Çikolata sevenlerin hayır diyemeyeceği tatlıların başında gelen profiterol, yapımı zor olarak görünse de bazı püf noktalarına uyulduğu zaman oldukça kolay hazırlanıyor. Özellikle kreması ile damakta enfes tat bırakan profiterol kendi zevkinize göre farklı içeriklerle de yapılıyor. Peki, profiterol hamuru nasıl yapılır? Profiterol yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, kolay profiterol tarifi ve malzeme listesi
#Profiterol Nasıl YapılırEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Sütlü, beyaz, bitter... Brownie, profiterol, rokoko... Çikolatasız bir dünya hayal edemeyenler için çeşit çok... Sadece kokusu bile mutluluk hormonu salgılatan bu özel tadı ne sıklıkla, nasıl yiyorsunuz? Şef İdil Yazar’ın tarifleri ilham olacak cinsten...
#İdil YazarMutfağımda vazgeçemeyeceğim iki ana malzemeden biri tereyağı. İkincisiyse özellikle sonbahar ve kış aylarında hemen her tarifimde kullandığım bitter çikolata. Bu ikiliye sonbaharda en çok yakışan eşlikçinin de armut olduğunu düşünüyorum. Bu meyveyi çikolatalı tarifler kadar hamur işlerinde ve marmelatlarda da kullanıyorum...
#Hamur İşiYemek dünyasının Oscar’ı olarak da bilinen 2021 Best in the World Gourmand ödüllerinde 'Yap Ye Paylaş' kitabı ile ülkesini tüm kategorilerde temsil etmeye hak kazanan ilk Türk yazar Şef Aydan Üstkanat oldu. Yemek stilisti, yemek yazarı ve fotoğraf sanatçısı Şef Aydan Üstkanat ile ödüllerden geçen yolculuğu hakkında konuştuk...
#Aydan Üstkanat