Uluslararası Nöroloji ve Rehabilitasyon Toplantısı (INEREM) İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantıda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, robotik rehabilitasyonun MS, Parkinson, ALS gibi hastalıklarda da kullanıldığını. Uzman bir hekimle gerçekleştirilen robotik rehabilitasyonun omurilik hasarı bulunan hastalarda fonksiyonel kayıpları giderebileceğini belirtti. Prof. Dr. Kalyon, ayrıca kasılma sonucu hareket yeteneği azalan hastalarda da botoks uygulaması ile ilgili bilgi verdi.
#RobotArslan Gönenç, 68 yaşında, emekli bir mühendis. 2013 yılının Mayıs ayında beyin kanaması sonucu vücudunun sol yarısında felç gelişti. Erken dönemde yapılan tıbbı tedavilerinin ardından, 2013 Haziran ayında Bostancı Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne sevk edildi.
Sığ havuz ve deniz, balıklama atlayanlar için bir tuzak. Derinliği iki metrenin altındaki suda kafanın zemine çarpmasıyla boyun kemikleri kırılıyor, çıkıyor ve omurilik zedeleniyor. Bu talihsiz kaza Türkiye’de yılda çoğunluğu 15-18 yaşında ve erkek, yaklaşık 500 genci felç ediyor.
Romatem Robotik Rehabilitasyon Merkezi Tıbbi Koordinatörü Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, gerek yüz naklinde gerekse kol ve bacak nakillerinde cerrahi işlemlerin ve yoğun bakım tedavilerinin tamamlanmasından sonra bir an önce fizik tedavi ve rehabilitasyon sürecine başlanması gerektiğini bildirdi.
Romatem Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Tıbbi Koordinatörü Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, uğradığı silahlı saldırıda yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'in Almanya'daki Murnau Kliniğinde geçirdiği başarılı bir ameliyatla kafasındaki kemik dokusunun onarımının yapıldığını bildirdi.