Michelin Rehberi yıldız alan ve listelerine giren restoranları geçen hafta açıkladı. İster yıldız verilsin, ister listeye konsun ama iyi bir meyhanemiz, balıkçımız ve kebapçımız yemek kültürümüzün temel yapıtaşlarını oluşturduğu için çok önemli. Yani anlaşılan o ki, Michelin’in artık ‘Ben yaptıysam doğrudur’ kafasından çıkması gerek...
#Ebru ErkeİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçmenin velinimet olduğunu belirterek, “Bu unutuldu, ağalara bunu birlikte hatırlatacağız. Ben dahil, hepsi karşınızda ‘hazır ol’da duracak. Siz seçmensiniz. Seçmenin velinimet olduğunu anlatmak için yollardayım. Sizlerle el ele tutuşup seçimde sandıkta bu arkadaşları demokrasiyle göndereceğiz” dedi.
#Meral AkşenerTaklit etmeyen, farklı mutfak ve teknikleri güzel bir araya getiren yemekler, ille de kocaman lüks bir mutfağa ya da havalı malzemelere ihtiyaç duymuyor. İşini iyi yapan bir şef bunu basit koşullarda, minik bir alanda da uygulayabiliyor. Şef Cem Ekşi’nin restoranı Mabou’da, ayran soslu ceviche, dana yanak rossini gibi lezzetleri tatmak kadar Beyoğlu’nun havasını solumak da iyi geliyor.
#MabouEmine Erdoğan’ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabının 4 Eylül’de yapılan tanıtım resepsiyonuna çok istediğim halde katılamamıştım. Yakın bir arkadaşımın kızının Urla’daki düğünü ile aynı güne denk gelmişti.
#Müge AkgünTüketicinin aralık ayı enflasyonu yüzde 1.25 artış gösterdi. Böylece yıllık enflasyon yüzde 14.60 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise aralıkta yüzde 2.36 artış gösterdi. Yıllık bazda üretici enflasyonu yüzde 25.15 olarak gerçekleşti. Tüketici enflasyonu ile üretici enflasyonu arasında 10.5 puanlık fark oluştu. Aralıkta en yüksek fiyat artışı yüzde 47.92 ile patlıcanda gerçekleşti.
#GazetehaberleriHavaların soğumaya başlamasıyla yaz sebzeleri azalırken, kış sezonu ürünleri pazarlarda bollaşıyor. Müşterilerin ilgisinden memnun olan pazar esnafı, her tür meyveyi kararında ve zamanında tüketmek gerektiğinin altını çizerek, insanların kış sebze meyvelerini özlediğini belirtti.
#PırasaTicaret Bakanlığı 81 il valiliğine yazı göndererek 12 ay boyunca market ve manav, pazaryeri ve toptancı hallerinden sebze, meyve fiyatlarını takip etmelerini istedi. Gönderilen çizelgede toplanacak veriler her hafta Ticaret Bakanlığı’na ulaştırılacak. Gerekli tespitlerin yapılmasının ardından aykırılık tespit edilirse ilgili firmanın savunması istenecek.
#GazetehaberleriHerkes gelirini en iyi biçimde harcamak, tasarrufa ya da başka hayallerine bütçesel yer açmak ister.Ev giderlerini azaltmak ve tasarruf sağlamak için evimizin her alanında bir şekilde ekonomik çözümler üretmemiz gerekir. Mutfakta tasarrufun püf noktalarını P&G Türkiye Mutfak Danışmanı Gülhan Kara bizimle paylaşıyor.
#Ev EkonomisiTürkiye İstatistik Kurumu, Aralık ayı ve 2017 yılı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre TÜFE Aralık ayında 0.69 oldu. 2017 enflasyon rakamı 11.92 oldu. Bu seviye 2004 yılından bu yana kayıtlara geçen en yüksek yıllık enflasyon oldu. Milyonlarca memur ve memur emeklisi enflasyon rakamlarının açıklanmasını bekliyordu.
#MemurÜreticiden tüketiciye gelene kadar ürünlerin fiyatları artmaya devam ediyor. Kasım ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 327.59 ile portakalda görüldü. Fyat farkı kuru kayısıda yüzde 303.50, mandalinada yüzde 283.98, kırmızı mercimekte yüzde 257.30, ıspanakta yüzde 249.02 oldu. TZOB’un yaptığı açıklamada üreticide 73 kuruş olan portakalın markette 3 lira 10 kuruşa, 8 lira olan kuru kayısının 32 lira 28 kuruşa satıldığı ifade edildi.
#TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği