Gelinim Mutfakta yarışması hafta içi her gün farklı tariflerle sofralarımıza konuk oluyor. Günün tarifi Gelinim Mutfakta pofuduk tavuk izleyenler tarafından merak konusu oldu. Peki pofuduk tavuk nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta pofuduk tavuk tarifi...
#Pofuduk TavukVegan ve vejetaryen beslenme, toplayıcı insanların dönemi kadar eski olsa da avcılıkla ve ateşin bulunmasıyla birlikte yenmeye başlanan hayvanlar yüzünden unutulmuş durumdaydı. Ta ki günümüze; et endüstrisinin yarattığı korkunç görüntülere, çalışma şekillerine, hareket edemeyip antibiyotiklerle şişirilen hayvanların ayyuka çıkmasına; farklı diyetlerin sonuçlarının laboratuvar ortamında klinik olarak test edilebilmesine ve kıyaslamalar yapılmasına ve yeme alışkanlıklarının hastalıkların kaynağı olarak gösterilmesine kadar.
#VeganSütlü tatlı geleneğimize sahip çıkan köklü bir markanın dünyaca ünlü bir pastane ustasıyla işbirliği yaptığını öğrenince meraklanmamak elde değil... Artık Paris’teki pastanelerle yarışacak seviyede, katman katman, pofuduk kruvasanlar çıkardıklarını da duyunca, hemen gidip tadına bakmak istedim.
#KruvasanSon dönemde kahvaltı sofralarında tatlı lezzetleri sevenlerin favorileri, pancake’ler ve krepler. Aynı lezzetin iki farklı mutfağa mensup halleri diyebileceğimiz pancake ve krep arasındaki en önemli fark da kabarıklık ve büyüklük. Sizin için pancake yapmanın inceliklerini, pancake’le uyumlu lezzetleri ve pancake’in krepten farklarını aşağıda özetledik. Tariflerin eşlik ettiği bu püf noktalarını sakın kaçırmayın…
#Pancake Nasıl YapılırProf. Dr. Canan Karatay insan ömrünün uzadığı iddiasına karşı çıkarak "Nereye uzuyor insan ömrü Allah aşkına? Kandırılıyorsunuz efendim. Kan-dı-rı-lıyor- su-nuz! İnsan ömrünün uzadığı falan yok. İngiltere, Amerika, Fransa hepsi endişe içinde, “Çocuklarımız bizden daha kısa ömürlü olacak” diye. Neredeyse bütün çocuklar, gençler hasta. Gençlerin hepsi sorunlu" şeklinde konuştu.
#Canan KaratayYeni yıl için kendinize koyduğunuz bir beslenme hedefi var mı? Daha çok su içmeniz mi lazım, daha fazla uyumanız mı? Beslenme ve diyet uzmanı Dilara Koçak’ın hazırladığı ‘İyi Yaşam Günlüğü’ sayesinde neyi ne kadar yaptığınızı not edip rutininizi yakın takibe alabilirsiniz. Koçak’la bu işe yarar günlüğü, gelecek yılın beslenme trendlerini ve yılbaşı gecesi hem sağlıklı hem de leziz bir sofra kurmanın ipuçlarını konuştuk.
#Dilara Koçakİngiliz The Observer gazetesi aylık yemek dergisinin Aralık sayısını 2015'in bilançosuna ayırdı. Dergi, dünyanın en önde gelen restoranlarının ve yemek yayınlarının yıldız isimlerine 2015'te yedikleri en iyi yemekleri sordu.
#Yemek KültürüTek bir terlikle idare edilen günler geride kaldı. Ev giyimi kavramı ve bu alanda hizmet veren markalar yayıldıkça, evde giyilen terliklerin çeşidi arttı. Hatta artık terliğin de bir modası var diyebiliriz. Polaris Yönetim Kurulu Başk. Yard. İsmail Güvel, "Görüntü önceki yıllara göre çok daha fazla önem kazandı. Son dönemde babetler dikkat çekiyor. Ev babetleri ayakları sıcak tutmanın yanı sıra en az sokak babetleri kadar şık ve çekici tasarlanıyor" diyor.
Havalar iyice ısınıyor ve artık bahçelere çıkıyoruz. Açık havada kahvaltı ya da yemek keyfi yaşarken, yeşil çimenlere yayılmak, ağaçların altında bacaklarımızı uzatmak, doğa manzarasına dalmak, bir hamakta kitabımızı okumak ya da şekerleme yapmak hepimizin ruhuna iyi gelecek.