Güncelleme Tarihi:
izmir’i pizza ile tanıştıran Fil Pizza’nın yerine açılan Pexmet, ürün yelpazesini hızla genişletiyor. Pexmet’in yaratacısı ise izmir’de sektörün ünlü isimlerinden, Cafe Reci’s, Cafe La Cigale, Coco Loco, La Folie, Ekose, Apropo gibi mekanlara imza atmış ve franchising hizmetinde marka olmuş Jo Kohen.Jo Kohen, Alsancak kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin girişindeki Fil Pizza’nın yerine açılan Pexmet’in de İzmirliler’i yeniliklerle tanıştıracağını söylüyor. Yurtdışında oto teknisyenliği bölümünü bitirdikten sonra Tadmor Pastacılık Okulu’nda eğitim alan Kohen, yemeğin yaratıcı bir sanatçılık dalı olduğunu, izmir’e kazandırdığı 30 restoranın ardından daha 20 projesinin de sırada beklediğini belirtiyor. Geleceğin konseptiAnlaşma yaparak bağımsız yatırımcılara sistemini ve markasını kullandırma yöntemi olan franshising tarzı ile izmir’de yaratılan Pexmet’in tarzının fast food olmadığına dikkat çeken Kohen, “Minimum fiyatla, maksimum faydayı sağlayacak yemeği verebilmek için değişik bir konsept oluşturduk. Mutfakta profesyonel bir aşçıya ihtiyaç duyulmayan bu sistem, geleceğin kafe konseptinin bir zinciri. Çünkü sabah kahvaltısından dondurmaya, kurabiyeden tatlıya, ana yemekten Türk kahvesine kadar herşey var. Orta kesimin de güzel bir yerde yemesini istiyoruz” diyor.YEMEK SANATTIRBir yıldan bu yana yürüttükleri Pexmet macerasının son derece olumlu gittiğini anlatan Kohen, Pexmet’te Türk mutfağının yanısıra çin, Meksika, Fransız mutfakları başta olmak üzere dünya lezzetlerinden esintilerin bulunduğunu dile getiriyor. Ekmek arası fiyatına güzel bir yemek için yola çıktıklarını kaydeden Kohen, çabuk yenebilecek ve kolay hazırlanan, yeni nesilin de beğeneceği bir mönü seçtiklerini ifade ediyor.ÖNCE EKİPBütün gününü Pınarbaşı’ndaki imalathanede geçiren Kohen, 20’nin üzerinde personelin çalıştığı imalathanede pastane, dondurma, tavuk ve et mamulleri üretimi, soslar gibi ayrı bölümlerde üretilen ürünlerin son teknoloji ile dondurularak tek merkezden Pexmet’lere dağıtıldığını kaydediyor. Başarılarını arkasındaki ekibe bağlayan Kohen, bu durumu “Bu bir ekip işi ve her ekibin bir orkestra şefine ihtiyacı var. Ben müzik çalmayı bilmiyorum ama müziği duymayı çok iyi biliyorum. Ancak başarı insansız olmaz, işini çok seven insanlara ihtiyacımız var, çünkü çok detaylı bir iş yapıyoruz” sözleriyle açıklıyor.
Akapunktur uzmanından ‘Öldürmeyen Yemekler’Mehmet KURT, (DHA)ÖLDÜRMEYEN Yemekler adlı kitap yayınlayan İzmirli Akupunktur Uzmanı Dr. Alparslan Bilen, ilk imza gününü müdavimi olduğu Alican Restoran’da gerçekleştirdi. Kitabını öncelikle bekarlar ve beceriksizler olmak üzere herkes için yazdığını söyleyen Bilen, “Her ne kadar ‘insan ağzına ne girdiğine değil ağzından ne çıktığına dikkat etmelidir’ denilse de, insan evladı naçiz vücudunu bir an evvel toprak yapmaya uğraşırcasına ne bulduysa ağzına tıkıştırmamalı. İnsanlar ağaç kovuklarından inip, mağaralarından çıkıp atomu paramparça ettiler, ama nasıl beslenileceği konusunda bir ortak karara varamadılar. Bu ve buna benzer nedenler beni böyle bir kitap yazmaya yönlendirdi” dedi. Alparslan Bilen’in yazdığı kitapta lezzetli yemek pişirmeden Akdeniz beslenme kültürüne ve çeşitli yemek tariflerine çeşitli bilgiler yer alıyor.
Dumanı üstünde yeni lezzetlerHÜRRİYET / izmir1999 yılında turizmci Veysi Öncel tarafından kurulan ve 2007 yılında franchise sistemine geçen Ekmekiçi, 2009 yılı itibariyle 13 şubeye ulaştı. Ekmek arasına bir şeyler koyup atıştırma alışkanlığından yola çıkarak oluşturduğu nefis mönülerini lezzet tutkunlarıyla buluşturan Ekmekiçi, kendi ürettiği çıtır çıtır ekmeklerin içinde izmir döneri, Adana kebap, Urfa kebap, kokoreç, beyti, kömbe gibi ürünleri sunuyor. Değişmeyen formüllü lezzetlerine yenilerini ekleyen Ekmekiçi’nin izmir’in meşhur boyozundan, pofuduk gobit ekmek içinde közlenmiş patlıcan, soslu köfte, köy gobite, Anadolu’nun eşsiz lezzeti, kapalı pizza formunda nefis patilladan, sultan tostuna kadar 7 yeni çeşidi de ilgi gördü.