Dana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatGenellikle makarna için kullanılan al dente terimi özellikle İtalyan menülerinde sıkça rastlanıyor. Makarna ambalajlarının üzerinde de yazan al dente, makarnayı çok fazla pişirmeden servise çıkarmak anlamına gelmektedir. Peki, al dente nedir nasıl yapılır? Al dente makarna nasıl pişirilir? İşte, İtalyan usülü al dente makarna tarifi ve hazırlanışı.
#Al Dente NedirDanilo Zanna’nın açtığı Filo d’Olio restoranlarda derin dondurucu yok. Makarnasından tatlısına her şey günlük yapılıyor ve bu Zanna’nın kırmızı çizgisi. Farklı şehirlerdeki şubelerin menüleri birbirinden tamamen farklı. Çünkü her biri ayrı bir İtalyan şehrini temsil ediyor. Mesela İstanbul’da Roma, İzmir’de Floransa, Bursa’da Sicilya mutfağından örnekler var...
#Ebru ErkeDışı altın sarısı, içi yumuşacık ve süper lezzetli! Et yemeyi sevenlerin bir kez tadınca vazgeçemeyeceği müthiş bir yemek, ‘cotoletta alla Milanese’... Özel günlerde, sevdiklerime yapmaya bayılıyorum, övgüler alınca da çok mutlu oluyorum. Siz de aile yemeklerinizin en konuşulan ismi olmak istiyorsanız bu yemeği mutlaka pişirin.
#Cotoletta Alla Milanese‘Menemen soğanlı mı olmalı, soğansız mı?’ Ortaya bir soru attım, bir girdabın içine çekildim... Her konuda olduğu gibi bu konuda da herkesin ne kadar kuvvetli fikirleri varmış! Meğer menemen yemek, bir haz almanın ötesinde, düşünsel bir aktiviteymiş.
#MenemenKüçük parçalara ayrılmış hamur parçalarını suya atıp pişirmeyi ilk kim icat etti bilinmez ama bugün makarna deyince akla İtalya'nın geldiği şüphesiz. İtalyanlar da makarna meselesini çok ciddiye alıyor. Yemek sitelerinde yer alan bazı makarna pişirme hilelerine çok sinirlenip altına eğlenceli yorumlar yazan İtalyanlar ve bu yorumları toplayan sosyal medya hesapları bile var.
#MakarnaHayaller şehri Roma hangi unvanı bahşetsek yakıştırıyor kendisine; Dünya’nın başkenti, ebedi şehir, açık hava müzesi… Roma her dönemeçte yeni sürprizlerle sizi şaşırtan Arnavut kaldırımı sokakları, yeşil panjurlu güneş rengi evleriyle içinize işliyor. Peki yemek kültürü? Size bu yazı da Roma lezzet rehberinden bahsedeceğim. İşte detaylar…
#Roma GezisiGürültücü, hülyalı, gizemli, biraz şımartılmış, kimi zaman rahatsız edici ve büyüleyici... Geçmişte Roma’nın tarihi bölgelerinde yoğunlaşan turist kalabalıkları artık merkezin dış çeperlerinde yeniden yapılanan hayat alanlarına kayıyor. Turistik rotaların dışında bir tatil hayal ediyorsanız ‘centro storico’nun dışında dolaşın. Testaccio pazarındaki tezgâhlarda pizza tadın, pazar günü kurulan Porta Portese bit pazarında turlayın, San Lorenzo ve Tiburtina semtlerinin gece kulüplerinde eğlenin, Neve di Latte ve La Mucca Bianca gibi semt dondurmacılarında ağzınızı tatlandırın. İyi bir planlamayla şehrin önemli bölümünü 2,5 günde keşfedebilirsiniz.
#Roma Gezi Rehberi