Dans etmenin gücü

Güncelleme Tarihi:

Dans etmenin gücü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2024 17:36

Bu hafta kafamızın içinde dönüp dolaşan gri bulutları gönlümüzce dans ederek dağıtıyoruz. Gülben Ergen’den Melek Mosso’ya, Ekin Alkan’a sevilen isimler yepyeni şarkılarıyla bizi piste davet ediyor.

Haberin Devamı

Dans etmenin gücü

‘Göbecik atacağız’ 

“Yıllardır ‘Unutmayın bana hiçbir şey olmaz’ sihriyle kafama takmamayı, gülüp geçmeyi deneyimledim. Şimdi ‘nanik’ yapıyorum” diyerek duyurdu yeni şarkısını Gülben Ergen. Şarkıcının “En kötü kış kışlanacaksın/Üstüne göbecik atacaksın” dediği  ‘Nanik’ bir Sezen Aksu parçası. Gülben Ergen daha önce de ‘Arka Sokaklar’, ‘Yasa’, ‘Yansın Bakalım’ gibi Aksu şarkıları seslendirmiş, çok da başarılı olmuştu. ‘Nanik’ de bir hit adayı. 

‘Nanik’ (Tekli)

Gülben Ergen

DMC

Dans etmenin gücü

Haberin Devamı

Yaralı balerin

Konserler aracılığıyla halkla buluşmayı çok seven Melek Mosso yaza enerji katacak hareketli bir tekli yayımladı. ‘Balerin’in söz ve müziği Onur Özdemir imzalı. Düzenlemeyse Ersay Üner’e emanet edilmiş. Şarkının nakaratındaki “Yaralı bir balerin var içimde/Eteklerimden tutma yeter” sözleri hemen dile dolanıyor. 

‘Balerin’ (Tekli)

Melek Mosso

Piu Sound

Dans etmenin gücü

Kötü duygulara veda

21. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı ödülünü alan Ekin Alkan kesinlikle ilgiyi hak ediyor. Söz ve müziği kendisine ait yeni teklisi ‘Dans Etmem Lazım’ dansın iyileştirici ve yatıştırıcı gücüne odaklanıyor. House ritimleri barındıran şarkıyı dinlediğinizde tüm kötü hisleri bir kenara bıraktığınızı hissediyorsunuz. 

‘Dans Etmem Lazım’ (Tekli)

Ekin Alkan

Gülbaba Records

Dans etmenin gücü

El verdi 

Dünyaca ünlü DJ/prodüktörümüz Mahmut Orhan ekolünden bir isim MFK. O da iyi bir DJ olmanın yanı sıra yeteneğini prodüktör olarak da kanıtlama yolunda emin adımlarla ilerliyor. MFK’nın Fransız sanatçı Faros’yla ortak çalışması, Kenan Doğulu’nun nefis sözlere sahip ‘Tükendim Ben’ şarkısının adeta ikinci doğuşunu müjdeliyor. Bu yaz kulüplerde sık sık karşımıza çıkacak. 

‘Tükendim Ben’ (Remix)

MFK, Faros

Haberin Devamı

Doğulu Music

Dans etmenin gücü

Bir ilk 

Redd yeni projesi için Hande Yener’in diskografisinin en güzel şarkılarından ‘Kibir’i yeniden yorumladı. Grup, söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan şarkıyı elektronik öğelerle içeren indie rock tarzında düzenlemiş. 20’nci yılını kutlayan grup ilk kez cover şarkılardan oluşan bir seri hazırlanıyor. ‘Kibir’ de bu projenin ilk teklisi. 

‘Kibir’ (Tekli)

Redd 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!