Öğrenme güçlüğü; çocukların akademik başarılarını, bilişsel ve dil gelişimlerini ve sosyal ilişkilerini olumsuz etkileyen ancak normal ve normalin üzerinde zeka seviyesi ile seyreden bir bilişsel bozukluk. Öğrenme güçlüğü olan çocuk dinleme, konuşma, okuma, yazma, mantık yürütme, problem çözme ya da matematik alanındaki yeteneklerin kullanımında zorluk yaşar. Aynı zamanda, kişinin bilgiyi depolaması, işlemlemesi ve üretmesi konusunda da zorluk çekmesine neden olan ve mevcut koşullarda ömür boyu devam eden bir süreç.
#Öğrenmede Güçlük Yaşayan ÇocuklarCumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız bu yılda, bu coşkuyla gelecek nesillere armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yapılan çalışmalarla verilen emeklerle geleceğin yolunu aydınlatmayı kendine vazife bilen tüm Cumhuriyet insanlarımızla ikinci yüzyıla giriş yaptık.
#Konuk YazarSon 10 yılda yapılan araştırmalara göre otizmin en fazla görülen gelişimsel farklılık olduğu ortaya koyuldu. Sosyal etkileşimdeki yetersizlikleri ve tekrarlı davranışlarıyla öne çıkan ve sayıları günden güne artış gösteren otizmli bireylerin tek ilacıysa yoğun ve sürekli eğitim.
#OtizmÇocuklarda otizm görülme oranı 1985 yılından bugüne kadar yaklaşık 50 kat arttı. 1985’de 2 bin 500 çocuktan 1’inde görülen otizm, günümüzde her 44 çocuktan birinde görülüyor. Veriler, Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) 2021 istatistiklerinde yer alıyor. Uzmanlar bu büyük artışın en önemli nedeninin otizm ile ilgili farkındalık çalışmalarından kaynaklandığını belirtiyor.
#Otizm Spektrum Bozukluğu