Bu yıl ilk kez uygulanacak YKS’nin haziran ayında düzenleneceği açıklandı. YKS ilk kez uygulanacağı için stres yaşayan ve hazirana da daha çok olduğunu düşünen üniversite adayları ise, ders çalışma motivasyonlarının düştüğünü belirtiyor. Adayları uyaran uzmanların önerisi ise şöyle: “Hedefinizi belirleyin ve ona odaklanın. ”
#ÖğrenciOECD, PISA 2015 kapsamında 51 ülkede 15 yaş düzeyindeki öğrencilerin takım çalışması yaparken problem çözme becerilerini değerlendirdi. ‘İşbirliğine Dayalı Problem Çözme’ raporuna göre Türkiye, 35 OECD ülkesi arasında son sıraya yerleşirken; genel sıralamada sondan beşinci oldu. Her 10 öğrenciden 6’sı bu beceride en düşük seviyede yer aldı. Rapor, Türkiye’de öğrencilerin grup çalışmasını sevmediğini de ortaya koydu, yalnız çalışmak yerine bir takımın parçası olmayı tercih edenlerin oranı yüzde 48’de kaldı. Bu, tüm ülkeler arasındaki en düşük oran. Listenin ilk sırasında ise Singapur var. PISA'nın patronu Andreas Schleicher'e göre Türkiye'nin düşük performansının nedeni, eğitim sisteminin, öğrencilerin sınavlarda gösterdiği bireysel başarılarla sınırlandırılması.
#OECDMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın hafta sonu 40 dakikalık ders süresinin uzunluğuna yönelik eleştirisini eğitimci ve öğrencilere sorduk. Uzmanlar ders süresinin değil, konu anlatımının önemli olduğunu söylüyor. Eğitimcilere göre doğru planlanırsa 40 dakikanın üzerinde ders yapmak mümkün. Ancak yanlış eğitim materyalleri ve içerik kullanılırsa 20 dakika bile fazla olabilir.
#GazetehaberleriHacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Senemoğlu, Atatürk’ün öngördüğü Cumhuriyet eğitiminin, yaygın, demokratik, halkçı bir eğitim olduğunu belirtti. Senemoğlu, "Hedefe yalnız çocukları yetiştirmekle ulaşılamaz. Çocuklar, geleceğindir. Geleceği yetiştirecek anne ve babalar aydınlatılmalıdır" dedi.