Milli İstihbarat Teşkilatı, flaş bir operasyona daha imza attı. Güngören bombacısının Suriye'de bir evde gizlendiği belirlendi. 14 yıldır aranan terörist Nüsret Tebiş, düzenlenen operasyonla öldürüldü. 2008 yılında Güngören'de gerçekleştirilen alçak saldırıda 10 dakika arayla iki bomba patlatılmış; 5'i çocuk, biri hamile, 18 vatandaşımız hayatını kaybetmişti...
#MİTGaziantep'te balkondan şüpheli şekilde düşen 17 yaşındaki Duygu Delen'in ölümüyle ilgili davada 10 bin 800 lira para cezası ve 10 yıl hapisle cezalandırılan Mehmet Kaplan hakkındaki gerekçeli karar açıklandı.
#Duygu DelenOksitosin Tıp ve Sanat Platformu’nu kuran Prof. Dr. Elif Vatanoğlu Lutz, Asya’nın Nobel’i olarak bilinen ve dünya barışına katkıda bulunan kişilere verilen Gusi Barış Ödülü’nün sahibi olan ilk Türk kadın oldu.
#Prof. Dr. Elif Vatanoğlu LutzTekirdağ'ın Çorlu ilçesinde geçen 8 Temmuz'da meydana gelen ve 25 kişinin öldüğü, 340 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, 'kazanın meydana gelmesinde asıl kusurlu' bulunan Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım Onarım Şefi Özkan Polat, Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
#TekirdağAydın Doğan Vakfı'nın Kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın 1958 yılında mezun olduğu Erzincan Lisesi'nin çok yönlü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapımını üstlendiği 'Aydın Doğan Öğrenci Merkezi ve Konferans Salonu' düzenlenen törenle açıldı. Açılış töreninde Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner duygulu anlar yaşadı.
#ErzincanRoman, Türk edebiyatına Fransızcadan yapılan basit çevirilerle girdi. Yıl 1862’ydi, Fénelon’un romanı Türkçeye Yusuf Kâmil Paşa’nın çevirisiyle ‘Terceme-i Telemak’ olarak çevrildi. Sonra Victor Hugo geldi... İlk Türk romanıysa bundan 10 yıl sonra yayımlanacaktı. Şemseddin Sami’nin ‘Talat ile Fitnat’ın Aşkı’ adlı eseri, ana-babasının zorlamaları sonucu istemediği biriyle evlendirilen ve sonunda kendini öldüren genç bir kızı anlatıyordu. Sonra Ahmet Midhat Efendi’ler, Recaizade Mahmut Ekrem’ler geldi. Türk edebiyatı akımlardan etkilendi ve yazıldığı döneme ışık tutan eserler üretildi. Kimi yazar insanı öne çıkardı, kimi tarihi, siyasi tutumunu, kimi cinselliği... Hepsi biricikti, hepsi bize masa başında yazılmış gibi görünen ‘gerçek hayatlar’ı anlattı. Okuyana ‘hayatın anlamı’nı sorgulattı. Bir liste yapıp romanlara gömülsek insanların, ülkelerin, psikolojinin, siyasetin nasıl değiştiğine dair tarih dersi almamız da kaçınılmaz. İşte biz de bu büyük fotoğrafa bakalım istedik. Hürriyet Pazar olarak ‘sinema’ ve ‘müzik’ soruşturmalarının ardından eleştirmenler, yazarlar, akademisyenler, edebiyat öğretmenleri ve yayıncılardan oluşan 100 kişilik bir jüriyle ‘Türk Edebiyatının Gelmiş Geçmiş En İyi 100 Romanı’nı çalıştık. Tavsiyemiz bu listeyi alın ve onun izinden bir kütüphane oluşturun.
#Türk Edebiyatının En İyi 100 EseriDOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefatının ikinci yıl dönümünde memleketi Isparta’da anılıyor. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde ’Demirel’i Anmak ve Anlamak’ paneli düzenlendi. Panelin yapıldığı salonda katılımcılara Süleyman Demirel’in fotoğrafının bulunduğu rozet ile Türk siyasi tarihine damga vurduğu Demirel’le özdeşleşen fötr şapkasının seramikten yapılmış küçük örneği dağıtıldı.
#Süleyman Demirel