandı
Profesyonel iş yaşantısında artık pek çoğumuzun birer hobisi var. Ama, hobi niyetine yola çıkıp, severek yaptıkları işi neredeyse ikinci bir meslek haline getirenler de var. Onlar hem iş dünyasındaki kimlikleriyle, hem de ’ikinci kişilikleri’yle biliniyorlar. Bu noktada akla gelen ilk isim yakın dönemde kaybettiğimiz Şakir Eczacıbaşı. Eczacıbaşı, bir röportajında "Sanatçı kimliğim genellikle işadamı kimliğimi destekledi. İnsanlara ve sorunlara daha insancıl bir biçimde yaklaşmamı sağladı" diyordu.
Yeni bir yıla başlamak, insana umut veriyor. 1 Ocak günü, bir önceki yıl başımıza gelen kötü olayların üzerine bir sünger çekmek, yeni başlayacağımız projelere girişirken cesaret toplamak için psikolojik bir eşik gibi. Çoğu insan, büyük bir iyi niyetle oturuyor, bir sonraki yıl neyi yapmayacağını, neyi yapacağını listeliyor, ortaya yeni yıl hedefleri çıkıyor: Bu hedefler bir kursa gitmek de olabilir, daha az sinirlenmek de olabilir, sigarayı bırakmak veya kilo vermek de olabilir, çok daha büyük bir hedef de.