Eviniz, mutluluğunuzun ve hayatınızın merkezi… Bu yüzden evinizin güvenliğini sağlamanız her şeyden daha önemli. Evde değilken de içinizin rahat etmesini sağlayacak çözümü ise akıllı ev ve otomasyon sistemlerinin dünyaca ünlü markası Somfy sunuyor: Somfy Home Alarm, kolay kurulumu ve rahat kullanımıyla, evinizi ve ailenizi koruyor.
#Her Eve GüvenlikKahve kültürümüz derin bir tarihe ve köklü geleneklere sahip olsa da modern zaman karşısında evrim geçirdiğine tanıklık ediyoruz. Pazar, dünyadaki trendlerle birlikte büyük bir dönüşüm geçirirken modern kahve çeşitleri ve global kahve trendleri de piyasada kendine büyük bir yer edindi. Modernleşen pazarla birlikte espresso, cappuccino, latte, macchiato gibi çeşitli kahve türleri ülkemizde de popülerleşirken, kahve artık tüm kuşaklar için bir içecek tüketiminden ibaret değil; sosyal, profesyonel ve kişisel etkileşimlerin, kültürel deneyimlerin ve günlük ritüellerin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. “Kahve bahane, deneyim şahane” diyenlerin taleplerini göz önüne alan Alman teknoloji devi Fakir Hausgeräte ve De’Longhi, kullanıcı dostu tasarımları ve teknolojik yenilikleriyle öne çıkararak günlük yaşamı kolaylaştıran pratik çözümlere odaklandı. Kaave ise, her iklim kuşağından gelen ve farklı notaları buluşturan kahve lezzetiyle 5. nesil akıma öncülük ediyor.
#Sponsorlu İçerikTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 2022 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve gençlerin yeni nesil ulaşım teknolojilerine odaklanmasını sağlayan Hyperloop Geliştirme Yarışması final süreci TÜBİTAK Gebze Kampüsü’nde başladı.
#TEKNOFESTZaman olarak çok kısa süren bazı anlar ve olaylar, yaşamlarımızda derin kırılmalar ve acılar oluşturur. Mesela deprem de böyledir. İnsanlık tarihinde en kısa sürede en büyük yıkıma sebep olan doğal afet olayıdır, deprem. Küçük ölçekli depremler genellikle 10 ila 30 saniye, büyük ölçekli ve şiddetli depremlerse 60 ila 90 saniye sürer. Sadece yerkabuğunun katmanlarında değil, ruhumuzda, kalbimizde ve zihnimizde de kırılmalar oluşturan, etkileri yüzyıllar boyu süren bir felakettir, deprem. Ülkemizde, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan deprem nedeniyle on binlerce insanımız ne yazık ki hayatını kaybetti. Bu büyük felaketin acı izlerini silmek on yıllar boyu devam edecek bir mücadele gerektirecek.
#Konuk YazarLojistik ve ağır yük taşımacılığı sektörünün çalışan bulmakta zorlandığını dile getiren Hareket Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Esmen, ‘Hareket Akademisi’ni kurduklarını söyledi. Esmen, ”Teorik ve pratik eğitim programlarıyla hem çalışanlarımızın yetkinliklerini artırıyor, hem de sektördeki nitelikli işgücü açığını kapatmaya katkı sağlıyoruz” dedi.
#ALİ RIZA ESMENUstadan çırağa geçen, el emeği ve beceri isteyen 123 meslek kayboldu veya kaybolmaya yüz tuttu. Teknolojinin ilerlemesi gibi sosyal hayatı etkileyen birçok faktör yeni meslekleri ortaya çıkarırken geleneksel bazı mesleklerin ve zanaatların kaybolmasına sebep oldu. İşte kaybolan ve kaybolmaya yüz tutmuş meslekler...
#Özge EsenBurası ilk ünitesi tamamlanmak üzere olan Akkuyu Nükleer Santralı. Birinci ünitedeki santralın kalbi olarak adlandırılan ‘reaktör şaftı’na ve nükleer reaksiyonun başlamasıyla büyük miktarda enerjinin açığa çıkacağı merkez salona, ilk ve son kez Hürriyet Ankara Haber Müdürü Hacer Boyacıoğlu, fotomuhabiri Selahattin Sönmez, CNN Türk Kameramanı Barış Tan ile birlikte girdik. Reaktörün kalbi bizim ziyaretimizden kısa bir süre sonra kapanacak ve sonrasında bir asır boyunca açılmayacak.
#AkkuyuAltmışlı ve yetmişli yıllar enformasyon toplumu teorilerinin ışığında dijital devrimin ayak seslerinin duyulmaya başlandığı yıllardı. Doksanlı yılların sonlarından itibaren ise diğer tüm alanlarda olduğu gibi medya alanının da dijital ortamlara yöneldiğini gördük. Hatta medya ürünleri, dijital dönüşümün ateşleyicisi konumundaydı.
#Konuk YazarRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davet üzerine 24 yıl sonra ilk kez geldiği Kuzey Kore’de yaşananların yankısı sürüyor. Başkent Pyongyang’de Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un ile anlaşma imzalayan Rus lider Batı’ya sert bir mesaj vermişti.
#RUSYAYapay zekâ alanındaki gelişmeler eğitimden bilime, finanstan yazılıma, tıptan turizme tüm alan ve sektörleri kökünden değiştirip dönüştürmeye çoktan başladı. Open AI şirketinin geçtiğimiz günlerde GPT-4o isimli en gelişmiş büyük dil modelini kullanıma sunması ile birlikte özellikle dillerin ve buna bağlı olarak dil öğrenimi ve çevirinin geleceği eğitimde en tartışmalı konulardan biri olarak önümüzde duruyor
#Konuk YazarHepsiburada, "Hepsiburada Tech Academy" programıyla 42 Türkiye (42 in Türkiye) öğrencilerine iş hayatı deneyimi yaşatacak. Okulun İstanbul ve Kocaeli'deki kampüslerinde gerçekleştirilecek 8 modülden oluşan eğitim ile Hepsiburada’nın uzman teknoloji kadrosu, teknoloji alanındaki farklı çalışma konularını ve uygulamalarını ele alacak. Hepsiburada ve 42 Türkiye iş birliği kapsamında okulda 2 yıllık temel eğitimini tamamlayan öğrencilere de staj imkanı sunulacak.
#Sponsorlu İçerikMastercard ve Garanti BBVA, kart sahiplerinin e-ticaret deneyimlerinin güvenli ve şeffaf olması için yeni iş birlikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Türkiye’de bir ilk olarak, Garanti BBVA kart sahipleri artık Masterpass’e kayıtlı banka veya kredi kartlarını hangi işyerlerinde listelemeye izin verdiğini BonusFlaş ve Garanti BBVA Mobil uygulaması üzerinden tek bir platformda görebiliyor.
#Sponsorlu İçerikİstanbul Bilgi Üniversitesi Teknolojide Girişimcilik ve İnovasyon Yüksek Lisans Programı ile İş Bankası Grubu’na bağlı Yapay Zekâ Fabrikası (YZF) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Öğrencilere girişimcilik yolculuğunda destek vermeyi ve girişimcilik ekosistemine katkı sağlamayı hedefleyen protokol kapsamında Yapay Zekâ Fabrikası işbirliği ile girişimcilik dersleri düzenlenerek start-up proje fikirleri geliştirilecek
#1Her ölçekte işletme için öncelikli gündem dijital dönüşüm oldu. Tabi bu süreçte yazılım ihtiyacı da kritik önemde. KOBİ’lerin hızlı ve uygun maliyetli yazılım ihtiyacını gören yerli girişim Xpoda, ‘kodsuz yazılımla’ dijital dönüşümü hızlandırıyor. Kendi girişimini kurmak isteyen start-up’lar da fikirlerini hızla yazılıma çevirip piyasaya sunabiliyor.
#KOBİTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 2022 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve gençlerin yeni nesil ulaşım teknolojilerine odaklanmasını sağlayan Hyperloop Geliştirme Yarışması için başvurular 20 Şubat tarihine kadar devam ediyor.
#TEKNOFESTBu hafta oldukça dinamik. Mars artık Kova burcunda. Hepimiz hayatlarımızın farklı alanlarında özgürlük mücadelesi vermeye başlayacağız. Kurallar, kontroller, kısıtlamalar oldukça rahatsız edici olacak. Aslanlar meydan okumalarla karşılaşabilir, Yaylar yakın çevrelerini kırabilir; Başaklar sağlık, Yengeçler finans sorunlarıyla uğraşabilir.
#Dinçer GünerDijitalleşen dünyada çocukları ekranlardan uzak tutmak kolay değil. Kimi anne baba çocuklarını erken yaşta ekranla tanıştırmayı doğru bulurken kimisi bu süreci mümkün olduğunca ertelemeye çalışıyor. Uzmanlara göre çocukları ekranla tanıştırmak için en az 2 yaşına kadar beklemek gerekiyor ama günümüzde bunu uygulayabilen ebeveyn sayısı oldukça sınırlı. Peki bu konuda bir standart var mı? Çocuklar ekranla ne zaman tanışmalı? Kaç yaşında ne kadar süre ekrana maruz kalınmalı?
#Ekran Maruziyeti10 yılı aşkın süredir iş dünyasında faaliyet gösteren Egeli OSGB (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi), alanında uzman iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri ile iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilgi birikimlerini çözüm ortaklarıyla paylaşarak hizmet sunmaya devam ediyor. İş sağlığı ve güvenliğinde inşaat sektörüne değinen Egeli OSGB Yönetim Kurulu Başkanvekili Emre Ayaz, “Egeli OSGB olarak bugüne kadar Ege Bölgesi’nde yapımı gerçekleştirilen tünel, otoyol ve gökdelen gibi büyük inşaat projelerinde, bölgenin en büyük madenlerinde ve iş dünyasına liderlik yapan birçok fabrikada çözüm ortağı olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimi konularında ve çalışanların sağlık tetkiki ve raporları alanında sorumluluk üstlenerek görev aldık. 82 A-B-C sınıfı iş güvenliği uzmanı, 34 iş yeri hekimi, 36 hemşire ve yardımcı personel olmak üzere 150’nin üzerinde personelle hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.
#1Dijitalleşen dünyada çocukları ekranlardan uzak tutmak kolay değil. Kimi anne baba çocuklarını erken yaşta ekranla tanıştırmayı doğru bulurken kimisi bu süreci mümkün olduğunca ertelemeye çalışıyor. Uzmanlara göre çocukları ekranla tanıştırmak için en az 2 yaşına kadar beklemek gerekiyor ama günümüzde bunu uygulayabilen ebeveyn sayısı oldukça sınırlı. Peki bu konuda bir standart var mı? Çocuklar ekranla ne zaman tanışmalı? Kaç yaşında ne kadar süre ekrana maruz kalınmalı?
#Bir Sorudan Fazlası