100 yaşında hayatını kaybeden Türk halkbilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz toprağa verildi. ABD’de yaşayan ve kanserle mücadele eden Başgöz, tedavisinin Türkiye’de devam etmesini istemişti. Ankara Üniversitesi Rektörü Ünüvar, “İyi ki hocamızı Türkiye’ye getirmişiz, vedalaşabildik” dedi.
#İlhan BaşgözHollanda’nın Amsterdam kentinde koronavirüs tedavisi gören ve ‘tedaviye cevap vermiyor’ diye yaşam destek ünitesi kapatılacak olan Selahattin Kandaz'ın kızı Müberra Kandaz sosyal medya üzerinden yardım istedi. Kandaz, Türk makamlarına başvurdu ve Kandaz’ın Türkiye’ye getirilmesi için Sağlık Bakanlığı hemen harekete geçti. Kandaz dün akşam Ankara’ya getirildi.
#HollandaHürriyet yazarı Doğan Hızlan, Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte İlhan Başgöz’ün nasıl Türkiye’ye getirildiğini anlattı. Gece yarısı bir arkadaşının durumdan bahsettiğini belirten Hızlan, “Ben de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı aradım. Sağ olsunlar ilgilendiler” dedi.
#GazetehaberleriProf. Dr. İlhan Başgöz'ün hayatı, ambulans uçakla Türkiye’ye nakledilmesiyle gündeme geldi. Uzun yıllardır ABD’de yaşayan ve rahatsızlığı nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'ye getirilen Prof. Dr. Başgöz, Türk halk kültürü üzerine yaptığı araştırmaları ve yazdığı kitapları ile biliniyor. Türkiye'de ODTÜ, Bilkent, Van Yüzüncü Yıl gibi üniversitede dersler veren Başgöz, ABD'de California Üniversitesi ve Indiana Üniversitesinde görevini uzun yıllar sürdürdü. İşte, Prof. Dr. İlhan Başgöz'ün biyografisi ve hayatıyla ilgili merak edilen bilgiler...
#Prof. Dr. İlhan Başgöz KimUzun yıllardır ABD’de yaşayan Türk halk bilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi. Basın mensuplarına açıklama yapan Prof. Dr. Başgöz, "33 sene yurt dışında çalıştım. Yorgunluğun içindeyim. Memleketime dönmenin sevincini Enver Gökçe'nin dizesiyle anlatacağım; Senin emekçin olaydım, şen olası türküsü dost kokusu, dost selamı Türkiye" dedi. Çok yorgun olduğunu ve konuşamayacağını belirten Prof. Dr. Başgöz, tedavisi için Ankara Şehir Hastanesine götürüldü. Hürriyet yazarı Doğan Hızlan, İlhan Hoca'nın Türkiye'de tedavi görmek istediğini köşesinden duyurmuştu.
#İlhan BaşgözUzun yıllardır ABD’de yaşayan Türk halk bilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi. Basın mensuplarına açıklama yapan Prof. Dr. Başgöz, "33 sene yurt dışında çalıştım. Yorgunluğun içindeyim. Memleketime dönmenin sevincini Enver Gökçe'nin dizesiyle anlatacağım; Senin emekçin olaydım, şen olası türküsü dost kokusu, dost selamı Türkiye" dedi. Çok yorgun olduğunu ve konuşamayacağını belirten Prof. Dr. Başgöz, tedavisi için Ankara Şehir Hastanesine götürüldü. Hürriyet yazarı Doğan Hızlan, İlhan Hoca'nın Türkiye'de tedavi görmek istediğini köşesinden duyurmuştu.
#Prof. Dr. İlhan BaşgözABD’de yaşayan ve bir süredir hasta olan Türk halk bilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz'ün Türkyi'ye nakledildi. İlhan Başgöz 1965’ten bu yana Indiana Bloomington’da yaşıyordu. Amerikan Folklor Cemiyeti'ne onur üyesi seçilen İlhan Başgöz, Türk Folkloru ve Halk Edebiyatı dalındaki araştırmaları ile tanınıyor. İşte Prof. Dr. İlhan Başgöz'ün biyografisi...
#Prof. Dr. İlhan BaşgözUzun yıllardır ABD’de yaşayan Türk halk bilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla Türkiye’ye nakledildi. Hürriyet yazarı Doğan Hızlan, İlhan Hoca'nın Türkiye'de tedavi görmek istediğini köşesinden duyurmuştu.
#ABDTürkçeyi ve Türk folklorunu dünyaya tanıtan Prof. Dr. İlhan Başgöz (97) uzun yıllardır ABD’deydi. Bu ülkede kanser tedavisi gören ve şimdi pandemi nedeniyle seyahat edemeyen İlhan Başgöz Türkiye’ye dönmek istiyor. ÂBu konudaki mektup elime geçince hemen yakından tanıdığım, saydığım İlhan Başgöz’e kol kanat germesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı aradım. Bakan Koca da durumdan haberi olduğunu belirtti.
#YAZARAnkaralı söyleşilerin kasım konuğu, Prof. Dr. Serpil Aygün Cengiz. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi(DTCF), Halkbilim Bölümü, Etnoloji Anabilim Dalı’nda akademik çalışmalarını sürdüren Cengiz’in, fakültenin içerisine gizlenmiş Sergi Salonu’nu öğrencilerine gezdireceğini öğrenince, gruba katıldık.
#Prof. Dr. Serpil Aygün CengizKURBAN Bayramı süresince 147 civarında insanımız öldü ve 786’ya yakın insan yaralandı. Karayollarında bayram günleri haricinde de kazalar nerde ise bayramda olanlara yakın miktarda devam etmektedir. Bu olay, karayollarında, bir insanlık katliamıdır. Bunun ana sebeplerinden en önemlisi 60 yıldır tek taraflı; ülkede karayolu yapılmasıdır.
Gölge tiyatrosunun efsane kahramanı, bir uluslararası sempozyuma konu oluyor. Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi; UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ve UNİMA Milli Merkezi’nin katkısıyla düzenlenen sempozyum 27 ile 29 Nisan arasında Ankara'da gerçekleşecek. Sempozyum, "Somut Olmayan Kültürel Miras: Yaşayan Karagöz” adını taşıyor.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İlhan Başgöz, sayısı binlere ulaşan taşıt yazılarında, sevgiden gurbete, kadercilikten Tanrıya siteme kadar şoförün benimsediği ve benimsediği değerlerle ilgili değişik konular bulunduğunu söyledi.