Dünya Sağlık Örgütü’nün salam, sucuk ve sosisin kanser riskini arttırdığı yönündeki açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı, şarküteri ürünlerinin kansere etkisi olup olmadığını araştırmak için bilim kurulunu acil olarak toplama kararı aldı. Peki uzmanlar ne diyor? Kırmızı et tüketiminin yetişkinler için günde 70 gram ya da haftada 500 gramı geçmesi halinde riskin arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Faruk Aykan, "Bu miktarın üstünde, sürekli her gün tüketilirse kolon kanseri riski yüzde 20-30 artıyor" dedi.
#KANSERMuhafazakar bir televizyon kanalında dört yıldır cinsel konularla ilgili program yapan üroloji uzmanı Prof. Dr. İhsan Karaman ‘Cinsel Sağlıktan Mutlu Aileye’ kitabıyla cesur bir çıkış yaptı. Ünlü İslam hukuku profesörü ve babası Hayrettin Karaman’ın önsözünü yazdığı kitapta muhafazakar camia için tabu olan birçok konuya cesaretle değiniliyor
Türkiye’de yaşanan son tartışmaların ardından, farklı üniversitelerden 611 profesör, doçent ve yardımcı doçent bir bildiri yayınladı. Aralarında Prof. Dr. Daron Acemoğlu ve Prof. Dr. Dani Rodrik dahil dünyaca ünlü akademisyenlerin de bulunduğu grup, fikir ve ifade özgürlüğü vurgusu yaptı.
#Akademisyenler