Güncelleme Tarihi:
Birçok farklı sanat dalında ürünler veriyorsunuz. Müziğin, resmin, sinemanın yanında bir de şairliğiniz var ve şu anda bir dergide de şiirleriniz yayınlanıyor. Sanata olan bu ilgi ve yeteneği nasıl geliştirdiniz? Bu durum müziğinizi nasıl etkiliyor?
Aslen her şeyden önce müzisyenim. Kuvvetle muhtemel ne yaparsam yapayım bunun önüne geçmeyeceğim. Biliyorsunuz ki albüm hazırlarken bir yandan da ruhunuzu yenilemeniz lazım. Resim çizmek de benim o boşluğumu dolduran en rahatlatıcı faaliyetim oldu. ”Delirmek Belirmektir” adlı şiir kitabım gecen hafta 5. baskısını yaptı. Çeşitli dergilerde şiir yazmaya devam ediyorum.
Herkes son günlerde kişisel resim serginiz “Anachronismus”u konuşuyor? Resimle nasıl bir bağınız var? Ve nereden çıktı bu sergiyi açma fikri?
“Bulunmam Gerek'' albümünü yazarken verdiğim aralarda biraz kafa dinlemek için çizmeye başladım. Albüm çıktığında evin içinde onlarca tablo vardı. Bunların bir kısmını insanlarla paylaşmak istedim. Ben karşıma çıkan her şeyde bir öykü, sebep ve sonuç ilişkisi ararım. Bazen dinlediğim bir şarkı zihnimde bir imge oluşturur. Bazen de baktığım bir resmin altına düşüncelerimi yazmak isterim. Bu düşünceleri ses estetiği, ölçü ve ritim gibi kuramların üzerine inşa ettiğim zaman yeni bir şiirim olur. Aslında bütün bu türler iç içeler. Ben yetkin olduğumu düşündüklerimle derdimi anlatmayı deniyorum.
Bir yandan da Radyo Boğaziçi’nde “O Tarz Mı” programını yapıyorsunuz? Programda fenomen olma formülünü vermişsiniz. Programdan aklınızda kalan en eğlenceli sohbet neydi?
Radyo Boğaziçi'de pazartesi günleri 23:00'da bir tavsiye programı sunuyoruz. Yakın dostlarım İsmail Türküsev ve Can Temiz'le insanların soru ve sorunlarına çareler türetmeye çalışıyoruz ki hiç beceremiyor olmamız işin komedi kısmı. Çok garip ve komik sorular alıyoruz. Spesifik olarak şu çok komikti, bu komikti diyemiyorum. Biz iki saat boyunca gülüyoruz.
İlk şiir kitabınızın adı “Delirmek Belirmektir”. Bugünlerdeki zor koşullar altında halen böyle düşünüyor musunuz? Yoksa hep beraber delirmemek için ne yapmalıyız?
Ben resim yapıyor ve şiir yazıyorum. Herkes mesleğine sıkı sıkı sarılıp disiplinli bir şekilde çalışmaya devam etmeli. Su akar yolunu bulur.
3 albümünüz arasında favoriniz hangisi? Ya da söylemeyi en çok sevdiğiniz şarkı? Ya da bu soru “Anneni mi babanı mı daha çok seviyorsun?” gibi bir soru mu?
Aslında biraz öyle. Yaptığım işler zamanla gelişiyorlar. Dolayısıyla ilk albümümle üçüncü albümüm arasında çok fark var. Bu da ilk çocuğunuzu mu seviyorsunuz üçüncüsünü mü sorunsalıyla örtüşüyor :) Üzerine yeni bir şeyler koymadıkça üretmenin manası yok.
Birçok alanda yeteneklisiniz; ama “bunu bir türlü beceremiyorum, resmen yetenek fakiriyim” dediğiniz bir şey var mıdır?
Futbol
Bir sosyal medya ağı olsanız hangisi olurdunuz? / En çok hangi sosyal medya ağında vakit geçirmekten hoşlanıyorsunuz?
Instagram ve Twitter'a bakıyorum galiba en çok. Twitter olmak istemiyorum ama. Diş fırçası da kullanıyorum onu da olmak istemem.
Sosyal medyada çocukluk arkadaşlarınızı/aşklarınızı buldunuz mu? Unutamadığınız bir hatıra var mı?
Eski arkadaşlarımı bulduğum olmuştur. Öyle sansasyonel bir durum yaşamadım ama. Merhaba, merhaba.
Sosyal medya üzerinden alıp değerlendirdiğiniz bir eleştiri oldu mu?
Aklıma gelmiyor. Mümkün.
Uzaya insanlığı temsilen bir albüm/şarkı gönderilecek olsa, sizce hangi albüm/şarkı gönderilmeli?
Orhan Baba'dan “Hatasız Kul Olmaz”. Hem "merhaba uzaylı, biz dostuz" söylemi var. Hem de Orhan Baba işte.
Kimleri dinlersiniz, okursunuz, izlersiniz? Yaratım sürecinde kimlerden ilham alırsınız?
Klasik müzik dinleyerek yazarım. Çizerken değişiyor. Babyshambles, The Shins, Beatles.
Çocukken ne olmak isterdiniz?
Fotoğrafçı.
Bir toteminiz var mı?
Birçok var.
Bakmaya doyamadığınız şey?
Kitaplar
Dinlemekten bıkmayacağınız ses?
Kendi sesim diye umuyorum : ) Hayat çok zor olurdu yoksa!
Nasıl bir öğrenciydiniz?
Lisede berbat, üniversitede iyi.
Can Bonomo’yu tanımlayan hashtagler?
#chill #dude
İzmir mi, İstanbul mu?
İkisi de.
Dünyanın sonu gelse ve son konserinizi veriyor olsanız, nerede olsun ve kimler dinlesin isterdiniz?
Herhangi bir yerde. Dinlemek isteyenler.
Dünya ele geçiriliyor olsa, hangisini tercih edersiniz? Robotlar mı, uzaylılar mı?
Robot daha makul sanki.
Röportaj: Erkmen Özbıçakçı