Sürekli duşa giriyor ama yine de kötü koktuğunuzu düşünüyor musunuz? Böyle bir şey mümkün değilmiş gibi gözükse de çok sık duşa girmek gerçekten kötü kokmanıza neden olabiliyor. Peki ne sıklıkla banyo yapılmalıyız? Çok sık banyo yapmak nasıl daha kötü kokmamıza neden olabilir? Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nalan Kükürt tüm sorularımızı yanıtladı
#SağlıkYosunu sabunu; cilde yararı olan sabunlar içerisinde ilk sıralarda bulunmaktadır. Doğal metotlarla yapılması bakımından ve sağlık açısından çok yararlıdır. Yosun sabunu, yosundan sağlanmaktadır. Eşsiz bir temizlik ürünüdür. Peki, yosun sabunu ne işe yarar, nasıl yapılır ve kullanılır? Yosun sabunu nelere iyi gelir, cilde ve saça faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yosun SabunuArı zehri, içerdiği peptid ve enzimlerle Parkinson, Alzheimer, Amyotrofik Lateral Skleroz gibi santral sinir sistemi hastalıkları ve inflamasyonun aktif olduğu cilt hastalıklarında tedaviye destek özellik göstermektedir. Arı zehri, potansiyel apitoksin özelliğiyle yeni nesil ilaçlar için umut vaat edicidir.
#Arız Zehri Tedavisiİnsanlar hayatı boyunca farklı hastalıklarla karşılaşabiliyor. Psoriasis hastalığı da kişilerin yaşayabileceği hastalık türleri arasında bulunuyor. Psoriasis hastalığının tam olarak ne olduğu ve nasıl geçeceği kişilerce araştırılan bir bilgidir. Psoriasis hastalığının belirtileri ve nedenleri merak edilen bilgiler arasındadır. Psoriasis nedir ve nasıl geçer? Psoriasis belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında tüm detayları derledik.
#Psoriasis Nedir?Zeytinyağı, tarihin derinliklerinden gelen, insanoğluna her zaman hizmet eden, dört büyük dinin kutsal kitaplarında yer alarak kutsanmış bir yağ. Binlerce yıldan beri Anadolu topraklarından fışkırarak dünyanın her yerine yayılan zeytin ağacı, günümüzde 54 ülkede yetiştirilmeye çalışılıyor. Çok değil, bundan 50-60 yıl önce sadece Akdeniz Havzası’nda yetiştirilirken acaba neden bugün Suudi Arabistan çöllerinde, Avustralya’nın bakir topraklarında, Güney Amerika’nın pampalarında ya da Japonya’nın kısıtlı tarımsal alanlarında zeytin ağacı yetiştirilmeye çalışılıyor? Günümüzde zeytin ağacı yeniden keşfedildi. Son 50 yılda yapılan araştırmalar göstermiştir ki, zeytinyağı şifa kaynağıdır.
#İzmirTürkiye’de görülme oranı yüzde 1,5 olan ve dünyadaki 125 milyondan fazla kişide rastlanan psoriasis (sedef hastalığı) hakkında önemli açıklamalarda bulunan Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih Akyol, sedef hastalığı olmayan insanlarla karşılaştırıldığında, sedef hastalarının kalp ve damar sisteminde birtakım hastalıkların sıkça görüldüğünü söyledi.
#CiltHavaların soğumasıyla birlikte şiddetlenen sedef hastalığının sadece bir deri rahatsızlığı olmadığına dikkat çeken Dermatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Dünyada ortalama 125 milyon insanın, ülkemizde ise 1 milyona yakın sedef hastası olduğu düşünülüyor. Sedef hastalarında obezite, diyabet, bağırsak hastalığı ve kalp damar hastalıkları görülme oranının arttığı görüldü. Uzun yıllar tedavi almayan hastalarda, derideki bu iltihabın, damarlarla diğer organlarda da bozukluklara yol açma durumu olduğu unutulmamalı” dedi.
#Sedef HastalığıHavaların soğumasıyla birlikte şiddetlenen sedef hastalığının sadece bir deri rahatsızlığı olmadığına dikkat çeken Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Dünyada ortalama 125 milyon insanın, ülkemizde ise 1 milyona yakın sedef hastası olduğu düşünülüyor. Sedef hastalarında obezite, diyabet, bağırsak hastalığı ve kalp damar hastalıkları görülme oranının arttığı görüldü. Uzun yıllar tedavi almayan hastalarda, derideki bu iltihabın, damarlarla diğer organlarda da bozukluklara yol açma durumu olduğu unutulmamalı” dedi.
#Doç. Dr. Filiz Topaloğlu DemirTürkiye’de bir milyondan fazla kişiyi etkilediği tahmin edilen sedef hastalığı (psoriasis) konusunda Dünya Psoriasis Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Psoriasis Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Uludağ Üniversitesi Dermatoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan, sedef hastalığının görünenin çok ötesinde bireysel ve toplumsal etkileri olduğunu ifade ediyor.
#Dünya Psoriasis GünüSedef hastalığı (psoriasis), deride sedef rengi pullarla kaplı kızarıklıklar şeklinde ortaya çıkan bir hastalık... Genellikle 15-35 yaş aralığında ortaya çıkıyor, yaşam boyu iyileşmeler ve tekrarlarla devam ediyor. Soğuktan etkilenen cilt nedeniyle kış aylarında daha aktif hale geliyor. Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Öztürkcan, 29 Ekim Dünya Sedef Haftalığı (Psoriasis) günü öncesinde hastalık hakkında detaylı bilgiler verdi, konuyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
#Sedef HastalığıYalnızca bir cilt hastalığı olarak bilinen sedef hastalığına (psoriasis), eklem tutulumu, obezite, şeker hastalığı, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği, damar sertliği, kalp krizi, Crohn ve Ülseratif Kolit gibi iltihabi barsak hastalıkları eşlik edebilir. 29 Ekim Dünya Psoriasis Günü vesilesiyle Deri ve Zührevi Hastalıklar Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Didem Didar Balcı önemli bilgiler paylaştı.
#Sedef''Health Problems'' Sağlık Sorunları demektir. ''İllness'' - ''Sickness'' ve ''Disease'' sözcüklerinin Türkçe karşılığı ise hastalıktır. ''Medication'' - İlaç anlamına gelirken ''Receipt'' kelimesinin anlamı reçetedir. 5. sınıflar İngilizce Health Problems (Hastalıklar - Sağlık Problemleri) konusunu ayrıntılı bir şekilde anlattık.
#5. Sınıf İngilizce Health Problems (Hastalıklar - Sağlık Problemleri) Konu AnlatımıToplumda yaygın olarak görülen sedef hastalığı kış aylarında alevlenme dönemine girerken, dermatoloji uzmanı Dr. Ufuk Güleç, “Üst solunum yolu enfeksiyonları, sistemik alınan kortizon, bazı tansiyon ilaçları ve ağrı kesiciler, ruhsal stres sedef hastalığını başlatabilir veya alevlendirebilir” dedi.
#Sedef HastalığıSedef, tüm dünyada yaygın görülen, genetik ve çevresel faktörlerle ortaya çıkan bir deri hastalığıdır. Deride kırmızı, keskin sınırlı, üzerinde sedef rengi kepeklenmeler (pullar) gösteren yamalar ile tanınır. Kadın ve erkeklerde eşit oranda görülür ve genellikle 15-30 yaş arasında başlar. Peki, sedef hastalığı bulaşıcı mı?
#Sedef HastalığıTıp dilinde 'psoriasis' olan ve deride görülen sedef hastalığı, günümüzde internet üzerinden merak edilen konulardan biri olmaya devam ediyor. Hastalık, özellikle diz, dirsek,sırt ve sakrum denen kuyruk sokumunda kızarıklık, pullanma ve deride dökülme ile kendisini gösterebilir. Peki, dermotolojik olarak tedavi edilen sedef hastalığı nedir ve nasıl anlaşılır? İşte merak edilenler...
#Sedef Hastalığı Nedir?TÜRKİYE İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Kudret Önen, gerçeğe aykırı sağlık raporlarının işyeri düzenini, disiplinini bozan ve işgücü maliyetlerini yükselten çok boyutlu bir soruna dönüştüğünü belirterek, bu konuda düzenleme yapılmasını istedi.
#Kudret ÖnenHavaların ısındığı ve güneşin kendini daha çok gösterdiği bu dönemde siz de bronz bir tene sahip olmak isteyenlerden misiniz? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Meriç güneş ışınlarından faydalı yararlanmamız için önemli uyarılarda bulundu…
#Yaz