Bizim kültürümüzde yemeğe genellikle çorba ile başlanır, ana yemek ve salata yenir, yanında ayran, su ya da başka bir içecek içilir, üstüne de tatlı ya da meyve tüketilir. Bu sıralama ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor ama bilim insanları, sağlığımızı ve metabolizmamızı etkileyen şeyin yalnızca yediğimiz yiyeceklerin türü değil, aynı zamanda bunları yeme sıramız olduğunu söylüyor. Yemeği yeme sıramız kan şekeri düzeyinden tokluk hissine kadar pek çok şeyi etkiliyor. Peki yemekleri hangi sırayla yemeliyiz? Uzman diyetisyenler Safiye Keskin ve Didem Yıldız Küçük ile konuştuk.
#SağlıkHızlı kilo vermek ve daha hızlı yağ yakmak için karbonhidratsız diyet uygulayanlar ya da karbonhidrat alımını maksimum düzeyde azaltanlar başarıya ulaşıyor mu? Beslenmede belirli besin gruplarını azaltıp, belirli besin gruplarını yoğun olarak tüketmek kilo verdiriyor mu? Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Kazanç kısa sürede kilo vermek için tek tip beslenmeye yönelenleri uyarıyor.
#DiyetSpor yapmak, hayatımıza kattığımız en anlamlı niteliklerden biri. Sağlıklı bir yaşam, berrak bir zihin, yaşamı kolaylaştıran kondisyon ve esnekliğin yanı sıra kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan belki de en iyi araç spor ile uğraşmak... Bir sporcunun başarısını belirleyen pek çok koşul bulunur. Biz bu yazıda, sporda başarının temelini oluşturan en önemli etmenlerden beslenmeyi odağımıza alıyoruz.
#Egzersiz Öncesi Nasıl Beslenmeli?- OMÜ Samsun Sağlık Meslek Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Özenoğlu: -"Okullarda kuru üzüm dağıtılması hem çocukların enerji ihtiyacını hem de demir, kalsiyum gibi besin ögelerinin karşılanmasına katkıda bulunacaktır"