Lor peyniri ve kuru naneli iç harcıyla piruhi mantısı, kızartılarak veya haşlanarak sunulan salyangoz, kızarmış soğanla servis edilen müceddere pilavı bir yana Kıbrıs denince akla gelen ilk lezzet, şeftali kebabı... Harnup pekmezli gullurikya da öne çıkan tatlılarından... Tüm bu lezzetleri tanıtmak hem Kıbrıs’taki hem de dünyaya yayılmış Kıbrıslı Türklerin en önemli vazifelerinden olmalı.
#Kıbrıs YemekleriMantının en önemli unsuru hamurudur. Mantı yapılacak hamurun iyice yoğurulması ve doğru kalınlıkta açılması şarttır. Siz de evinizde mantı yapmayı düşünüyorsanız, mantı hamuruyla ilgili ipuçlarımıza mutlaka bir göz atın. İşte mükemmel bir mantı için mantı hamuru tarifi ve püf noktaları…
#Mantı Hamuru Nasıl YapılırPirohu mantısı Kıbrıs mutfağına özel hamur işi türlerindendir. Pirohu Mantı hamuru içine lor peyniri konulur. Et suyunda pişirilir. Üzerine kuru nane konulur. Kuzey Kıbrıs Türk mutfağında ve Güney Kıbrıs Rum mutfağında yapılmaktadır. Peki, Kıbrıs mantısı pirohu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kıbrıs Pirohu mantısı tarifi ve malzemeleri...
#PirohuEn sevilen hamurişlerimizden mantıyı kimi yoğurdu bol seviyor, kimi üzerine pul biberli yağından gezdirmeden asla yemiyor... Minik minik kapatılan Kayseri usulünden bol ceviz serpilen Sinop’a, Özbek mantısından Çerkes’ine çeşitleri de çok. Jürimizden mantının en iyilerini bulabileceğimiz adresler...
#Mantı