TL’ye dönelim diyoruz ama menüsü euro olan balıkçı var

Ben bu şımarıklığı anlamıyorum, hiçbir zaman da anlamayacağım.

Haberin Devamı

Türkiye’de bir balıkçı ama fiyatların tamamı euro üzerinden...

Sanki Bodrum’da değiliz de Yunanistan’a geçtik.

Bodrum’daki bir balıkçının menüsünden aktarıyorum... (Parantez içindeki TL rakamlarını ben ekledim, menüde sadece euro fiyatı var)...

Keçi peynirli yeşil salata 13 euro (90 lira)...

Bildiğimiz gavurdağı salatası da aynı fiyat.

Mezelere gelince;

Humus 8 euro, yani 55 lira...

Küçücük tabakta kabak çiçeği dolması, zeytinyağlı pırasa da 8 euro...

Lakerda sipariş verirseniz 10 euro bayılmak zorundasınız, yani 70 lira...

Tereyağlı karides 17 euro (120 lira)...

Izgara çipura 32 euro (220 lira)...

Levrek 35 euro (245 lira)...

Vay anam vay...

Bir tabak dilim mevsim meyveleri bile 12 euro (85 lira).

Sakızlı muhallebi 10 euro (70 lira)...

Ne yapıyorsunuz birader, kuş mu konduruyorsunuz!

Haberin Devamı

Hadi menüyü TL üzerinden yazsalar yine neyse deyip geçeceğim, alıcısı varsa kimseyi ilgilendirmez diyeceğim ama bir de üzerine menüde euro’yla yazma şımarıklığı eklenmiş...

Sakın ha yabancı müşterimiz yoğunlukta falan demeyin...

Burası Türkiye, paramız da Türk Lirası...

Dolarla bu kadar mücadele ederken, dövize karşı milli seferberlik ilan edilmişken bizim balıkçımız, annemizin pırasasını euro üzerinden satıyor.

Bu balıkçı, Mandarin Oriental’in de bulunduğu Cennet Koyu’nda...

Geçen sene başka bir mekan varken gitmiştim oraya, fiyatlar hep yüksekti de şimdi koyda bir de euro’ya dönmüş işler.

Gitmediysem nereden öğrendim bu fiyatları?

Geçen akşam buraya 4 kişi gidip 420 euro (3 bin lira) ödeyen bir arkadaş grubumdan...

Cem Yılmaz suşiye kaç euro ödedi...

Cennet Koyu’nda sadece sözünü ettiğim balıkçıyla ilgili değil menüdeki fiyatların euro üzerinden olması...

Dün yazmıştım; Cem Yılmaz’ın Rolex’ini gösterdiği ve Defne Samyeli’yle ilk kez bir fotoğrafını paylaştığı Japon restoranı da burada...

Onların menüsü de tıpkı balıkçı gibi euro üzerinden...

Cem Yılmaz o gece kaç euro ödedi bilemiyorum ama sevgililer suşinin yanına o gece şarap da açtılarsa onlar da en az 400 euro’luk olmuşlardır...

Bu şımarıklığı bütün restoranlar bir kenara bırakmalı artık; menülerde fiyatlar TL’ye dönmeli...
TL’ye dönelim diyoruz ama menüsü euro olan balıkçı var
O zıpkını yavaşça yere bırak Çağatay...

Haberin Devamı

Çağatay Ulusoy bayramın ilk günü Instagram sayfasında, avladığı bir balığın fotoğrafıyla birlikte “İyi bayramlar” mesajı paylaştı...

Üzerinde dalış kıyafeti, belli ki tüple dalmış ve elinde kocaman bir zıpkın...

Vurduğu balıkla birlikte fotoğrafını koymuş.

Özellikle bu fotoğrafı koymasının nedeni var; vurduğu balık öyle böyle değil, büyük bir kılıç balığı...

Dev bir zargana olduğu yazıldı haberlerde ama sordum prehistorik kılıç balığı diyor buna balıkçılar.

İster zargana ister kılıç fark etmez, önemli olan sol elindeki balıktan çok sağ elinde tuttuğu dev zıpkın zaten...

Belli ki dipte saatlerce kovalamış, takip etmiş, pusuya yatmış, punduna getirip elindeki zıpkınla göğsünden vurmuş balığı...

Haberin Devamı

Zıpkınla balık avlamanın etik olup olmadığı her zaman tartışılan bir konudur.

Ben etik olmadığını düşünenlerdenim...

Kayalıklardaki balığı da avlayan var, yuvasına kadar gidip evinde balığı vuran da, açık denizde kovalayıp vuran da...

Ayrıca bu mevsim pek çok balığın olduğu gibi zargana ve kılıç balıklarının da üreme dönemidir...

Kılıç balığı Akdeniz’de haziran-eylül arasında ürer...

Çağatay Ulusoy bu dev balığı zevki için vurmasa üreyecek, denizlerde balıklar çoğalacak, belki seneye çok daha fazla kılıç balığı olacaktı denizlerimizde...

Oltayla ya da ağla avlanmak bile zıpkınla avlanmanın yanında etik kalıyor.

Oltayı sallarsın, balık gelirse yakalarsın...

Haberin Devamı

Zıpkınla avlamak ise pusu kurmaktır, balığı doğal ortamında orantısız bir güçle yok etmektir...

Av yasağı devam ediyor denizlerimizde, Çağatay Ulusoy ise yakaladığı dev balıkla zafer pozları veriyor...

Dalış yapmanın en güzel yanı canlıları doğal ortamlarında izlemek, görmektir...

Onları vurmak değil...

Madem dalışa ve balıkları takip etmeye bu kadar meraklısın Çağatay, sana bir tavsiyem var...

Avlamak yerine fotoğraflarını çek balıkların... Zıpkının tetiğine basacağına, deklanşöre bas...

TL’ye dönelim diyoruz ama menüsü euro olan balıkçı var

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları