Karadeniz'in sevilen yemeği hamsikoli ekmeği MasterChef ile birlikte sofralarımıza da geliyor. Otlar ve hamsiyle yapılan hamsikoli yemeği bir çeşit mısır ekmeğidir. Peki, tavada hamsikoli ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef hamsikoli tarifi ve püf noktaları
#HamsikoliDoğu Karadeniz'in mis kokulu üzümleriyle hazırlanan pepeçura tatlısı MasterChef ile yeniden gündeme geldi. Hafif kıvamı ile pepeçura aynı zamanda kolay ve pratik bir şekilde sevdiklerinize sunabileceğiniz bir tatlı. Peki, Pepeçura tatlısı nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte, MasterChef pepeçura tarifi ve malzemeleri...
#Pepeçura TatlısıNefis bir Karadeniz tatlısı olan pepeçura tarifi son günlerde televizyon programlarında sıklıkla karşımıza çıkıyor. Ana malzemesi siyah üzüm olan pepeçura yapımı da bir o kadar pratik. Peki, pepeçura nasıl yapılır, nerenin tatlısı? İşte, mis gibi pepeçura tarifi ve malzemeleri...
#PepeçuraRize'de devam eden GastroRize Günleri’ne katılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, stantları gezerek yöresel yiyecekleri tattı. Bilal Erdoğan, “Bütün Türkiye’de kavurmamız, kuru fasulyemiz meşhur. Dolayısıyla bunların burada daha çok insana ulaştırılmaya çalışılması çok güzel” dedi.
#Bilal Erdoğan“Onlar beş senedir İstanbul’u dünya çaylarıyla buluşturuyorlar. Şimdi, Karaköy’den sonra açtıkları Moda şubelerinde son derece yenilikçi bir şey de deniyorlar. İlhamını çaydan alan, hatta bazen içinde çayın kendisinin de bulunduğu 35 çeşit çok farklı ve gıcır gıcır cheesecake yarattılar. Dem’in ortakları Eylül Görmüş-Ömer Çağatay ile şefi Merve Gül Şenol Özen’le bu tatlı hamleyi konuştuk.”
#ModaBu hafta size kıyı yolundan uzun ama lezzetli bir yolculuk önereceğim. Bu yolculuk Sinop’tan başlayıp, Rize’de sona erecek. Yol çok güzel ve keyifli. Manzaralı ve yemyeşil tepeler. Güneyin sıcağına alternatif, daha insaflı bir hava… Bir de buna her şehirde, kasabada değişen birbirinden lezzetli yemekleri eklerseniz bu yolculuğun tadı uzun süre damağınızda kalacak.
#Karadeniz LezzetleriKaçkarlar’da rengârenk kelebekler, Toroslar’da alageyik, Urfa’da kamuflaj ustası çizgili ishakkuşu, Aladağlar’da ters lale... Bu efsane canlıları görmek için her yıl yurtiçi ve yurtdışından binlerce insan Türkiye sınırları içinde koşturuyor. Güzellikleri ve özellikleriyle aklınızı başınızdan alacak bu canlıların peşinden giderek Türkiye’nin en güzel doğal alanlarını keşfetmiş ve yeni dostluklar edinmiş olacaksınız. Doğada huzur bulmak için şimdi yollara düşme zamanı.
#BeyşehirKaradeniz mutfağının geleneksel tatlılarından olan pepeçura, kolay malzemeleri ve pratik yapılışı ile sohbetlerimize konuk oluyor. Mis kokulu üzümlerle yapılan pepeçura tarifi ve malzemelerini merak edenlere, hemen aşağıda pepeçura ile ilgili merak edilenleri paylaşıyoruz.
#PepeçuraAnnie, 99 yaşında. Maceraperest, çılgın, enerji dolu bir kadın. Hayatın sonuna geldiğinin farkında, ölmeden önce yapmak istediği ne varsa gerçekleştirmeye çalışıyor. Çoğunu da gerçekleştirmiş aslında, sadece son bir isteği kalmış ama fazla çılgın olduğu için nasıl yapacak bilemiyor!
#FalafelGeçmişi MÖ 8’inci yüzyıla kadar uzanan Trabzon, insana tam bir medcezir yaşatıyor. Bir yandan şehrin sahip olduğu tarihe ve doğaya hayran oluyor, öte yandan koruyamadıklarını görüp üzülüyorsunuz. Yine de sakladığı tarih ve doğa harmanı arasında yolculuk yapmak keyifli. Özellikle de her yolculuğu Trabzon mutfağının adı da tadı da markalaşan lezzetleriyle bitirmek...
#TRABZON